Kemalpaşa'da mevsimin ilk kiraz hasadı gerçekleşti

EGE HABERLERİ 25.04.2024 - 03:18, Güncelleme: 25.04.2024 - 03:18 519 kez okundu.
 

Kemalpaşa'da mevsimin ilk kiraz hasadı gerçekleşti

Kemalpaşa'da mevsimin ilk kiraz hasadı gerçekleşti. İzmir Valisi Süleyman Elban ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, üreticilerle ilk kiraz hasadını gerçekleştirerek, üreticinin yüzünün güleceği bir sezon olması yönünde temennilerde bulundu.
Bağyurdu Ovası'nda gerçekleştirilen ilk kiraz hasadına İzmir Valisi Süleyman Elban, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray katıldı. Vali Elban, üretici Engin Uğur'un bahçesini ziyaret ederek bilgi aldı ve kiraz topladı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Elban, ilk kiraz hasadının hayırlı olması temennisinde bulundu. Elban, Kemalpaşa'da 118 bin 500 dekarlık alanda kiraz üretimi yapıldığını ve yıllık 112 bin ton hasat gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, bu kirazların yüzde 60'ının ihraç edildiğini ifade etti. Vali Elban, "Biz de bugün hasat yapılırken üreticilerimizle ve bu işle uğraşan ticaret erbabıyla beraber olmak istedik. Hayırlı, bereketli olmasını, bol kazanç getirmesini dilemek için geldik. İnşallah bereketli bir yıl olur" dedi. KUZEY YARIM KÜRENİN İLK KİRAZI Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ise üreticinin yüzünün güleceği bir sezon olması yönünde temennilerde bulundu. Türkmen; “Umarım bu yıl üreticilerimiz pazar bulma ve mahsulde sıkıntılar yaşamazlar. Kiraz bereketli ovalarımızın göz nurudur, tüm üreticilerimiz için bol ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum. İklim koşullarının elverişliliği sayesinde ilçemizde hasat edilen kirazlar kuzey yarım kürede ilk hasat edilen kirazdır. Nisan ayında ovada başlayan kiraz hasadı devam eden aylarda Nif Dağı eteklerinde yer alan yayla kirazlarının toplanması ile haziran ayını sonlarına kadar devam eder” ifadelerini kullandı.
Kemalpaşa'da mevsimin ilk kiraz hasadı gerçekleşti. İzmir Valisi Süleyman Elban ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, üreticilerle ilk kiraz hasadını gerçekleştirerek, üreticinin yüzünün güleceği bir sezon olması yönünde temennilerde bulundu.

Bağyurdu Ovası'nda gerçekleştirilen ilk kiraz hasadına İzmir Valisi Süleyman Elban, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray katıldı.

Vali Elban, üretici Engin Uğur'un bahçesini ziyaret ederek bilgi aldı ve kiraz topladı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Elban, ilk kiraz hasadının hayırlı olması temennisinde bulundu. Elban, Kemalpaşa'da 118 bin 500 dekarlık alanda kiraz üretimi yapıldığını ve yıllık 112 bin ton hasat gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, bu kirazların yüzde 60'ının ihraç edildiğini ifade etti.

Vali Elban, "Biz de bugün hasat yapılırken üreticilerimizle ve bu işle uğraşan ticaret erbabıyla beraber olmak istedik. Hayırlı, bereketli olmasını, bol kazanç getirmesini dilemek için geldik. İnşallah bereketli bir yıl olur" dedi.

KUZEY YARIM KÜRENİN İLK KİRAZI

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ise üreticinin yüzünün güleceği bir sezon olması yönünde temennilerde bulundu.

Türkmen; “Umarım bu yıl üreticilerimiz pazar bulma ve mahsulde sıkıntılar yaşamazlar. Kiraz bereketli ovalarımızın göz nurudur, tüm üreticilerimiz için bol ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum. İklim koşullarının elverişliliği sayesinde ilçemizde hasat edilen kirazlar kuzey yarım kürede ilk hasat edilen kirazdır. Nisan ayında ovada başlayan kiraz hasadı devam eden aylarda Nif Dağı eteklerinde yer alan yayla kirazlarının toplanması ile haziran ayını sonlarına kadar devam eder” ifadelerini kullandı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.