Çay suyunu kirletenleri Haber Gündemim unutmuyor!

02.08.2022 - 15:04, Güncelleme: 02.08.2022 - 15:19 2386+ kez okundu.
 

Çay suyunu kirletenleri Haber Gündemim unutmuyor!

İzmir'in Kınık ilçesinde açılan maden çay suyunu kirletmeye devam ediyor. Bu durumdan mağdur olan çiftçiler seslerini duyurmaya çalışıyorlar.
Haber Gündemim Gazetesi, mağdur olan çiftçilerin, doğal kaynağın ve o kaynaktan beslenen tüm canlıların sesi olmaya devam ediyor.  Karadere Köyü hudutlarından başlayarak Arpadere Köyü suları ile birleşip Elmadere Köyü, Büyükoba Köyü, Yaylaköy, Kalemköy, Değirmencieli Köyü ve Kocaömer Köyünü geçerek Kınık İlçesinin kuzey bölümünde Taşağıl beldesinden sonra Bakırça’la buluşan binlerce yıllık Karadere Çayı 18 değirmene su vermiş, 1971 yılına kadar Kınık İlçesi’ne açık kanalla su akıtmış bölgenin canlı varlığına hayat vermiş bir su kaynağı açılan kömür madeni tarafından kirletiliyor ve kimse bu duruma dur demiyor. Kirlilik gün geçtikçe artmaya devam ederken zararda haliyle giderek artıyor. Çiftçiler tarlalarını yeteri kadar sulayamıyor ve çoğu arazi kirlilikten dolayı kuraklık tehlikesi altında kalıyor. Kınıklı çiftçiler Karadere Çayı'nın eski haline dönmesini ve rahat bir şekilde tarlalarını sulayabilmek istiyor aynı zamanda da bu su kaynağını kirletenlerden hesabının sorulmasını istiyor.
İzmir'in Kınık ilçesinde açılan maden çay suyunu kirletmeye devam ediyor. Bu durumdan mağdur olan çiftçiler seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Haber Gündemim Gazetesi, mağdur olan çiftçilerin, doğal kaynağın ve o kaynaktan beslenen tüm canlıların sesi olmaya devam ediyor. 

Karadere Köyü hudutlarından başlayarak Arpadere Köyü suları ile birleşip Elmadere Köyü, Büyükoba Köyü, Yaylaköy, Kalemköy, Değirmencieli Köyü ve Kocaömer Köyünü geçerek Kınık İlçesinin kuzey bölümünde Taşağıl beldesinden sonra Bakırça’la buluşan binlerce yıllık Karadere Çayı 18 değirmene su vermiş, 1971 yılına kadar Kınık İlçesi’ne açık kanalla su akıtmış bölgenin canlı varlığına hayat vermiş bir su kaynağı açılan kömür madeni tarafından kirletiliyor ve kimse bu duruma dur demiyor.

Kirlilik gün geçtikçe artmaya devam ederken zararda haliyle giderek artıyor. Çiftçiler tarlalarını yeteri kadar sulayamıyor ve çoğu arazi kirlilikten dolayı kuraklık tehlikesi altında kalıyor. Kınıklı çiftçiler Karadere Çayı'nın eski haline dönmesini ve rahat bir şekilde tarlalarını sulayabilmek istiyor aynı zamanda da bu su kaynağını kirletenlerden hesabının sorulmasını istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.