Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı Elhamdülillah bir Ramazan’ı daha Cenab-ı Allah ihya etmeyi nasip buyurdu.  İnşallah Cenabı hak amellerimizi rızasına uygun kabul eder, hata ve günahlarımızı da affeder.  Bu Ramazan Bayramı’nda da maalesef buruk ve üzüntülü bir bayram geçirdik ve geçirmekteyiz.  Sebebi ise Filistin’de, Gazze’de, Arakan’da ve sair Müslüman kardeşlerimizin bulunmuş olduğu yerlerde, maruz kalmış oldukları zulümlerdir.  O kardeşlerimiz bizim gibi elbette bayram sevincini yaşayamıyorlar. Onlar hürriyetlerine sahip değiller. Evleri yok, aileleri yoktur.  Maalesef bir Müslüman ailenin hak ettiği davranışları da sergileme imkanına sahip değiller.  O zaman bu Müslümanlara bir mesaj veriyor mu?  Vermez olur mu, onlar da insan biz de insanız.  Allah korusun onların maruz kalmış olduğu olaylara biz ve milletimiz maruz kalsaydı ne yapardık.  Şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum ki maalesef bizim inancımızın gereklerini yerine getirmekte eksiklerimiz var.  Bir müminin gerekleri yerine getirmemizde samimiyet noksanlığı var. Alem-i İslâmın  gereklerini yerine getirmemizde bilgi eksikliğimiz var.  O halde ne yapmamız lazım? Bir an evvel kendimizi hesaba çekip çekidüzen vermemiz lazım.  Bu harekatımız İslamiyet‘e ve bir Müslümana uygun bir davranış mı, hareket tarzı mı?  Yoksa sıradan bir insanın yapacağı bir sorumluluk tarzı mı, sorgulamamız lazımdır. Cenabı Allah gerçek İslamiyeti öğrenip, hakiki manada yaşayan kullarından eylesin. Tabi bu vesileyle bir Müslüman olarak hiç olmazsa bulunmuş olduğumuz ortamdaki Müslüman kardeşlerimizle aramızdaki kırgınlıkları giderelim.  Onlardan muhtaç olanlarına yardım edelim. Unutmayalım ki bir deprem geçirdik.  Halen mağduriyetler devam ediyor.  Elbette desteğe ve maddi ve manevi yardıma ihtiyacı olanlar var.   Onlara da üzerimize düşenleri yapmayı ihmal etmeyelim.  Ramazan bayramınız mübarek olsun. Sağlıklı günler diliyorum.  Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu  11.04.2024
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2024 - Perşembe

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı

Elhamdülillah bir Ramazan’ı daha Cenab-ı Allah ihya etmeyi nasip buyurdu. 

İnşallah Cenabı hak amellerimizi rızasına uygun kabul eder, hata ve günahlarımızı da affeder. 

Bu Ramazan Bayramı’nda da maalesef buruk ve üzüntülü bir bayram geçirdik ve geçirmekteyiz. 

Sebebi ise Filistin’de, Gazze’de, Arakan’da ve sair Müslüman kardeşlerimizin bulunmuş olduğu yerlerde, maruz kalmış oldukları zulümlerdir. 

O kardeşlerimiz bizim gibi elbette bayram sevincini yaşayamıyorlar. Onlar hürriyetlerine sahip değiller. Evleri yok, aileleri yoktur.  Maalesef bir Müslüman ailenin hak ettiği davranışları da sergileme imkanına sahip değiller. 

O zaman bu Müslümanlara bir mesaj veriyor mu? 

Vermez olur mu, onlar da insan biz de insanız. 

Allah korusun onların maruz kalmış olduğu olaylara biz ve milletimiz maruz kalsaydı ne yapardık. 

Şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum ki maalesef bizim inancımızın gereklerini yerine getirmekte eksiklerimiz var. 

Bir müminin gerekleri yerine getirmemizde samimiyet noksanlığı var. Alem-i İslâmın  gereklerini yerine getirmemizde bilgi eksikliğimiz var. 

O halde ne yapmamız lazım?

Bir an evvel kendimizi hesaba çekip çekidüzen vermemiz lazım. 

Bu harekatımız İslamiyet‘e ve bir Müslümana uygun bir davranış mı, hareket tarzı mı? 

Yoksa sıradan bir insanın yapacağı bir sorumluluk tarzı mı, sorgulamamız lazımdır. Cenabı Allah gerçek İslamiyeti öğrenip, hakiki manada yaşayan kullarından eylesin.

Tabi bu vesileyle bir Müslüman olarak hiç olmazsa bulunmuş olduğumuz ortamdaki Müslüman kardeşlerimizle aramızdaki kırgınlıkları giderelim. 

Onlardan muhtaç olanlarına yardım edelim. Unutmayalım ki bir deprem geçirdik.  Halen mağduriyetler devam ediyor. 

Elbette desteğe ve maddi ve manevi yardıma ihtiyacı olanlar var.  

Onlara da üzerimize düşenleri yapmayı ihmal etmeyelim. 

Ramazan bayramınız mübarek olsun. Sağlıklı günler diliyorum. 

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 

11.04.2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

27
Nisan
20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.