Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

TEK VÜCUT VE TEK SES (2)

TEK VÜCUT VE TEK SES (2) Tüm Türkiye’nin içinde barındırdığı 3 milyondan fazla Suriyeli ve diğer Müslüman sığınmacı kardeşlerimiz yurtlarını, evlerini, ocaklarını terk ederek, buralara gelmelerinin temelinde bu terörist odakları yatıyor. Biz bunlara nasıl yardımcı olmayalım? Demekki Türkiye bu harekâtı işgal için değil, imha için değil, orayı sınırlarına katmak için değil; belki yurtlarından yerlerinden olmuş mağdur ve mazlumları tekrar yurtlarına, yerlerine kavuşturmak için, insani bir hareket yapıyor. Böyle bir hareketin karşısında olunmaz, ancak topyekün ittifakla destekçi olunur. Elhamdulillah ki Türkiye de bunu sergiliyor. Topyekün birlik ve beraberlik içinde bu hareketi yürütüyor.  Bir hayvanın mağduriyeti üzerine dünyayı ayağa kaldıran sözde medeni hayvanperestler, bu kadar masum çocuğun, kadının mağduriyetini neden görmezden geliyorlar? İşte Türk Ordusunun Barış Pınarı Harekâtının bu mağduriyetleri gidermesi, yurtlarından olanların evlerine, yuvalarına dönmesi ve cahil kalanların kaldıkları yerden tahsillerine devam etmesi hareketi olduğunu biliyorlar da ondan rahatsız oluyorlar. Kahraman Ordumuz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz işte böyle ulvi bir vazifeyi üstlenmiştir. Masum ve mağdurların zulümden kurtulmaları için, Vatanımızın sınırlarını emniyete almak için, Allah için cihat etmektedir. Ölürsem şehit, kalırsam gazi ruhuyla hareket etmektedir. Sonucu kısmet edecek nasip edecek olan Cenabı Allah’tır. Kur’an-ı Kerim Tevbe Suresinde şöyle buyurmaktadır: “Medine halkı ve onların çevresinde bulunan bedevîlere, Allah’ın Resûlünden geri kalmak, kendi canlarını onun canından üstün tutmak yaraşmaz. Çünkü onların, Allah yolunda çektikleri susuzluk, yorgunluk, açlık, kâfirleri öfkelendirmek üzere bir yere adım atmaları ve düşmana karşı herhangi bir başarı kazanmaları gibi hiçbir olay yoktur ki karşılığında kendilerine iyi bir amel(in sevabı) yazılmış olmasın. Şüphesiz Allah, iyilik yapanların mükâfatını elbette zayi etmez.” 9/120 Âl- i İmrân Suresinde Rabbimiz: “Nice peygamberler var ki, kendileriyle beraber birçok Allah dostu çarpıştı da bunlar Allah yolunda başlarına gelenlerden yılmadılar, zaafa düşmediler, boyun eğmediler. Allah, sabredenleri sever.” 3/146  buyurmaktadır. Hz. Muhammed ASV ise: “Mümin kılıcı ve diliyle cihad eder.” buyurmaktadır.  Celaleddin-i Harzemşah, harbe giderken vezirleri ve emrinde olanları ona demişler: "Sen muzaffer olacaksın, Cenab-ı Hak seni galip edecek." O demiş: "Ben Allah'ın emriyle, cihad yolunda hareket etmeye vazifedarım, Cenab-ı Hakk'ın vazifesine karışmam; muzaffer etmek veya mağlup etmek onun vazifesidir." "Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın." (Devam edecek) 14.10.2019 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 14 Ekim 2019 - Pazartesi

TEK VÜCUT VE TEK SES (2)

TEK VÜCUT VE TEK SES (2)

Tüm Türkiye’nin içinde barındırdığı 3 milyondan fazla Suriyeli ve diğer Müslüman sığınmacı kardeşlerimiz yurtlarını, evlerini, ocaklarını terk ederek, buralara gelmelerinin temelinde bu terörist odakları yatıyor. Biz bunlara nasıl yardımcı olmayalım?

Demekki Türkiye bu harekâtı işgal için değil, imha için değil, orayı sınırlarına katmak için değil; belki yurtlarından yerlerinden olmuş mağdur ve mazlumları tekrar yurtlarına, yerlerine kavuşturmak için, insani bir hareket yapıyor. Böyle bir hareketin karşısında olunmaz, ancak topyekün ittifakla destekçi olunur. Elhamdulillah ki Türkiye de bunu sergiliyor. Topyekün birlik ve beraberlik içinde bu hareketi yürütüyor. 

Bir hayvanın mağduriyeti üzerine dünyayı ayağa kaldıran sözde medeni hayvanperestler, bu kadar masum çocuğun, kadının mağduriyetini neden görmezden geliyorlar?
İşte Türk Ordusunun Barış Pınarı Harekâtının bu mağduriyetleri gidermesi, yurtlarından olanların evlerine, yuvalarına dönmesi ve cahil kalanların kaldıkları yerden tahsillerine devam etmesi hareketi olduğunu biliyorlar da ondan rahatsız oluyorlar.

Kahraman Ordumuz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz işte böyle ulvi bir vazifeyi üstlenmiştir. Masum ve mağdurların zulümden kurtulmaları için, Vatanımızın sınırlarını emniyete almak için, Allah için cihat etmektedir. Ölürsem şehit, kalırsam gazi ruhuyla hareket etmektedir. Sonucu kısmet edecek nasip edecek olan Cenabı Allah’tır.

Kur’an-ı Kerim Tevbe Suresinde şöyle buyurmaktadır:
“Medine halkı ve onların çevresinde bulunan bedevîlere, Allah’ın Resûlünden geri kalmak, kendi canlarını onun canından üstün tutmak yaraşmaz. Çünkü onların, Allah yolunda çektikleri susuzluk, yorgunluk, açlık, kâfirleri öfkelendirmek üzere bir yere adım atmaları ve düşmana karşı herhangi bir başarı kazanmaları gibi hiçbir olay yoktur ki karşılığında kendilerine iyi bir amel(in sevabı) yazılmış olmasın. Şüphesiz Allah, iyilik yapanların mükâfatını elbette zayi etmez.” 9/120

Âl- i İmrân Suresinde Rabbimiz:
“Nice peygamberler var ki, kendileriyle beraber birçok Allah dostu çarpıştı da bunlar Allah yolunda başlarına gelenlerden yılmadılar, zaafa düşmediler, boyun eğmediler. Allah, sabredenleri sever.” 3/146 
buyurmaktadır.

Hz. Muhammed ASV ise:
“Mümin kılıcı ve diliyle cihad eder.”
buyurmaktadır. 

Celaleddin-i Harzemşah, harbe giderken vezirleri ve emrinde olanları ona demişler:
"Sen muzaffer olacaksın, Cenab-ı Hak seni galip edecek."
O demiş:
"Ben Allah'ın emriyle, cihad yolunda hareket etmeye vazifedarım, Cenab-ı Hakk'ın vazifesine karışmam; muzaffer etmek veya mağlup etmek onun vazifesidir."

"Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın."
(Devam edecek)

14.10.2019
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.