Türkiye'de ilk kez bir hasta Hem Covid hem KKKA hastalığına yakalandı

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2021 - 10:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1746+ kez okundu.
 

Türkiye'de ilk kez bir hasta Hem Covid hem KKKA hastalığına yakalandı

Türkiye'de hem Covid-19 hem de benzer belirtiler gösteren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ilk kez bir hastada görüldü.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne ateş, halsizlik ve nefes darlığı şikâyetleriyle gelen 60 yaşlarındaki İ.D. adlı kadın hastaya hem Covid-19 ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konularak tedavisi yapılarak taburcu edildi. Uzmanlar, ülkemizde Covid-19 ve KKKA hastalığının bir arada görülmesinin çok ender rastlanan bir durum olduğunu belirtirken, bu gibi vakaların artık literatürdeki yerini yavaş yavaş almaya başlayacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kaya, kene vakalarının başlaması ile birlikte artık servislerine gelen hastalara benzer belirtiler göstermesi nedeniyle hem KKKA hem Covid 19 vakası olabileceğini düşünerek dikkatli tetkik ettiklerini söyledi.
Türkiye'de hem Covid-19 hem de benzer belirtiler gösteren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ilk kez bir hastada görüldü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne ateş, halsizlik ve nefes darlığı şikâyetleriyle gelen 60 yaşlarındaki İ.D. adlı kadın hastaya hem Covid-19 ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konularak tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Uzmanlar, ülkemizde Covid-19 ve KKKA hastalığının bir arada görülmesinin çok ender rastlanan bir durum olduğunu belirtirken, bu gibi vakaların artık literatürdeki yerini yavaş yavaş almaya başlayacağı belirtildi.



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kaya, kene vakalarının başlaması ile birlikte artık servislerine gelen hastalara benzer belirtiler göstermesi nedeniyle hem KKKA hem Covid 19 vakası olabileceğini düşünerek dikkatli tetkik ettiklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.