Tekirdağ’da büyük kaza tatbikatı

ASAYİŞ/OLAY (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2023 - 12:44, Güncelleme: 23.01.2023 - 12:41 1286+ kez okundu.
 

Tekirdağ’da büyük kaza tatbikatı

Tekirdağ’da büyük kaza tatbikatı
Tekirdağ’da büyük endüstriyel kazaların önüne geçilmesi amacıyla, ’Büyük Endüstriyel Kaza Tatbikatı’ gerçekleştirildi."Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılması (BEKRA) Yönetmeliği" ve "Büyük Endüstriyel Kazalarda Uygulanacak Dahili Acil Durum Planları Hakkında Tebliğ" çerçevesinde Dahili Acil Durum Planı’nda belirtilen müdahale senaryolarına istinaden oluşturulan büyük endüstriyel kaza senaryolu tatbikat, Çorlu ilçesinde gerçekleştirildi.Çorlu ilçesindeki bir kimya fabrikasında gerçekleştirilen tatbikata UMKE, itfaiye ve AFAD KBRN ekibi de gözlemci kuruluş olarak katıldı.Kimya tesisinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrasında oluşan sızıntılarla çıkan büyük yangına müdahale çalışması başlatıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat, başarılı şekilde tamamlandı.Söz konusu yönetmeliğin amacı, tehlikeli maddeler bulunduran kuruluşlarda büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi. Yönetmelik, yüksek seviyede, etkili ve sürekli korumayı sağlamak için alınması gerekli önlemler ile ilgili usul ve esasları belirliyor.
Tekirdağ’da büyük kaza tatbikatı
Tekirdağ’da büyük endüstriyel kazaların önüne geçilmesi amacıyla, ’Büyük Endüstriyel Kaza Tatbikatı’ gerçekleştirildi.
"Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılması (BEKRA) Yönetmeliği" ve "Büyük Endüstriyel Kazalarda Uygulanacak Dahili Acil Durum Planları Hakkında Tebliğ" çerçevesinde Dahili Acil Durum Planı’nda belirtilen müdahale senaryolarına istinaden oluşturulan büyük endüstriyel kaza senaryolu tatbikat, Çorlu ilçesinde gerçekleştirildi.
Çorlu ilçesindeki bir kimya fabrikasında gerçekleştirilen tatbikata UMKE, itfaiye ve AFAD KBRN ekibi de gözlemci kuruluş olarak katıldı.
Kimya tesisinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrasında oluşan sızıntılarla çıkan büyük yangına müdahale çalışması başlatıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat, başarılı şekilde tamamlandı.
Söz konusu yönetmeliğin amacı, tehlikeli maddeler bulunduran kuruluşlarda büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi. Yönetmelik, yüksek seviyede, etkili ve sürekli korumayı sağlamak için alınması gerekli önlemler ile ilgili usul ve esasları belirliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.