Bornova’da Yaz Açıkhava Sinema Günleri mahallelerde devam ediyor
Bornova’da Yaz Açıkhava Sinema Günleri mahallelerde devam ediyor
Bornova Belediyesi’nin başlattığı Yaz Açıkhava Sinema Günleri, mahalleleri nostalji ve kahkahayla buluşturmaya devam ediyor. Final gösterimi 14 Ağustos’ta Işıkkent’te yapılacak.
Bornova Belediyesi’nin 17 Temmuz’da Büyükpark’ta başlayan Yaz Açıkhava Sinema Günleri, mahallelerde sinema keyfini nostaljik atmosferle buluşturuyor. Gazoz ve patlamış mısır ikramlarının renk kattığı etkinlik, 14 Ağustos’ta Işıkkent’teki finalle sona erecek.
HER HAFTA İKİ MAHALLEDE SİNEMA KEYFİ
Yoğun ilgi gören Açıkhava Sinema Günleri, “Kolonya Cumhuriyeti” filmiyle Büyükpark’ta başladı. Ardından haftada iki mahallede dev perdede sevilen Türk komedi filmleri gösterildi. Programda Pınarbaşı’nda “Hedefim Sensin”, Çamkule’de “Dörtnala”, Eğridere’de “Görümce”, Çamdibi’nde “Bursa Bülbülü”, Mevlana’da “Hokkabaz” ve Meriç’te “Bayi Toplantısı” filmleri yer aldı.
FİNAL GÖSTERİMLERİ YAKLAŞIYOR
Yaz açıkhava sinema serüveni, 7 Ağustos’ta Yakaköy’de “Aykut Enişte”, 12 Ağustos’ta EVKA-4’te “Öldür Beni Sevgilim” ve 14 Ağustos’ta Işıkkent’te “Aile Arasında” filmleriyle tamamlanacak.
NOSTALJİ VE SOSYAL DAYANIŞMA BİR ARADA
Her mahallede mahalle sakinleri yaz akşamlarını açık havada film izleyerek geçiriyor. Etkinlik, farklı yaş gruplarından Bornovalıları bir araya getirirken, komşuluk ilişkilerini güçlendirip sosyal dayanışmayı artırıyor.
BAŞKAN EŞKİ: “BORNOVA’DA YAZIN KEYFİ BİRLİKTE ÇIKIYOR”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Açıkhava Sinema Günleri, sadece film izlemek değil; komşuların, çocukların ve ailelerin bir araya geldiği sosyal bir dayanışma projesidir. Mahalle mahalle gezerek bu birlikteliği paylaşmak bizi çok mutlu ediyor. Bornova’da yazın keyfi birlikte çıkıyor” dedi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.