Başkan Gümrükçü açıkladı: Çiğli hakkı olan sınırına kavuşacak!

HUKUK/YARGI/ADALET 20.09.2023 - 11:57, Güncelleme: 20.09.2023 - 14:03 3491+ kez okundu.
 

Başkan Gümrükçü açıkladı: Çiğli hakkı olan sınırına kavuşacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka Belediyesi ile davalı oldukları sınır tartışmasına ilişkin açıklama yaparak "Çiğli hakkı olan sınırına kavuşacak" dedi.
Karşıyaka ve Çiğli belediyelerinin 27 yıldır paylaşamadığı Mavişehir ile ilgili sınır tartışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Danıştay 10. Dairesinde görülen dava ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Gümrükçü, davanın Çiğli Belediyesi lehine sonuçlandığını "Çiğlimizin uzun yıllardır süren tramvay, çöp tesisi ve arıtma tesisinden kaynaklı koku sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz… Bunların yanı sıra 12 Eylül darbesinde Çiğli Belediyesi'nin kapatılması ve 1992 yılında tekrar açılmasından günümüze gelen başka bir sorunumuz daha bulunmaktaydı. Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın da üzerinde titizlikle durduğu ve 2019 yılında göreve gelirken sorunu çözeceğimi belirttiğim bir konu bize tebliğ edilen mahkeme kararıyla nihayet Çiğli lehine sonuçlanmıştır" cümleleri ile duyurdu. Karşıyaka Belediyesi'nin konuya ilişkin olarak Danıştay'a açtığı karar düzeltme isteminin mahkeme tarafından reddedildiğini açıklayan Gümrükçü, "Karşıyaka Belediyesi ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden davada, lehimize olan karara Karşıyaka Belediyesi'nin Danıştay'a açmış olduğu karar düzeltme istemi mahkeme tarafından reddedilmiştir. Bu karar ile birlikte Çiğlimiz hakkı olan sınırına kavuşacaktır. Çiğli Belediyesi olarak halkımıza bu kararı duyurur, yetkilileri, tüm siyasi parti temsilcilerini ve Sivil Toplum Örgütlerini Çiğli'nin hakkını temsil eden bu kararın arkasında durmaya davet ediyoruz" dedi. Öte yandan Başkan Gümrükçü, mahkeme kararını da İzmirlilerle paylaştı.    
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka Belediyesi ile davalı oldukları sınır tartışmasına ilişkin açıklama yaparak "Çiğli hakkı olan sınırına kavuşacak" dedi.

Karşıyaka ve Çiğli belediyelerinin 27 yıldır paylaşamadığı Mavişehir ile ilgili sınır tartışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Danıştay 10. Dairesinde görülen dava ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Başkan Gümrükçü, davanın Çiğli Belediyesi lehine sonuçlandığını "Çiğlimizin uzun yıllardır süren tramvay, çöp tesisi ve arıtma tesisinden kaynaklı koku sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz… Bunların yanı sıra 12 Eylül darbesinde Çiğli Belediyesi'nin kapatılması ve 1992 yılında tekrar açılmasından günümüze gelen başka bir sorunumuz daha bulunmaktaydı. Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın da üzerinde titizlikle durduğu ve 2019 yılında göreve gelirken sorunu çözeceğimi belirttiğim bir konu bize tebliğ edilen mahkeme kararıyla nihayet Çiğli lehine sonuçlanmıştır" cümleleri ile duyurdu.

780x411-bostanli-ve-mavisehir-yamanlara-tasinmali-1676651302863.jpeg

Karşıyaka Belediyesi'nin konuya ilişkin olarak Danıştay'a açtığı karar düzeltme isteminin mahkeme tarafından reddedildiğini açıklayan Gümrükçü, " Karşıyaka Belediyesi ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden davada, lehimize olan karara Karşıyaka Belediyesi'nin Danıştay'a açmış olduğu karar düzeltme istemi mahkeme tarafından reddedilmiştir. Bu karar ile birlikte Çiğlimiz hakkı olan sınırına kavuşacaktır. Çiğli Belediyesi olarak halkımıza bu kararı duyurur, yetkilileri, tüm siyasi parti temsilcilerini ve Sivil Toplum Örgütlerini Çiğli'nin hakkını temsil eden bu kararın arkasında durmaya davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan Başkan Gümrükçü, mahkeme kararını da İzmirlilerle paylaştı.

f6dijwrx0aa9gsy.jpg

 

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.