İzmir Valisi YİKOB Müdürlerini Görevden Aldı!

GÜNDEM/GÜNCEL (H E) - HABER EGE | 10.05.2024 - 15:08, Güncelleme: 10.05.2024 - 15:08 990 kez okundu.
 

İzmir Valisi YİKOB Müdürlerini Görevden Aldı!

Ahmet Tübcel'in belgelerle ortaya çıkardığı iddialar sonrasında İzmir Valisi Süleyman Elban, YİKOB'da görevli 5 müdürü görevden aldı.
İzmir Valiliği'nde uzun yıllardır Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) biriminde görev yapan müdürler, rotasyona uğramamış ve belirli bir güç merkezi oluşturmuşlardı. Ancak bu durum, işi yaptırıp sonra ihale yaptırma mantığı ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla sarsıldı. Temizeller Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tübcel'in belgelerle ortaya çıkardığı bu iddialar sonrasında İzmir Valisi Süleyman Elban, YİKOB'da görevli 5 müdürü görevden aldı. Temizeller Gazetesi'nin 16 Ocak 2024 tarihli haberinde ortaya çıkan "Önce İşi Yaptırdılar, Sonra İhale Yaptılar" başlıklı haber, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve İzmir Valiliği'nin konuyla ilgili derhal soruşturma başlatmasını sağladı.   Usta gazeteci Ahmet Tübcel'in belgeleriyle desteklediği haberi kaleme alarak kamuoyuna duyuran Temizeller Gazetesi, olayı düpedüz ihaleye fesat karıştırma olarak gördüğünü ve İzmir Valisi Süleyman Elban'a çağrıda bulunarak "Sayın Valim, bu ihaleye el koyun" dedi. İzmir Valisi Süleyman Elban, olaya duyarsız kalmayarak geniş çaplı bir soruşturma başlatarak halkın takdirini kazandı. İzmir Valiliği'nin basın halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, soruşturma derhal başlatıldı ve konuyla ilgili incelemeler sürdürülüyor. Bu gelişmelerin ardından Temizeller Gazetesi, İzmir Valiliği'nin adımını takdir ederek soruşturmanın başlatılmasına vesile oldukları için memnuniyetlerini dile getirdi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu gelişmeler, İzmir'deki idari yapılanmada önemli bir değişimin habercisi olarak değerlendiriliyor.
Ahmet Tübcel'in belgelerle ortaya çıkardığı iddialar sonrasında İzmir Valisi Süleyman Elban, YİKOB'da görevli 5 müdürü görevden aldı.

İzmir Valiliği'nde uzun yıllardır Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) biriminde görev yapan müdürler, rotasyona uğramamış ve belirli bir güç merkezi oluşturmuşlardı. Ancak bu durum, işi yaptırıp sonra ihale yaptırma mantığı ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla sarsıldı. Temizeller Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tübcel'in belgelerle ortaya çıkardığı bu iddialar sonrasında İzmir Valisi Süleyman Elban, YİKOB'da görevli 5 müdürü görevden aldı.

Temizeller Gazetesi'nin 16 Ocak 2024 tarihli haberinde ortaya çıkan "Önce İşi Yaptırdılar, Sonra İhale Yaptılar" başlıklı haber, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve İzmir Valiliği'nin konuyla ilgili derhal soruşturma başlatmasını sağladı.

 

Usta gazeteci Ahmet Tübcel'in belgeleriyle desteklediği haberi kaleme alarak kamuoyuna duyuran Temizeller Gazetesi, olayı düpedüz ihaleye fesat karıştırma olarak gördüğünü ve İzmir Valisi Süleyman Elban'a çağrıda bulunarak "Sayın Valim, bu ihaleye el koyun" dedi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, olaya duyarsız kalmayarak geniş çaplı bir soruşturma başlatarak halkın takdirini kazandı. İzmir Valiliği'nin basın halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, soruşturma derhal başlatıldı ve konuyla ilgili incelemeler sürdürülüyor.

Bu gelişmelerin ardından Temizeller Gazetesi, İzmir Valiliği'nin adımını takdir ederek soruşturmanın başlatılmasına vesile oldukları için memnuniyetlerini dile getirdi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu gelişmeler, İzmir'deki idari yapılanmada önemli bir değişimin habercisi olarak değerlendiriliyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.