Çiğlili kadınlar 'Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir'i geziyor

GÜNDEM/GÜNCEL 23.09.2023 - 02:35, Güncelleme: 23.09.2023 - 02:35 1893+ kez okundu.
 

Çiğlili kadınlar 'Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir'i geziyor

Çiğli Belediyesi, "Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir" projesi kapsamında Çiğlili kadınlar için Uşakizade Köşkü'ne ziyaret düzenledi.
Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan "Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir" projesi hız kesmeden devam ediyor. Tarihi ve kültürel değerleri yakından tanımak amacıyla vatandaşlara yönelik çeşitli proje ve etkinlikler düzenleyen Çiğli Belediyesi, bu kapsamda Çiğlili kadınlar için Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutanlık Karargah binası olarak kullanılan ve sonraki yıllarda Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahına tanıklık eden Uşakizade Köşkü'ne ziyaret düzenledi. Kadınlar, tarihte önemli yer tutan köşkü gezme ve inceleme fırsatı buldu. Bugüne kadar proje kapsamında vatandaşlara, Belkahve Ata Anı Evi, Atatürk Müzesi, Milli Kütüphane gibi pek çok tarihi noktayı görme imkanı sunan Çiğli Belediyesi'nin, en son gerçekleştirdiği köşk ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Atatürk'ün İzinden Adım Adım İzmir' projemiz kapsamında, Çiğlili kadınlarla birlikte Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutanlık Karargah binası olarak kullanılan ve sonraki yıllarda Atamız ile Latife Hanımın nikahına tanıklık eden Uşakizade Köşkünü ziyaret ettik."
Çiğli Belediyesi, "Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir" projesi kapsamında Çiğlili kadınlar için Uşakizade Köşkü'ne ziyaret düzenledi.

Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan "Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir" projesi hız kesmeden devam ediyor.

Tarihi ve kültürel değerleri yakından tanımak amacıyla vatandaşlara yönelik çeşitli proje ve etkinlikler düzenleyen Çiğli Belediyesi, bu kapsamda Çiğlili kadınlar için Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutanlık Karargah binası olarak kullanılan ve sonraki yıllarda Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahına tanıklık eden Uşakizade Köşkü'ne ziyaret düzenledi. Kadınlar, tarihte önemli yer tutan köşkü gezme ve inceleme fırsatı buldu.

Bugüne kadar proje kapsamında vatandaşlara, Belkahve Ata Anı Evi, Atatürk Müzesi, Milli Kütüphane gibi pek çok tarihi noktayı görme imkanı sunan Çiğli Belediyesi'nin, en son gerçekleştirdiği köşk ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Atatürk'ün İzinden Adım Adım İzmir' projemiz kapsamında, Çiğlili kadınlarla birlikte Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutanlık Karargah binası olarak kullanılan ve sonraki yıllarda Atamız ile Latife Hanımın nikahına tanıklık eden Uşakizade Köşkünü ziyaret ettik."

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.