"O la la" lafını bir derbide söyleyemezsin

SPOR 15.03.2024 - 15:45, Güncelleme: 15.03.2024 - 15:45 5022+ kez okundu.
 

"O la la" lafını bir derbide söyleyemezsin

İstanbul Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKSEM) ve İletişim İstanbul iş birliği ile düzenlenen Spikerlik, Seslendirme ve Maç Anlatıcılığı Söyleşisi’ne Melih Şendil, Doğan Öncel, Emre Tilev ve Burak Törün konuk oldu.
  Melih Şendil öğrencilerden gelen “Maç anlatıcısı olmak için neler yapmalıyız?” sorusunu “Biz tiyatroculardan eğitim aldık. Teatral eğitim ve nefes eğitimi almak önemli. Herhangi bir golde 45 saniye goool diye bağırmak için ciğerinizi doğru kullanmayı, diyafram nefesi almayı öğrenmelisiniz” diye cevapladı.  "Fenerbahçe-Pendik maçında Fenerbahçe’den Mert Hakan Yandaş’ın golünden sonra spiker Ali Okancı’nın “O la la” kullanımı için ne diyorsunuz?" sorusu için Melih Şendil düşüncesini “Kötü niyetle yaptığını sanmıyorum ama lig maçında ortadan gitmek zorundasın. Bir derbide bunu yapamazsın. Galatasaray-Fenerbahçe maçını anlatma şansını kaybetti” sözleriyle ifade etti.  Emre Tilev ise “Ali refleksini ortaya koydu ama Türkiye’nin buna hazır olmadığını düşünüyorum. Yanlış yapmadı ama Ali’yi anlayacak bir Türkiye yok” dedi. Burak Törün bir spikerin vizyon sahibi olmasının gerekliliğinden söz etti: “Tüm köşe yazarlarını okumalısınız. Kendi tarzınız ve vizyonunuz olmalı. Bir doktorun tıp literatürünü takip etmesi gibi çalıştığınız alana hakim olmalısınız.” Söyleşisinin sonunda Melih Şendil ve Doğan Öncel canlı yayın aracından Radyo Gol yayını yaparken, öğrenciler de canlı yayın anlarına şahit oldu. Programa konuk olan Ümit Karan’a soru sorma şansı yakaladı.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İstanbul Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKSEM) ve İletişim İstanbul iş birliği ile düzenlenen Spikerlik, Seslendirme ve Maç Anlatıcılığı Söyleşisi’ne Melih Şendil, Doğan Öncel, Emre Tilev ve Burak Törün konuk oldu.

 

Melih Şendil öğrencilerden gelen “Maç anlatıcısı olmak için neler yapmalıyız?” sorusunu “Biz tiyatroculardan eğitim aldık. Teatral eğitim ve nefes eğitimi almak önemli. Herhangi bir golde 45 saniye goool diye bağırmak için ciğerinizi doğru kullanmayı, diyafram nefesi almayı öğrenmelisiniz” diye cevapladı. 

"Fenerbahçe-Pendik maçında Fenerbahçe’den Mert Hakan Yandaş’ın golünden sonra spiker Ali Okancı’nın “O la la” kullanımı için ne diyorsunuz?" sorusu için Melih Şendil düşüncesini “Kötü niyetle yaptığını sanmıyorum ama lig maçında ortadan gitmek zorundasın. Bir derbide bunu yapamazsın. Galatasaray-Fenerbahçe maçını anlatma şansını kaybetti” sözleriyle ifade etti. 

Emre Tilev ise “Ali refleksini ortaya koydu ama Türkiye’nin buna hazır olmadığını düşünüyorum. Yanlış yapmadı ama Ali’yi anlayacak bir Türkiye yok” dedi.

Burak Törün bir spikerin vizyon sahibi olmasının gerekliliğinden söz etti: “Tüm köşe yazarlarını okumalısınız. Kendi tarzınız ve vizyonunuz olmalı. Bir doktorun tıp literatürünü takip etmesi gibi çalıştığınız alana hakim olmalısınız.”

Söyleşisinin sonunda Melih Şendil ve Doğan Öncel canlı yayın aracından Radyo Gol yayını yaparken, öğrenciler de canlı yayın anlarına şahit oldu. Programa konuk olan Ümit Karan’a soru sorma şansı yakaladı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.