Altaylı'ya Suç Duyurusu

GÜNDEM/GÜNCEL 05.01.2024 - 11:16, Güncelleme: 05.01.2024 - 11:16 906+ kez okundu.
 

Altaylı'ya Suç Duyurusu

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği, ’Şehitlere Saygı ve Büyük Gazze Yürüyüşleri’ne katılanlara hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla gazeteci Fatih Altaylı hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Dernek Başkanı Ahmet Taş, basın açıklamasında Fatih Altaylı'nın küfürlü hakaretlerde bulunduğunu belirterek, suç duyurusu için adım attıklarını açıkladı.   Gazeteci Fatih Altaylı'ya Yönelik İddialar Kayseri Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında, Dernek Başkanı Ahmet Taş, Fatih Altaylı'nın Gazze ve Filistin'deki İsrail soykırımını eleştiren mitinglere katılanlara yönelik küfürlü hakaretlerde bulunduğunu iddia etti. Ahmet Taş, bu durumu kınayarak, "Bugün burada Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve bağlı derneklerin temsilcileri olarak Fatih Altaylı hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Umuyorum bu suç duyurusu sonunda gerekli tahkikat başlar, hakkında dava açılır ve alması gereken ceza ne ise o ceza verilmiş olur" dedi.   Avukat Sena Özdemir'den İddialara Destek Aynı açıklamada yer alan Avukat Sena Özdemir, Fatih Altaylı'nın yaptığı yorumlarda hakaret, aşağılama, halkı kin ve nefrete yönlendirme gibi suçlar işlendiğini belirtti. Özdemir, "Gazeteci Fatih Altaylı'nın bir youtube kanalında yapmış olduğu konuşma üzerine burada toplandık. 7 Ekim'den bu yana Filistin'de yaşanan olaylar had safhaya ulaşmış durumda. Bu duruma karşılık ülkemizde bu duruma tepki göstermek isteyen vatandaşlar çeşitli yürüyüşlerle tepki koymaya çalıştılar. Bunlardan birisi olan Ankara mitingi yapılacakken 12 şehit haberini aldık. Bu şehit haberi üzerine Filistin'e destek mitingi genişletilerek 'Şehitlerimizi anma, terörü lanetleme ve Filistin'in yanında İsrail'e karşı' şeklinde düzenlenmiştir. Buna karşılık mitingin içeriği, mitingde yer alan sloganlar dikkate alınmadan Fatih Altaylı'nın beyanlarıyla çeşitli şekillerde yorumlanmıştır. Bu yorumlarda hakaret, aşağılama, halkı kin ve nefrete yönlendirme şeklinde suçlar işlenmiştir. Bu yüzden suç duyurusu hazırladık ve altına imzamızı attık" diye ekledi.
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği, ’Şehitlere Saygı ve Büyük Gazze Yürüyüşleri’ne katılanlara hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla gazeteci Fatih Altaylı hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Dernek Başkanı Ahmet Taş, basın açıklamasında Fatih Altaylı'nın küfürlü hakaretlerde bulunduğunu belirterek, suç duyurusu için adım attıklarını açıkladı.

 

Gazeteci Fatih Altaylı'ya Yönelik İddialar


Kayseri Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında, Dernek Başkanı Ahmet Taş, Fatih Altaylı'nın Gazze ve Filistin'deki İsrail soykırımını eleştiren mitinglere katılanlara yönelik küfürlü hakaretlerde bulunduğunu iddia etti. Ahmet Taş, bu durumu kınayarak, "Bugün burada Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve bağlı derneklerin temsilcileri olarak Fatih Altaylı hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Umuyorum bu suç duyurusu sonunda gerekli tahkikat başlar, hakkında dava açılır ve alması gereken ceza ne ise o ceza verilmiş olur" dedi.

 

Avukat Sena Özdemir'den İddialara Destek


Aynı açıklamada yer alan Avukat Sena Özdemir, Fatih Altaylı'nın yaptığı yorumlarda hakaret, aşağılama, halkı kin ve nefrete yönlendirme gibi suçlar işlendiğini belirtti. Özdemir, "Gazeteci Fatih Altaylı'nın bir youtube kanalında yapmış olduğu konuşma üzerine burada toplandık. 7 Ekim'den bu yana Filistin'de yaşanan olaylar had safhaya ulaşmış durumda. Bu duruma karşılık ülkemizde bu duruma tepki göstermek isteyen vatandaşlar çeşitli yürüyüşlerle tepki koymaya çalıştılar. Bunlardan birisi olan Ankara mitingi yapılacakken 12 şehit haberini aldık. Bu şehit haberi üzerine Filistin'e destek mitingi genişletilerek 'Şehitlerimizi anma, terörü lanetleme ve Filistin'in yanında İsrail'e karşı' şeklinde düzenlenmiştir. Buna karşılık mitingin içeriği, mitingde yer alan sloganlar dikkate alınmadan Fatih Altaylı'nın beyanlarıyla çeşitli şekillerde yorumlanmıştır. Bu yorumlarda hakaret, aşağılama, halkı kin ve nefrete yönlendirme şeklinde suçlar işlenmiştir. Bu yüzden suç duyurusu hazırladık ve altına imzamızı attık" diye ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.