Dronelar, Alaşehir Kaymakamlığı “Birlikte Uçuyoruz” Projesi içi havalandı

BİLİM /TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2021 - 15:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 3966+ kez okundu.
 

Dronelar, Alaşehir Kaymakamlığı “Birlikte Uçuyoruz” Projesi içi havalandı

Bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere Ankara, Sakarya, Antalya, Iğdır, Samsun, Manisa, Bursa ve daha pek çok ilde eğitimler düzenleyen Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket; son olarak Alaşehir Kaymakamlığı adına Alaşehir Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Ofisi’nce hazırlanan “BİRLİKTE UÇUYORUZ” Projesi kapsamında dron eğitimi verdi.
Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket, kamu ve özel sektöre yönelik verdiği dron eğitimlerine devam ediyor. Son olarak Alaşehir Kaymakamlığı adına Alaşehir Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Ofisi’nce hazırlanan “BİRLİKTE UÇUYORUZ” Projesi kapsamında gerçekleşen eğitim 5 gün sürdü. Programda Dronmarket İHA eğitmeni Şenay İnan tarafından verilen İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi’nin yanı sıra, yakın gelecek ve günümüzdeki droneların uygulamaları, dronelarla birlikte oluşacak yeni iş pozisyonları ile ilgili bilgiler de verildi. Programda ayrıca, her teorik eğitimin sonunda katılan pilot adaylarının mesleki eğilimlerine yönelik uçuş eğitimleri de gerçekleşti. Alaşehir Şehit Efkan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda teorik, Alaşehir Stadyumu’nda ise pratik eğitimin gerçekleştiği programa Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi, Alaşehir Kaymakamlığı, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alaşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alaşehir İlçe Jandarma ve Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 24 personel katıldı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sektörün büyümesi ile birlikte, dron pilotu olmak isteyenlerin sayısının giderek arttığını belirten Dronmarket İHA eğitmeni Şenay İnan; “Son dönemde hem kurumlardan gelen dron pilotluğu eğitim taleplerinde, hem de bireysel olarak dron pilotu olmak isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. Bugüne kadar 3 binden fazla kişiye İHA ( İnsansız Hava Aracı) Pilotluğu eğitimi verdik. Dron pilotları kamu da belediyeler, valilikler, orman genel müdürlükleri gibi pek çok yerde çalışabiliyor. Eğitimlerimizde gerekli olan teknik donanım ile ilgili eğitimler ve bilgilendirmeler yapıyoruz. Kamu ve özel firmalardaki personele yönelik eğitimlerimiz yıl boyunca devam ediyor. Firmanın dronu kullanacağı alana göre özel eğitimler planlıyoruz. Her kurumun ihtiyacını belirleyerek teknik destek sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere Ankara, Sakarya, Antalya, Iğdır, Samsun, Manisa, Bursa ve daha pek çok ilde eğitimler düzenleyen Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket; son olarak Alaşehir Kaymakamlığı adına Alaşehir Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Ofisi’nce hazırlanan “BİRLİKTE UÇUYORUZ” Projesi kapsamında dron eğitimi verdi.

Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket, kamu ve özel sektöre yönelik verdiği dron eğitimlerine devam ediyor. Son olarak Alaşehir Kaymakamlığı adına Alaşehir Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Ofisi’nce hazırlanan “BİRLİKTE UÇUYORUZ” Projesi kapsamında gerçekleşen eğitim 5 gün sürdü. Programda Dronmarket İHA eğitmeni Şenay İnan tarafından verilen İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi’nin yanı sıra, yakın gelecek ve günümüzdeki droneların uygulamaları, dronelarla birlikte oluşacak yeni iş pozisyonları ile ilgili bilgiler de verildi. Programda ayrıca, her teorik eğitimin sonunda katılan pilot adaylarının mesleki eğilimlerine yönelik uçuş eğitimleri de gerçekleşti.

Alaşehir Şehit Efkan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda teorik, Alaşehir Stadyumu’nda ise pratik eğitimin gerçekleştiği programa Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi, Alaşehir Kaymakamlığı, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alaşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alaşehir İlçe Jandarma ve Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 24 personel katıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sektörün büyümesi ile birlikte, dron pilotu olmak isteyenlerin sayısının giderek arttığını belirten Dronmarket İHA eğitmeni Şenay İnan; “Son dönemde hem kurumlardan gelen dron pilotluğu eğitim taleplerinde, hem de bireysel olarak dron pilotu olmak isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. Bugüne kadar 3 binden fazla kişiye İHA ( İnsansız Hava Aracı) Pilotluğu eğitimi verdik. Dron pilotları kamu da belediyeler, valilikler, orman genel müdürlükleri gibi pek çok yerde çalışabiliyor. Eğitimlerimizde gerekli olan teknik donanım ile ilgili eğitimler ve bilgilendirmeler yapıyoruz. Kamu ve özel firmalardaki personele yönelik eğitimlerimiz yıl boyunca devam ediyor. Firmanın dronu kullanacağı alana göre özel eğitimler planlıyoruz. Her kurumun ihtiyacını belirleyerek teknik destek sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.