Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

SESİN İLETİMİ DE MUCİZE HEDİYESİDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ SESİN İLETİMİ DE MUCİZE HEDİYESİDİR   “Gerçekten Biz, dağları (O’na) boyun eğdirdik, akşam-sabah O’nunla beraber tesbîh ederlerdi. Kuşları da toplanmış olarak (O’na itaat) ettirdik. Hepsi O’nun (zikrine katılmak) için dönüp gelirlerdi.” (11/18-19) “Davud Aleyhisselâm tesbihatına öyle bir kuvvet ve yüksek bir ses ve hoş bir seda vermiştir ki, dağları vecde getirip birer muazzam fonoğraf misüllü tesbihat ediyorlardı.” (2/269) (resim) Radyo ve Fonograf Meselâ: Bir insan bir dağın önünde "Elhamdülillah" dese, dağ da aks-i sada vasıtasıyla aynen onun gibi "Elhamdülillah" diyecek.   Ayetin mealinden, radyo, fonoğraf vb. elektronik cihazların da mucize olarak insanlığa hediye edildiğini görüyoruz. ALLAH FESADA UĞRAYAN BİR KAVMİ DİĞER KAVMİ İLE DÜZELTİR, ZULÜM DEVAM ETMEZ Davud Aleyhisselâmı anlatıyoruz. Önemli bir konuyu da bahsetmeden geçmeyelim. Mucizeler bize ne haberler veriyor. Nerede bir zulüm hüküm sürerse, Rabbim onu durdurmak İçin hayal edemiyeceğimiz sebepler yaratır. Çünkü zulmün devam etmesini istemiyor. CORONA NEDİR Şu anda Dünyanın yaşamış olduğu korona virüs normalde canlı değil, ama canlanacak ortamı bulunca da, tahmin edemeyeceğimiz bir şekilde çoğalıyor. Şu anda dünyayı tehdit eden virüsün ağırlığı 2 gramı ancak buluyor. Bu da bir çay kaşığının dibinde bir miktardır. Bu bir mucize değil mi? Mazlumlara karşı zalimlerin kullandığı topları, savunma sanayini, nükleer santralleri, petrol kaynaklarının patronlarını dize getirmedi mi? Allah zulmü öyle vesilelerle kaldırmaktadır ki görmezsek, hayal etmemize imkan yoktur. Çünkü Cenab-ı Allah sultanlardan adaletli muamele beklemektedir. Davut Aleyhisselam’ın oğlu Süleyman Aleyhisselam da adaletli idare etmek için, idare ettiklerinin dertlerini bizzat onların yaşadığı yerlerde ve kendilerinden dinlemiyor muydu?   28.06.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2020 - Pazartesi

SESİN İLETİMİ DE MUCİZE HEDİYESİDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ

SESİN İLETİMİ DE MUCİZE HEDİYESİDİR
 
“Gerçekten Biz, dağları (O’na) boyun eğdirdik, akşam-sabah O’nunla beraber tesbîh ederlerdi. Kuşları da toplanmış olarak (O’na itaat) ettirdik. Hepsi O’nun (zikrine katılmak) için dönüp gelirlerdi.” (11/18-19)

“Davud Aleyhisselâm tesbihatına öyle bir kuvvet ve yüksek bir ses ve hoş bir seda vermiştir ki, dağları vecde getirip birer muazzam fonoğraf misüllü tesbihat ediyorlardı.” (2/269)

(resim)
Radyo ve Fonograf
Meselâ: Bir insan bir dağın önünde "Elhamdülillah" dese, dağ da aks-i sada vasıtasıyla aynen onun gibi "Elhamdülillah" diyecek.
 
Ayetin mealinden, radyo, fonoğraf vb. elektronik cihazların da mucize olarak insanlığa hediye edildiğini görüyoruz.

ALLAH FESADA UĞRAYAN BİR KAVMİ DİĞER KAVMİ İLE DÜZELTİR, ZULÜM DEVAM ETMEZ

Davud Aleyhisselâmı anlatıyoruz. Önemli bir konuyu da bahsetmeden geçmeyelim. Mucizeler bize ne haberler veriyor. Nerede bir zulüm hüküm sürerse, Rabbim onu durdurmak İçin hayal edemiyeceğimiz sebepler yaratır.
Çünkü zulmün devam etmesini istemiyor.

CORONA NEDİR

Şu anda Dünyanın yaşamış olduğu korona virüs normalde canlı değil, ama canlanacak ortamı bulunca da, tahmin edemeyeceğimiz bir şekilde çoğalıyor.
Şu anda dünyayı tehdit eden virüsün ağırlığı 2 gramı ancak buluyor. Bu da bir çay kaşığının dibinde bir miktardır. Bu bir mucize değil mi?
Mazlumlara karşı zalimlerin kullandığı topları, savunma sanayini, nükleer santralleri, petrol kaynaklarının patronlarını dize getirmedi mi?
Allah zulmü öyle vesilelerle kaldırmaktadır ki görmezsek, hayal etmemize imkan yoktur.

Çünkü Cenab-ı Allah sultanlardan adaletli muamele beklemektedir. Davut Aleyhisselam’ın oğlu Süleyman Aleyhisselam da adaletli idare etmek için, idare ettiklerinin dertlerini bizzat onların yaşadığı yerlerde ve kendilerinden dinlemiyor muydu?
 
28.06.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.