CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN PKK SALDIRILARINA TEPKİ!

EGE HABERLERİ 28.12.2023 - 18:22, Güncelleme: 28.12.2023 - 18:22 3039+ kez okundu.
 

CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN PKK SALDIRILARINA TEPKİ!

22-23 Aralık 2023 tarihlerinde Pençe-Kilit harekât bölgesinde gerçekleşen terör saldırılarında şehit olan 12 asker için CHP Aliağa İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenlendi.
CHP, Türkiye genelinde 81 il ve ilçe örgütüyle eş zamanlı olarak şehitlere saygı amacıyla basın açıklamaları gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, terör örgütü PKK'nın hain saldırıları sonucu yaşanan kayıplara vurgu yaptı. Şehitlerin isimlerini tek tek okuyan Yıldız, her birinin ayrı bir hikayesi ve geride bıraktığı acılı aileleri olduğunu belirtti. Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekât bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük." Açıklamanın devamında terörü, PKK'yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetleyen Yıldız, şehitlerin anısına sahip çıkacaklarına dair söz verdiklerini ifade etti. CHP olarak, askerlerin güvenliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini savunan Yıldız, askerlerin can güvenliği ve sağlıklarının öncelikleri olduğunu vurgulayarak şu ifadelerle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık!" Açıklamanın sonunda, terör saldırılarının ardından hükümetin gösterdiği reaksiyonları eleştiren Yıldız, CHP'nin şehit ailelerinin ve halkın yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak "Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz. Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. Artık yeter!" dedi
22-23 Aralık 2023 tarihlerinde Pençe-Kilit harekât bölgesinde gerçekleşen terör saldırılarında şehit olan 12 asker için CHP Aliağa İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenlendi.

CHP, Türkiye genelinde 81 il ve ilçe örgütüyle eş zamanlı olarak şehitlere saygı amacıyla basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, terör örgütü PKK'nın hain saldırıları sonucu yaşanan kayıplara vurgu yaptı. Şehitlerin isimlerini tek tek okuyan Yıldız, her birinin ayrı bir hikayesi ve geride bıraktığı acılı aileleri olduğunu belirtti.

Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekât bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük."

Açıklamanın devamında terörü, PKK'yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetleyen Yıldız, şehitlerin anısına sahip çıkacaklarına dair söz verdiklerini ifade etti.

CHP olarak, askerlerin güvenliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini savunan Yıldız, askerlerin can güvenliği ve sağlıklarının öncelikleri olduğunu vurgulayarak şu ifadelerle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık!"

Açıklamanın sonunda, terör saldırılarının ardından hükümetin gösterdiği reaksiyonları eleştiren Yıldız, CHP'nin şehit ailelerinin ve halkın yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak "Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz. Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. Artık yeter!" dedi

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.