Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

ULAŞIMDA İNSANLIĞIN VAZGEÇİLMEZİ HIZLI TREN

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ ULAŞIMDA İNSANLIĞIN VAZGEÇİLMEZİ HIZLI TREN İşte insanlığa hizmette hepimizin vazgeçilmezi bu ulaşım aracı mucize olarak bize geldiğini bakınız Ayet-i Kerime nasıl bildiriyor. “Onlar için bir delil de, insan neslini, dolu gemilerde taşımamız ve bunun gibi daha nice binekleri onlar için yaratmış olmamızdır.” (42/41-42)    (resim) Buharlı ve elektrikli tren Ayet-i Kerime’ye göre görüyoruz ki insanlık, mucizelerden istifade ederek teknolojinin, o alanında zamanla çok önemli atılımlara sahip olmamız mümkün olacaktır. Nasıl olacağını sorgulamak için bunları yazıyoruz. Mucize olan toplu ulaşım aracı tren, bize mucizelerin ışık tuttuğu şekilde donatılırsa, elektrik enerjisini güneşten, rüzgar enerjisinden ve trenin ulaşım esnasındaki rüzgârını enerjiye dönüştürerek kullanırsak, mükemmel bir ulaşım imkanına kovuşmuş oluruz. Ülkemizde hızlı tren taşımacılığı Allah’a şükür AK Parti hükümet döneminde oldukça hız kazandı. Anavatan Parti döneminden bu döneme nereden nereye geldiğimizi de görmemezlikten gelemeyiz.  İnşâallah tamamlanırsa Ankara’dan Sivas’a hızlı tren 2 saatte ulaşacaktır. Uçaktan daha hızlı bir ulaşım sağladığı ortada iken, bu mucize sanatın İstanbul’umuza kazandırdıklarına göz mü yumalım. Artık Marmaray Asya’yı Avrupa’ya bağladı. Bu ecdadımızın bir projesidir. Ta Osmanlı İmparatorluğu döneminde planlanmış, yeni gerçekleşti. Bizim iftihar kaynağımızdır. Daha iyi kullanım alanları bulmasını da arzu ediyoruz. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 23.07.2020
Ekleme Tarihi: 23 Temmuz 2020 - Perşembe

ULAŞIMDA İNSANLIĞIN VAZGEÇİLMEZİ HIZLI TREN

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ

ULAŞIMDA İNSANLIĞIN VAZGEÇİLMEZİ HIZLI TREN

İşte insanlığa hizmette hepimizin vazgeçilmezi bu ulaşım aracı mucize olarak bize geldiğini bakınız Ayet-i Kerime nasıl bildiriyor.

“Onlar için bir delil de, insan neslini, dolu gemilerde taşımamız ve bunun gibi daha nice binekleri onlar için yaratmış olmamızdır.” (42/41-42)

 

(resim)

Buharlı ve elektrikli tren

Ayet-i Kerime’ye göre görüyoruz ki insanlık, mucizelerden istifade ederek teknolojinin, o alanında zamanla çok önemli atılımlara sahip olmamız mümkün olacaktır.

Nasıl olacağını sorgulamak için bunları yazıyoruz. Mucize olan toplu ulaşım aracı tren, bize mucizelerin ışık tuttuğu şekilde donatılırsa, elektrik enerjisini güneşten, rüzgar enerjisinden ve trenin ulaşım esnasındaki rüzgârını enerjiye dönüştürerek kullanırsak, mükemmel bir ulaşım imkanına kovuşmuş oluruz.

Ülkemizde hızlı tren taşımacılığı Allah’a şükür AK Parti hükümet döneminde oldukça hız kazandı. Anavatan Parti döneminden bu döneme nereden nereye geldiğimizi de görmemezlikten gelemeyiz. 

İnşâallah tamamlanırsa Ankara’dan Sivas’a hızlı tren 2 saatte ulaşacaktır. Uçaktan daha hızlı bir ulaşım sağladığı ortada iken, bu mucize sanatın İstanbul’umuza kazandırdıklarına göz mü yumalım.

Artık Marmaray Asya’yı Avrupa’ya bağladı. Bu ecdadımızın bir projesidir. Ta Osmanlı İmparatorluğu döneminde planlanmış, yeni gerçekleşti. Bizim iftihar kaynağımızdır. Daha iyi kullanım alanları bulmasını da arzu ediyoruz.

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

23.07.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.