Google, konum izleme konusunda dava ile karşı karşıya

BİLİM /TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2018 - 17:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2332+ kez okundu.
 

Google, konum izleme konusunda dava ile karşı karşıya

Reuters’in bildirdiğine göre , Google, iPhone ve Android kullanıcılarının hareketlerini bu tür izlemeyi engelleyeceğine inandıkları ayarları değiştirdikten sonra bile yasadışı bir şekilde izleme suçlamasıyla suçlanıyor .
Geçtiğimiz hafta kullanıcılar, konum geçmişini gösteren bir ayarı kapatmış olsalar bile, bir dizi Google uygulaması ve hizmetinin kullanıcı konum verilerinin anlık görüntüsünü otomatik olarak kaydettiğini ortaya çıkardı . Associated Press , araştırmanın Princeton Üniversitesi araştırmacıları tarafından doğrulandığını ve kullanıcıların Google Haritalar, şirketin hava durumu widget’ı ve web aramaları gibi uygulamalar aracılığıyla izlendiğini belirtti. Haber çıkışı, hem iOS hem de Android cihazlarına konu oldu. San Francisco’da bir federal mahkemede açılan belgelerde, kullanıcı Napolyon Patacsil şunları söyledi: “Google, bir kullanıcının Konum Geçmişi’ni istediği zaman kapatabileceğini temsil etti. Konum Geçmişi kapalıyken gittiğiniz yerler artık depolanmaz. ‘ Bu doğru değildi. ” Mahkeme dokümanları, Google temel hedefinin telefon kullanıcılarını “dikkatsizce izlemesi” ve üçüncü tarafların da aynısını yapmasına izin vermesidir. Bunu yaparken, arama devi, iddia edilen davada, Kaliforniya’nın Kişisel Gizlilik Yasası’nın da dahil olduğu gizlilik yasalarını ihlal etti. Patacsil, ABD kullanıcıları adına belirlenmemiş zararlar ve sınıf eylemi durumu arıyor. Bir yargıç, Patacsil’in bu iddialarla ilerleyip ilerlemeyeceğine ve eğer ABD’de etkilenmiş olabilecek herkes adına bunu yapabileceğine karar vermelidir. Kaynak: https://teknolort.com/internet/google-konum-izleme-konusunda-dava-ile-karsi-karsiya/
Reuters’in bildirdiğine göre , Google, iPhone ve Android kullanıcılarının hareketlerini bu tür izlemeyi engelleyeceğine inandıkları ayarları değiştirdikten sonra bile yasadışı bir şekilde izleme suçlamasıyla suçlanıyor .

Geçtiğimiz hafta kullanıcılar, konum geçmişini gösteren bir ayarı kapatmış olsalar bile, bir dizi Google uygulaması ve hizmetinin kullanıcı konum verilerinin anlık görüntüsünü otomatik olarak kaydettiğini ortaya çıkardı .

Associated Press , araştırmanın Princeton Üniversitesi araştırmacıları tarafından doğrulandığını ve kullanıcıların Google Haritalar, şirketin hava durumu widget’ı ve web aramaları gibi uygulamalar aracılığıyla izlendiğini belirtti. Haber çıkışı, hem iOS hem de Android cihazlarına konu oldu.

San Francisco’da bir federal mahkemede açılan belgelerde, kullanıcı Napolyon Patacsil şunları söyledi: “Google, bir kullanıcının Konum Geçmişi’ni istediği zaman kapatabileceğini temsil etti. Konum Geçmişi kapalıyken gittiğiniz yerler artık depolanmaz. ‘ Bu doğru değildi. ”

Mahkeme dokümanları, Google temel hedefinin telefon kullanıcılarını “dikkatsizce izlemesi” ve üçüncü tarafların da aynısını yapmasına izin vermesidir. Bunu yaparken, arama devi, iddia edilen davada, Kaliforniya’nın Kişisel Gizlilik Yasası’nın da dahil olduğu gizlilik yasalarını ihlal etti.

Patacsil, ABD kullanıcıları adına belirlenmemiş zararlar ve sınıf eylemi durumu arıyor.

Bir yargıç, Patacsil’in bu iddialarla ilerleyip ilerlemeyeceğine ve eğer ABD’de etkilenmiş olabilecek herkes adına bunu yapabileceğine karar vermelidir.

Kaynak: https://teknolort.com/internet/google-konum-izleme-konusunda-dava-ile-karsi-karsiya/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.