Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ TELEVİZYON, BİLGİSAYAR VE İNTERNET

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ     TELEVİZYON, BİLGİSAYAR VE İNTERNET   Ben daha dünyaya gelmeden askerliğini İstanbul’da yapmış ve tahsilli olmasa da, oldukça çok kitap, tefsir, siyer ve tarih kitapları okumuş, köyün okul, su, camii ve yol yapılmasında da öncülük yapmış, babası da ilim sahibi olan, rahmetli babam, köyde 1945’li yıllarda radyo kullanmaya başlıyor.  Bütün köylü merakla ve hayretle dinlemeye geliyorlar.  O zaman dinleyenlere diyor ki şimdi bu haberi, şarkıyı türküyü söyleyen bu aletin, gelecekte bu sesi gelenlerin resmini de gösterecekleri çıkacaktır. O zaman rahmetli babam bu bilgiyi okuduğu eserlere dayandırdığına hiç şüphe yoktur. Bizler televizyon ilk çıktığı zaman renksiz ve hareketsiz olanlarını görenlerdeniz.  Şimdi çizimleri üç boyutlu görebilmek için özel gözlük kullanmak gerekiyor.  İşte Bediüzzaman Hazretleri bu konuyu, 20. Sözde ayetler ışığında çok açık bir şekilde dile getiriyor.  Bilim adamlarının bu noktaya dikkatini çekerek diyor ki, bakın televizyon, bilgisayar ve internet insanlığa hayal edilemeyecek hizmetler sunulabilir. Ben doktoramı yaparken, literatür taramasında, kütüphane kütüphane gezdim. Bu yetmedi, mektupla konu ile ilgili Avrupa kütüphanelerinden bilgi transferi yapmıştım. Şimdi internet kanalı ile hem konular çok rahat taranıyor ve hem de dünya kütüphane bilgileri cep telefonu ekranına geliyor.  Bize bu bilgileri sağlayan nedir? Şimdi ona bir bakalım:   BELKIS’IN TAHTINI CİSİMLERİ İLE NAKLETMEK   Hazret-i Süleyman Aleyhisselâm taht-ı Belkıs’ı yanına celb etmek için vezirlerinden bir âlim-i ilm-i celp dedi, “Gözünüzü açıp kapayıncaya kadar sizin yanınızda o tahtı hazır ederim” Yâni nakil işi ile şöhret bulmuş bir veziri, Yemen'de bulunan Belkıs'ın tahtını göz kırpması gibi çok kısa bir anda Şam’da bulunan, yaklaşık 2500 km mesafeye, Hz. Süleyman'ın yanına getirmeyi kabul ediyor ve getiriyor.   Şu âyet: “Semâvî kitapların esrarına vakıf bir âlim, ‘Sen daha gözünü açıp kapamadan ben onu sana getiririm’ dedi.” (4/40)   Buna göre, uzak mesafelerden eşyayı aynen veya sureten hazır bulundurmak mümkündür. Ayet-i Kerime konuya işaret ettiği noktaya ulaşabildik mi bir sorgulayalım.      Bugün halen dünya üzerinde çalışarak maddeyi nakletme yolunda çaba sarfediliyor. Henüz buna muvaffak olunamadı.  Neden?  Bilimsel alt yapı eksikliği var. Bir soğan nakli ile birçok denemeler yapılmış, ancak soğanın rengi, kokusu, katmanları vb. maalesef gerçekleştirilememiştir. Acaba bu nakledileni tohum olarak kullansak kendi gibi soğanlar verecek mi?  Elbetteki değil. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki hayatı veren Allah CC dir.  Bu işte böyle birşey düşünmek mümkün değil. Nasıl uçakla bir yere nakledilen bir bitki, orada ekildiğinde kendi gibi bitkilere menşe olur. Bu da bir nakil konusudur.   25.05.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 25 Mayıs 2020 - Pazartesi

