YILDIRIM KARA: HATAY’DA UZMAN DOKTOR, EKİPMAN, ALTYAPI HÂLÂ EKSİK

YURT HABERLERİ (wep haberi ) - | 06.05.2024 - 11:14, Güncelleme: 06.05.2024 - 11:22 2268 kez okundu.
 

YILDIRIM KARA: HATAY’DA UZMAN DOKTOR, EKİPMAN, ALTYAPI HÂLÂ EKSİK

Bugün, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nden aldığımız son durum güncellemeleri hiç iç açıcı vaziyette değildir.
Hatay'da 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen hala yeterli ve nitelikli sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşandığına dikkat çeken Yıldırım Kara, bölgedeki hastanelerin ve aile sağlık polikliniklerinin hala yeniden yapılandırılamamış olmasının sağlık personeli, doktorlar ve depremzede yurttaşlar için ciddi zorluklar doğurduğunu belirtti. Kara, uzman doktor eksikliği, ekipman desteği, yeterli ödenek, altyapı eksiklikleri ve yeterli personel sağlanamaması gibi sorunlara hala çözüm bulunamadığını ve tüm alanlarda sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar olduğunu vurguladı. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nden aldığı güncel bilgilere göre durumun iç açıcı olmadığını ifade eden Kara, yoğun bakım eksikliklerinden tutun da hasta bekleme odalarının dahi sağlanamadığına dikkat çekti. Bunların öncelik meselesi olduğunu belirten Kara, 15 aydır bu sorunların giderilememesi durumunda nedenlerin yurttaşlara açıklanması gerektiğini dile getirdi. Kara, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hoca eksikliği nedeniyle Göğüs Cerrahisi ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarının kapatıldığı haberlerinin kamuoyuna yansıması üzerine, buradaki eksik kadroların acilen doldurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Onkoloji servisindeki uzman eksikliği nedeniyle hastaların gerekli doktora ulaşamadığını ve zor şartlar altında sevk edilmeye çalışıldığını belirtti. Kara, Hatay'da benzer örneklerin 15 ay sonra hala fazla olduğunu ve hastaların sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı zorlukların giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Bugün, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nden aldığımız son durum güncellemeleri hiç iç açıcı vaziyette değildir.

Hatay'da 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen hala yeterli ve nitelikli sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşandığına dikkat çeken Yıldırım Kara, bölgedeki hastanelerin ve aile sağlık polikliniklerinin hala yeniden yapılandırılamamış olmasının sağlık personeli, doktorlar ve depremzede yurttaşlar için ciddi zorluklar doğurduğunu belirtti. Kara, uzman doktor eksikliği, ekipman desteği, yeterli ödenek, altyapı eksiklikleri ve yeterli personel sağlanamaması gibi sorunlara hala çözüm bulunamadığını ve tüm alanlarda sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar olduğunu vurguladı.

Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nden aldığı güncel bilgilere göre durumun iç açıcı olmadığını ifade eden Kara, yoğun bakım eksikliklerinden tutun da hasta bekleme odalarının dahi sağlanamadığına dikkat çekti. Bunların öncelik meselesi olduğunu belirten Kara, 15 aydır bu sorunların giderilememesi durumunda nedenlerin yurttaşlara açıklanması gerektiğini dile getirdi.

Kara, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hoca eksikliği nedeniyle Göğüs Cerrahisi ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarının kapatıldığı haberlerinin kamuoyuna yansıması üzerine, buradaki eksik kadroların acilen doldurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Onkoloji servisindeki uzman eksikliği nedeniyle hastaların gerekli doktora ulaşamadığını ve zor şartlar altında sevk edilmeye çalışıldığını belirtti.

Kara, Hatay'da benzer örneklerin 15 ay sonra hala fazla olduğunu ve hastaların sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı zorlukların giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.