Gelecek mesleki eğitimde

EĞİTİM 07.06.2022 - 22:39, Güncelleme: 07.06.2022 - 23:24 3143+ kez okundu.
 

Gelecek mesleki eğitimde

Gördes Mesleki Eğitim Festivali 6 haziran 2022 pazartesi günü Gördes sevgi yolunda gerçekleştirildi.
Gördes Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Gördes Mtal Üretiyor Gelişiyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen “GÖRDES MESLEKİ EĞİTİM FESTİVALİ” okulun alanlarında yıl boyunca yaptıkları ürün ve çalışmaların tanıtıldığı, bölümlerin yıl boyunca ne gibi eğitimler aldıkları öğrencilerin hangi uygulamaları gerçekleştirdikleri farklı standlar kurularak yerel halka ve ilgililere tanıtıldı. Ayrıca okulda bulunan mesleki eğitim merkezindeki alan ve dalların tanıtıldığı standlar da yer aldı. Standlarda öğrenciler uygulamalı olarak yaptıkları çalışmaları sergilediler. Festivale ilgi oldukça yüksekti. Festivale katılan kişiler yapılan çalışmaları oldukça beğendiler ve mesleki eğitim önemli olduğu yapılan çalışmalardan bir kez daha anlaşıldı. Okulda anadolu meslek programı altında beş alanda eğitim-öğretime devam edilmektedir. Yiyecek içecek hizmetleri – metal teknolojisi – mobilya ve iç mekan tasarımı alanı – elektrik elektronik teknolojisi – kimya teknolojisi alanlarında öğrenciler atölyelerde uygulamalı olarak öğrenimlerini sürdürmektedir. Ayrıca okulda döner sermaye işletmesinde çalışma imkanı bulan öğrenciler para kazanabilmektedirler. Okulda mesleki eğitim programı yani eski adıyla çıraklık eğitimi altında 34 alan 184 dalda eğitim verilebilmektedir. Bu yıl 145 işletmede 257 öğrenci mesleki eğitim programında eğitimlerine devam etmektedir. Festivalde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun ÇELİK  Mesleki Eğitimin önemine vurgu yaparken, Milli Eğitim Bakanlığının Mesleki Eğitimde 500 bin çırak sayısına ulaşıldığı, 1 milyon çırak hedefi olduğu ve bu hedefe ulaşmak için Manisa’da en yüksek oranda Gördes’in kayıt yaptığından bahsetti. Gördes Kaymakamı Muhammet ÖZYÜKSEL ise Gördes MTAL’ nin çok güzel çalışmalara imza attığını ve okulun Gördes’in dışarıya çıkış kapısı olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Mesleki Eğitimin Gördes için çok önemli bir değer olarak görülmesi gerektiği ve Gördes MTAL ‘e sahip çıkılması gerektiğinden bahsetti.  
Gördes Mesleki Eğitim Festivali 6 haziran 2022 pazartesi günü Gördes sevgi yolunda gerçekleştirildi.

Gördes Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Gördes Mtal Üretiyor Gelişiyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen “GÖRDES MESLEKİ EĞİTİM FESTİVALİ” okulun alanlarında yıl boyunca yaptıkları ürün ve çalışmaların tanıtıldığı, bölümlerin yıl boyunca ne gibi eğitimler aldıkları öğrencilerin hangi uygulamaları gerçekleştirdikleri farklı standlar kurularak yerel halka ve ilgililere tanıtıldı. Ayrıca okulda bulunan mesleki eğitim merkezindeki alan ve dalların tanıtıldığı standlar da yer aldı.

Standlarda öğrenciler uygulamalı olarak yaptıkları çalışmaları sergilediler. Festivale ilgi oldukça yüksekti. Festivale katılan kişiler yapılan çalışmaları oldukça beğendiler ve mesleki eğitim önemli olduğu yapılan çalışmalardan bir kez daha anlaşıldı.

Okulda anadolu meslek programı altında beş alanda eğitim-öğretime devam edilmektedir. Yiyecek içecek hizmetleri – metal teknolojisi – mobilya ve iç mekan tasarımı alanı – elektrik elektronik teknolojisi – kimya teknolojisi alanlarında öğrenciler atölyelerde uygulamalı olarak öğrenimlerini sürdürmektedir. Ayrıca okulda döner sermaye işletmesinde çalışma imkanı bulan öğrenciler para kazanabilmektedirler.

Okulda mesleki eğitim programı yani eski adıyla çıraklık eğitimi altında 34 alan 184 dalda eğitim verilebilmektedir. Bu yıl 145 işletmede 257 öğrenci mesleki eğitim programında eğitimlerine devam etmektedir.

Festivalde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun ÇELİK  Mesleki Eğitimin önemine vurgu yaparken, Milli Eğitim Bakanlığının Mesleki Eğitimde 500 bin çırak sayısına ulaşıldığı, 1 milyon çırak hedefi olduğu ve bu hedefe ulaşmak için Manisa’da en yüksek oranda Gördes’in kayıt yaptığından bahsetti.

Gördes Kaymakamı Muhammet ÖZYÜKSEL ise Gördes MTAL’ nin çok güzel çalışmalara imza attığını ve okulun Gördes’in dışarıya çıkış kapısı olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Mesleki Eğitimin Gördes için çok önemli bir değer olarak görülmesi gerektiği ve Gördes MTAL ‘e sahip çıkılması gerektiğinden bahsetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.