İzmir'de ilk tepkiyi yine romanlar verdi!

EGE HABERLERİ 05.02.2023 - 12:01, Güncelleme: 05.02.2023 - 13:04 3759+ kez okundu.
 

İzmir'de ilk tepkiyi yine romanlar verdi!

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına, İzmir'deki Roman dernekleri tepki gösterdi.
İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, dövizlerle tekbir getirip, slogan atarak Konak Metro İstasyonu'na kadar yürüdü. Burada bir süre daha slogan atan grup üyelerinden bazıları, Kur-an'ı Kerim'i öpüp, havaya kaldırdı. Kur'an okunmasından sonra dernekler adına basın açıklaması yapan Mehmet Bozdağ, İslam'ı ortadan kaldırmak isteyenlerin hüsrana uğrayacağını söyledi. "Hüsrana uğrayacaklar" İslam'ı ortadan kaldırmak ve yeni bir din icat etmek isteyenlerin hüsrana uğrayacağını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu: Bizlere sevgiyi, ahlaki birliği, beraberliği, merhameti, adaleti, kardeşliği aşılayan, dört büyük kitabı içerisinde barındıran, bizlere her daim yol gösteren Kur'an-ı Kerim'i kendimize rehber ediniyor ve seviyoruz. Canımız pahasına Kur-an'a ve ümmet-i Muhammed'e, Roman camiası olarak sahip çıkacağız. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de gruba destek verdi.  Ak Parti İzmir milletvekili Cemal Bekle Kuran'ı Kerim'i kasten yakma ve Hz. Muhammed'e hakaret etme eylemlerinin sadece İslamofobi olayları olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. ''İsveç’te büyükelçiliğimizin önünde Kur’an-ı Kerimi yaktıranlarla aynı cephede mi duracağız? Biz İslam’ın kılıcı olmuş bir milletin evlatlarıyız. Bizim kendi ülkemizde, kendi ailemizde, kendi mahallemizde, yanı başımızda Kur’an’a isyan ederek onun manen yakmaya teşebbüs edenlerle mücadele etmek için Kur’an’ı öğreneceğiz, öğreteceğiz, onunla amel edeceğiz, onun hayatımıza hayat olmasına vesile olacağız, hayatımızın en büyük gayesini ona hizmet bileceğiz… Böyle yapmak en büyük bir cihattır.''dedi. İzmir roman değişim ve gelişim derneği başkanı Ferdi Haskancalı yaptığı açıklamada; ''Kuran-ı Kerim'i yakan veya yakmaya teşebbüs eden kim olursa olsun romanlar olarak her zaman karşısında olacağımızı tüm dünyanın bilmesini isterim'' dedi.  
İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına, İzmir'deki Roman dernekleri tepki gösterdi.

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, dövizlerle tekbir getirip, slogan atarak Konak Metro İstasyonu'na kadar yürüdü.

Burada bir süre daha slogan atan grup üyelerinden bazıları, Kur-an'ı Kerim'i öpüp, havaya kaldırdı.

Kur'an okunmasından sonra dernekler adına basın açıklaması yapan Mehmet Bozdağ, İslam'ı ortadan kaldırmak isteyenlerin hüsrana uğrayacağını söyledi.

"Hüsrana uğrayacaklar"
İslam'ı ortadan kaldırmak ve yeni bir din icat etmek isteyenlerin hüsrana uğrayacağını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

Bizlere sevgiyi, ahlaki birliği, beraberliği, merhameti, adaleti, kardeşliği aşılayan, dört büyük kitabı içerisinde barındıran, bizlere her daim yol gösteren Kur'an-ı Kerim'i kendimize rehber ediniyor ve seviyoruz. Canımız pahasına Kur-an'a ve ümmet-i Muhammed'e, Roman camiası olarak sahip çıkacağız.

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de gruba destek verdi. 

Ak Parti İzmir milletvekili Cemal Bekle Kuran'ı Kerim'i kasten yakma ve Hz. Muhammed'e hakaret etme eylemlerinin sadece İslamofobi olayları olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

''İsveç’te büyükelçiliğimizin önünde Kur’an-ı Kerimi yaktıranlarla aynı cephede mi duracağız? Biz İslam’ın kılıcı olmuş bir milletin evlatlarıyız. Bizim kendi ülkemizde, kendi ailemizde, kendi mahallemizde, yanı başımızda Kur’an’a isyan ederek onun manen yakmaya teşebbüs edenlerle mücadele etmek için Kur’an’ı öğreneceğiz, öğreteceğiz, onunla amel edeceğiz, onun hayatımıza hayat olmasına vesile olacağız, hayatımızın en büyük gayesini ona hizmet bileceğiz… Böyle yapmak en büyük bir cihattır.''dedi.

İzmir roman değişim ve gelişim derneği başkanı Ferdi Haskancalı yaptığı açıklamada; ''Kuran-ı Kerim'i yakan veya yakmaya teşebbüs eden kim olursa olsun romanlar olarak her zaman karşısında olacağımızı tüm dünyanın bilmesini isterim'' dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.