Sedat Memili
Köşe Yazarı
Sedat Memili
 

KENDİNİ BİTİREN ÖYKÜ…

Ege ile Yaz Konuşmaları: 1   1 Geniş gövdeli ağaçları gördüğünde zihninde bir şimşek çaktı. Uzun zamandan beri düşündüğü hedefini gerçekleştirmeye karar verdi. Edineceği malzemeler basitti; önce bir testere, ardından çekiç ve çivi. İşe koyulması fazla zamanını almadı. Yüzlerce yıldır insanlığa temiz hava sunan, sessiz ve yaşlı ağacı devirdi. Onun yere yıkılışını merhamet duygusundan yoksun bir başarı zevkiyle izledi. O koca ağacı parçalara ve dilimlere ayırdı. Kesti, biçti ve uzunluğunu kendisin de ölçemediği bir merdiven yaptı. Yaşamının büyük bir bölümünü adadığı amacına ulaşmanın keyfini, merdivenin boyundan daha uzun yaşadı. Tam mutluluğunun doruğundayken dehşetle fark etti ki çıkacak bir yeri yok. Hayatını sadece merdivene adamıştı ama çıkacak bir yeri hedeflemeyi unutmuştu. 2 Yürüyüşüne hayran olmuştu. Rüzgârda savrulan saçlarındaki gizemin peşine takıldı. Dalgalanan eteğinden görünen bacakları rüyalarını süslemeye başladığından beri, gözlerinden ne denli etkilendiğini anımsadı. Bu kadının ardından koşmaya değerdi. Edineceği malzemeler basitti; önce güzel cümleler, sonra birkaç duygu yüklü şiir ve ufak tefek hediyeler. İşe koyulması fazla zamanını almadı. Onlarca yıldır çevresine neşe sunan, neşeli ve coşkulu kadının dünyasına girdi. Onun hayatını parçalara ve dilimlere ayırdı. Kontrol edemeyeceği bir duygusal ilişki yarattı. Yaşamının büyük bir bölümünü, elde etmek için adadığı kadına baktı… Baktı… Yaşlı bir ağacı amacına uygun devirircesine zevk aldı. Tam mutluluğunun doruğundayken acıyla fark etikti sevecek bir yüreği yok. Elinde merdivenle çıkacak bir yeri olmayan insanın şaşkınlığıyla dondu kaldı. Merdiven ağır bir yük… Kadın ağır… Yürek boş… 3 Şimdi ne mi yapıyorlar? Biri bir ömür harcadığı merdivenin başında “hayatta her şey boştur” ninnisiyle avunmakta… Diğeri, hayatını sömürüp cehenneme çevirdiği kadına bakıp, “erkek olduğuna” şükretmektedir. Bu öykü/öyküler bitmez; Ancak öykülerdir kendilerini bitirecek olan.  
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi

KENDİNİ BİTİREN ÖYKÜ…

Ege ile Yaz Konuşmaları: 1

 

1

Geniş gövdeli ağaçları gördüğünde zihninde bir şimşek çaktı.

Uzun zamandan beri düşündüğü hedefini gerçekleştirmeye karar verdi.

Edineceği malzemeler basitti; önce bir testere, ardından çekiç ve çivi.

İşe koyulması fazla zamanını almadı. Yüzlerce yıldır insanlığa temiz hava sunan, sessiz ve yaşlı ağacı devirdi. Onun yere yıkılışını merhamet duygusundan yoksun bir başarı zevkiyle izledi.

O koca ağacı parçalara ve dilimlere ayırdı.

Kesti, biçti ve uzunluğunu kendisin de ölçemediği bir merdiven yaptı.

Yaşamının büyük bir bölümünü adadığı amacına ulaşmanın keyfini, merdivenin boyundan daha uzun yaşadı. Tam mutluluğunun doruğundayken dehşetle fark etti ki çıkacak bir yeri yok.

Hayatını sadece merdivene adamıştı ama çıkacak bir yeri hedeflemeyi unutmuştu.

2

Yürüyüşüne hayran olmuştu.

Rüzgârda savrulan saçlarındaki gizemin peşine takıldı.

Dalgalanan eteğinden görünen bacakları rüyalarını süslemeye başladığından beri, gözlerinden ne denli etkilendiğini anımsadı.

Bu kadının ardından koşmaya değerdi.

Edineceği malzemeler basitti; önce güzel cümleler, sonra birkaç duygu yüklü şiir ve ufak tefek hediyeler.

İşe koyulması fazla zamanını almadı. Onlarca yıldır çevresine neşe sunan, neşeli ve coşkulu kadının dünyasına girdi.

Onun hayatını parçalara ve dilimlere ayırdı. Kontrol edemeyeceği bir duygusal ilişki yarattı. Yaşamının büyük bir bölümünü, elde etmek için adadığı kadına baktı… Baktı… Yaşlı bir ağacı amacına uygun devirircesine zevk aldı. Tam mutluluğunun doruğundayken acıyla fark etikti sevecek bir yüreği yok.

Elinde merdivenle çıkacak bir yeri olmayan insanın şaşkınlığıyla dondu kaldı.

Merdiven ağır bir yük… Kadın ağır… Yürek boş…

3

Şimdi ne mi yapıyorlar?

Biri bir ömür harcadığı merdivenin başında “hayatta her şey boştur” ninnisiyle avunmakta…

Diğeri, hayatını sömürüp cehenneme çevirdiği kadına bakıp, “erkek olduğuna” şükretmektedir.

Bu öykü/öyküler bitmez; Ancak öykülerdir kendilerini bitirecek olan.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.