KODA’dan sezona muhteşem final

GÜNDEM/GÜNCEL (wep haberi ) - | 24.05.2024 - 15:56, Güncelleme: 24.05.2024 - 15:56 1923 kez okundu.
 

KODA’dan sezona muhteşem final

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası olan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), muhteşem bir konserle sezona veda etti.
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Gururla izlediğimiz tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, KODA bizim göz bebeğimizdir” dedi. Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi sahnesinde yıl boyunca binlerce sanatsevere müzik şölenleri sunan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), 2023-2024 sezonuna alkışlarla veda etti. Orkestra, sezon kapanış konserinde Murat Cem Orhan yönetiminde Blanc & Noir adıyla ülkemizi uluslararası birçok festivalde temsil eden Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’i ağırladı. Gecede dünya prömiyerinin yapıldığı, dönemin başarılı piyanist ve bestecilerinden Cem Esen’in yazdığı Dört El Piyano ve Yaylı Çalgılar Konçertosu ile Mozart’ın 41. Senfonisi (Jüpiter) seslendirildi. AYAKTA ALKIŞLADILAR  Salonun tamamen dolduğu konserin izleyicileri arasında; Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve eşi Altan Ünsal, İzmir Romanya Başkonsolosu Lilian Zamfiroiu, ABD Fahri Konsolosu Güliz Balsarı, Slovenya İzmir Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu, KKTC Muavin Konsolosu Alp Buğra Bahadır Gültekin, Malta Fahri Konsolosu Ahmet Çalık, Gabon Fahri Konsolosu Muzaffer Tağıl, Fas Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu ile Polonya ve Slovakya Fahri Konsoloslukları adına asistan Petek Edirgen de yer aldı. Sergiledikleri performansla müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatan sanatçılar, gece sonunda ayakta alkışlandı.  “KODA BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ” Sanatçılara çiçek takdim ederek tüm müzikseverler adına teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tüm sanatçılarımız harikaydı, kulaklarımızın pası gitti, sağ olun. KODA klasik müziğin geri plana atıldığı bir zamanda adeta parlayan bir yıldız. Türkiye’de bir ilçe belediyesi bünyesindeki ilk ve tek oda orkestrası olma özelliğini taşıyor. Sanatçılarımızın hepsi konservatuvar mezunu. Genç olduklarına bakmayın, aralarında kendi branşında doktora ünvanına sahip olanlar var. Hepsi çok değerli ve birçok genç sanatçımıza da örnek olduklarını düşünüyorum. Bir ilçe belediyesinin bünyesinde oda orkestrasının olması, kültür ve sanat adına çok büyük bir misyon edinilmesidir. KODA, bizim göz bebeğimiz. Hep birlikte bunu büyütelim ve Türkiye’ye örnek olalım” diye konuştu.
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası olan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), muhteşem bir konserle sezona veda etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Gururla izlediğimiz tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum, KODA bizim göz bebeğimizdir” dedi.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi sahnesinde yıl boyunca binlerce sanatsevere müzik şölenleri sunan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), 2023-2024 sezonuna alkışlarla veda etti. Orkestra, sezon kapanış konserinde Murat Cem Orhan yönetiminde Blanc & Noir adıyla ülkemizi uluslararası birçok festivalde temsil eden Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’i ağırladı. Gecede dünya prömiyerinin yapıldığı, dönemin başarılı piyanist ve bestecilerinden Cem Esen’in yazdığı Dört El Piyano ve Yaylı Çalgılar Konçertosu ile Mozart’ın 41. Senfonisi (Jüpiter) seslendirildi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR 
Salonun tamamen dolduğu konserin izleyicileri arasında; Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve eşi Altan Ünsal, İzmir Romanya Başkonsolosu Lilian Zamfiroiu, ABD Fahri Konsolosu Güliz Balsarı, Slovenya İzmir Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu, KKTC Muavin Konsolosu Alp Buğra Bahadır Gültekin, Malta Fahri Konsolosu Ahmet Çalık, Gabon Fahri Konsolosu Muzaffer Tağıl, Fas Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu ile Polonya ve Slovakya Fahri Konsoloslukları adına asistan Petek Edirgen de yer aldı. Sergiledikleri performansla müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatan sanatçılar, gece sonunda ayakta alkışlandı. 

KODA BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”
Sanatçılara çiçek takdim ederek tüm müzikseverler adına teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tüm sanatçılarımız harikaydı, kulaklarımızın pası gitti, sağ olun. KODA klasik müziğin geri plana atıldığı bir zamanda adeta parlayan bir yıldız. Türkiye’de bir ilçe belediyesi bünyesindeki ilk ve tek oda orkestrası olma özelliğini taşıyor. Sanatçılarımızın hepsi konservatuvar mezunu. Genç olduklarına bakmayın, aralarında kendi branşında doktora ünvanına sahip olanlar var. Hepsi çok değerli ve birçok genç sanatçımıza da örnek olduklarını düşünüyorum. Bir ilçe belediyesinin bünyesinde oda orkestrasının olması, kültür ve sanat adına çok büyük bir misyon edinilmesidir. KODA, bizim göz bebeğimiz. Hep birlikte bunu büyütelim ve Türkiye’ye örnek olalım” diye konuştu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.