500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı

BİLİM /TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2021 - 14:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 3800+ kez okundu.
 

500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de her geçen gün giderek hızla büyüyen mobil oyun sektörü, potansiyeli ile büyük yatırım fonları ve melek yatırımcıları kendisine çekmeye devam ediyor. Hyper – casual türünde yenilikçi ve özgün oyunlar geliştiren Tosby Games’e, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı. Türkiye’de mobil oyun sektörünün sınırlarını geçerek uluslararası pazarda güçlü bir konuma gelmesiyle melek yatırımcılar bu alana daha çok ilgi duymaya başladı. Son olarak mobil ve bilgisayar için oyun geliştiren, üretimini yüksek standartlarda yapan oyun stüdyosu olan Tosby Games, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Her ay kullanıcılarının gün içinde vakit geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri oyunlar üreten Tosby Games’in 2 farklı gelir modeli bulunuyor. Tosby Games, mobil tarafında Rollic ile birlikte çalışıyor ve bu alanda oyunların tek müşterisi Rollic. Bilgisayar tarafında, oyunlarının satışlarını 30 bin kadar oyuna ev sahipliği yapan Steam platformu üzerinden gerçekleştiriyor. Kuruluşundan beri 7 ay gibi kısa bir zamanda 3 milyon 540 bin TL’lik değere ulaştıklarını belirten Tosby Games kurucusu Ahmet Can Duras; “Türkiye'de ve dünyada birçok rakibimiz mevcut. Tosby Games olarak hedefimiz, mobil oyun tarafında Peak Games gibi tarihi bir exit yapıp ülkemize değer katmaktır. Steam tarafında ise, dünyadaki büyük oyuncuların arasına girmek ve Silikon Vadisi ile Japonya’da stüdyolar kurmak. Bütün dünyaya Türk oyun sektörünün ne kadar büyük başarılar gösterebileceğini kanıtlama yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda bize inanan ve yatırım yapan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarına çok teşekkür ederiz.”

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de her geçen gün giderek hızla büyüyen mobil oyun sektörü, potansiyeli ile büyük yatırım fonları ve melek yatırımcıları kendisine çekmeye devam ediyor.

Hyper – casual türünde yenilikçi ve özgün oyunlar geliştiren Tosby Games’e, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı.

Türkiye’de mobil oyun sektörünün sınırlarını geçerek uluslararası pazarda güçlü bir konuma gelmesiyle melek yatırımcılar bu alana daha çok ilgi duymaya başladı.

Son olarak mobil ve bilgisayar için oyun geliştiren, üretimini yüksek standartlarda yapan oyun stüdyosu olan Tosby Games, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Her ay kullanıcılarının gün içinde vakit geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri oyunlar üreten Tosby Games’in 2 farklı gelir modeli bulunuyor.

Tosby Games, mobil tarafında Rollic ile birlikte çalışıyor ve bu alanda oyunların tek müşterisi Rollic. Bilgisayar tarafında, oyunlarının satışlarını 30 bin kadar oyuna ev sahipliği yapan Steam platformu üzerinden gerçekleştiriyor.

Kuruluşundan beri 7 ay gibi kısa bir zamanda 3 milyon 540 bin TL’lik değere ulaştıklarını belirten Tosby Games kurucusu Ahmet Can Duras; “Türkiye'de ve dünyada birçok rakibimiz mevcut.

Tosby Games olarak hedefimiz, mobil oyun tarafında Peak Games gibi tarihi bir exit yapıp ülkemize değer katmaktır. Steam tarafında ise, dünyadaki büyük oyuncuların arasına girmek ve Silikon Vadisi ile Japonya’da stüdyolar kurmak.

Bütün dünyaya Türk oyun sektörünün ne kadar büyük başarılar gösterebileceğini kanıtlama yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda bize inanan ve yatırım yapan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarına çok teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.