Kuzey Kore Japon Denizi’ne iki balistik füze fırlattı!

DIŞ HABERLER/DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2022 - 13:32, Güncelleme: 23.12.2022 - 13:32 943+ kez okundu.
 

Kuzey Kore Japon Denizi’ne iki balistik füze fırlattı!

Kuzey Kore Japon Denizi’ne iki balistik füze fırlattı
Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine iki kısa menzilli balistik füze fırlattı. Kuzey Kore yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımları ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen füze denemelerine devam ediyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin Japon Denizi’ne yerel saatle 16.32’de iki kısa menzilli balistik füze (SRBM) ateşlediği bildirildi. Pyongyang’daki Sunan bölgesinden fırlatılan iki füzenin yaklaşık 250 kilometre ve 350 kilometre mesafe kat ettiği aktarıldı. Füze denemesinin yalnızca Kore Yarımadası’nda değil, uluslararası toplumda da barış ve istikrara zarar veren "önemli bir provokasyon eylemi" ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının "açık" ihlali olduğu kaydedildi. "Bunları kınıyor ve derhal durma çağrısı yapıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Ordumuz, Kuzey Kore’nin herhangi bir provokasyonuna ezici bir şekilde yanıt verme yeteneklerine dayalı sağlam hazırlık duruşunu sürdürecektir" denildi. Kuzey Kore’nin bugünkü füze denemesi, Güney Kore ve ABD’nin salı günü B-52H stratejik bombardıman uçakları ve F-22 jetlerinin yer aldığı hava tatbikatı gerçekleştirmesinin ardından geldi.
Kuzey Kore Japon Denizi’ne iki balistik füze fırlattı

Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine iki kısa menzilli balistik füze fırlattı.
Kuzey Kore yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımları ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen füze denemelerine devam ediyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin Japon Denizi’ne yerel saatle 16.32’de iki kısa menzilli balistik füze (SRBM) ateşlediği bildirildi. Pyongyang’daki Sunan bölgesinden fırlatılan iki füzenin yaklaşık 250 kilometre ve 350 kilometre mesafe kat ettiği aktarıldı. Füze denemesinin yalnızca Kore Yarımadası’nda değil, uluslararası toplumda da barış ve istikrara zarar veren "önemli bir provokasyon eylemi" ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının "açık" ihlali olduğu kaydedildi. "Bunları kınıyor ve derhal durma çağrısı yapıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Ordumuz, Kuzey Kore’nin herhangi bir provokasyonuna ezici bir şekilde yanıt verme yeteneklerine dayalı sağlam hazırlık duruşunu sürdürecektir" denildi.
Kuzey Kore’nin bugünkü füze denemesi, Güney Kore ve ABD’nin salı günü B-52H stratejik bombardıman uçakları ve F-22 jetlerinin yer aldığı hava tatbikatı gerçekleştirmesinin ardından geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.