Yüzlerce esnaf iflasın eşiğinde!

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.01.2022 - 16:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1272+ kez okundu.
 

Yüzlerce esnaf iflasın eşiğinde!

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz neticesinde yüzlerce esnaf zor durumda bir çoğu kepenk kapatma sürecine girmek üzere. Elektrik faturalarına yapılan zam esnafı çok kötü etkiledi. Esnaf yeni normale ayak uydurmakta zorluk çekiyor.
Elektrik ve doğal gaz zamlarından sonra bir çok işveren çalışanlarını azaltmakta arıyor çözümü.  Peki çare işçi çıkarmak mı? İşçi çıkararak esnaf rahatlıyor mu? Ekonomi normale dönüyor mu?  Son yapılan zamlardan sonra esnaf 2 katına hatta 3 katına kadar çıkan elektrik ve doğal gaz faturalarını görünce isyan etti. Bu durum küçük esnafı bitirme noktasına getirdi.  Örnekle anlatacak olursak; bir çay ocağı geçen ay gelen 1700 TL elektrik faturasını yaklaşık olarak 4500 TL civarında ödemek zorunda kalacak aynı şekilde 2000 TL doğal gaz ödeyen bir esnaf da 4000 TL civarında bir doğalgaz ödeyecek sabit giderlerin bir anda 2 3 katına çıkmasıyla küçük esnaf kar edemeyecek ve en fazla 1 ay sonra kepenk kapatmaya gidecek. Kapatılan işyerlerinde çalışanların ise işsiz kalacağını unutmayalım bu da yakın zamanda bir işsizlik krizinin de patlaması an meselesi olabilir.
Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz neticesinde yüzlerce esnaf zor durumda bir çoğu kepenk kapatma sürecine girmek üzere. Elektrik faturalarına yapılan zam esnafı çok kötü etkiledi. Esnaf yeni normale ayak uydurmakta zorluk çekiyor.

Elektrik ve doğal gaz zamlarından sonra bir çok işveren çalışanlarını azaltmakta arıyor çözümü. 

Peki çare işçi çıkarmak mı? İşçi çıkararak esnaf rahatlıyor mu? Ekonomi normale dönüyor mu? 

Son yapılan zamlardan sonra esnaf 2 katına hatta 3 katına kadar çıkan elektrik ve doğal gaz faturalarını görünce isyan etti. Bu durum küçük esnafı bitirme noktasına getirdi. 

Örnekle anlatacak olursak; bir çay ocağı geçen ay gelen 1700 TL elektrik faturasını yaklaşık olarak 4500 TL civarında ödemek zorunda kalacak aynı şekilde 2000 TL doğal gaz ödeyen bir esnaf da 4000 TL civarında bir doğalgaz ödeyecek sabit giderlerin bir anda 2 3 katına çıkmasıyla küçük esnaf kar edemeyecek ve en fazla 1 ay sonra kepenk kapatmaya gidecek.

Kapatılan işyerlerinde çalışanların ise işsiz kalacağını unutmayalım bu da yakın zamanda bir işsizlik krizinin de patlaması an meselesi olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.