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ TELEVİZYON, BİLGİSAYAR VE İNTERNET

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ
 
 
TELEVİZYON, BİLGİSAYAR VE İNTERNET
 
Ben daha dünyaya gelmeden askerliğini İstanbul’da yapmış ve tahsilli olmasa da, oldukça çok kitap, tefsir, siyer ve tarih kitapları okumuş, köyün okul, su, camii ve yol yapılmasında da öncülük yapmış, babası da ilim sahibi olan, rahmetli babam, köyde 1945’li yıllarda radyo kullanmaya başlıyor. 
Bütün köylü merakla ve hayretle dinlemeye geliyorlar. 
O zaman dinleyenlere diyor ki şimdi bu haberi, şarkıyı türküyü söyleyen bu aletin, gelecekte bu sesi gelenlerin resmini de gösterecekleri çıkacaktır.
O zaman rahmetli babam bu bilgiyi okuduğu eserlere dayandırdığına hiç şüphe yoktur.
Bizler televizyon ilk çıktığı zaman renksiz ve hareketsiz olanlarını görenlerdeniz. 
Şimdi çizimleri üç boyutlu görebilmek için özel gözlük kullanmak gerekiyor. 
İşte Bediüzzaman Hazretleri bu konuyu, 20. Sözde ayetler ışığında çok açık bir şekilde dile getiriyor. 
Bilim adamlarının bu noktaya dikkatini çekerek diyor ki, bakın televizyon, bilgisayar ve internet insanlığa hayal edilemeyecek hizmetler sunulabilir.
Ben doktoramı yaparken, literatür taramasında, kütüphane kütüphane gezdim. Bu yetmedi, mektupla konu ile ilgili Avrupa kütüphanelerinden bilgi transferi yapmıştım.
Şimdi internet kanalı ile hem konular çok rahat taranıyor ve hem de dünya kütüphane bilgileri cep telefonu ekranına geliyor. 
Bize bu bilgileri sağlayan nedir? Şimdi ona bir bakalım:
 
BELKIS’IN TAHTINI CİSİMLERİ İLE NAKLETMEK
 
Hazret-i Süleyman Aleyhisselâm taht-ı Belkıs’ı yanına celb etmek için vezirlerinden bir âlim-i ilm-i celp dedi, “Gözünüzü açıp kapayıncaya kadar sizin yanınızda o tahtı hazır ederim”
Yâni nakil işi ile şöhret bulmuş bir veziri, Yemen'de bulunan Belkıs'ın tahtını göz kırpması gibi çok kısa bir anda Şam’da bulunan, yaklaşık 2500 km mesafeye, Hz. Süleyman'ın yanına getirmeyi kabul ediyor ve getiriyor.
 
Şu âyet: “Semâvî kitapların esrarına vakıf bir âlim, ‘Sen daha gözünü açıp kapamadan ben onu sana getiririm’ dedi.” (4/40)
 
Buna göre, uzak mesafelerden eşyayı aynen veya sureten hazır bulundurmak mümkündür. Ayet-i Kerime konuya işaret ettiği noktaya ulaşabildik mi bir sorgulayalım.
 

 
Bugün halen dünya üzerinde çalışarak maddeyi nakletme yolunda çaba sarfediliyor. Henüz buna muvaffak olunamadı. 
Neden? 
Bilimsel alt yapı eksikliği var. Bir soğan nakli ile birçok denemeler yapılmış, ancak soğanın rengi, kokusu, katmanları vb. maalesef gerçekleştirilememiştir.
Acaba bu nakledileni tohum olarak kullansak kendi gibi soğanlar verecek mi? 
Elbetteki değil.
Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki hayatı veren Allah CC dir. 
Bu işte böyle birşey düşünmek mümkün değil. Nasıl uçakla bir yere nakledilen bir bitki, orada ekildiğinde kendi gibi bitkilere menşe olur. Bu da bir nakil konusudur.
 
25.05.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.