ALİAĞA'DA TEHLİKELİ ATIK İDDİASINA KARŞI PLATFORMUN TEPKİSİ!

ÇEVRE/DOĞA/HAVA 29.12.2023 - 15:19, Güncelleme: 29.12.2023 - 15:19 914+ kez okundu.
 

ALİAĞA'DA TEHLİKELİ ATIK İDDİASINA KARŞI PLATFORMUN TEPKİSİ!

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, asbest ve tehlikeli atık barındırdığı iddia edilen Raymond Croze gemisinin Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökülmek üzere getirilmesine karşı Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, asbest ve tehlikeli atık barındırdığı iddia edilen Raymond Croze gemisinin Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökülmek üzere getirilmesine karşı Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Sabahattin Yeşiltepe, geminin tehlikeli madde envanteri raporunda 50 ila 100 ton arasında asbest içerdiği bilgisine vurgu yaparak, "Uzmanlar, gemi söküm işlemlerinde yalnızca asbest değil birçok tehlikeli kimyasal madde bulunduğunu ifade ediyorlar. Aliağa’da birçok zararlı madde içeren pek çok geminin söküldüğünü ve bu durumun halk, çevre ve işçi sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu hep söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz." dedi. Yeşiltepe, geçen yıl Aliağa'ya getirilen Nae Sao Paulo gemisine karşı verilen mücadeleyi hatırlatarak, benzer bir mücadele ile Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde çevre, halk ve işçi sağlığını tehlikeye atan söküm tekniklerine karşı kampanya başlatmayı amaçladıklarını ifade ettiler.
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, asbest ve tehlikeli atık barındırdığı iddia edilen Raymond Croze gemisinin Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökülmek üzere getirilmesine karşı Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, asbest ve tehlikeli atık barındırdığı iddia edilen Raymond Croze gemisinin Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökülmek üzere getirilmesine karşı Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Sabahattin Yeşiltepe, geminin tehlikeli madde envanteri raporunda 50 ila 100 ton arasında asbest içerdiği bilgisine vurgu yaparak, "Uzmanlar, gemi söküm işlemlerinde yalnızca asbest değil birçok tehlikeli kimyasal madde bulunduğunu ifade ediyorlar. Aliağa’da birçok zararlı madde içeren pek çok geminin söküldüğünü ve bu durumun halk, çevre ve işçi sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu hep söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz." dedi.

Yeşiltepe, geçen yıl Aliağa'ya getirilen Nae Sao Paulo gemisine karşı verilen mücadeleyi hatırlatarak, benzer bir mücadele ile Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde çevre, halk ve işçi sağlığını tehlikeye atan söküm tekniklerine karşı kampanya başlatmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.