Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ İLİMİN GÖREVİ NEDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ   İLİMİN GÖREVİ NEDİR   İlim ile ilgili hiçbir yorum yapmadan; ayet, hadis ve nurlardan nakil yapmak istiyorum.   Ayet-i Kerimeler: “ Yaratan Rabbinin adıyla oku. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. O ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmediğini öğretti.”(18/1-3-4-5) “ De ki: Ey Rabbim, ilmimi arttır!”(19/114) “Kulları arasında Allah’tan en çok korkanlar alimlerdir.”(20/28) “De ki, hiç bilenlerle bilmiyenler bir olur mu?”(21/9) “Allah içinizden iman edenleri yüceltir; bunlardan kendilerine ilim verilmiş olanları ise, kat kat derecelerle yükseltir”(22/11)   Hadis-i Şerifler: “Âlim, Allahü teâlânın güvendiği kimsedir.” (23) “Din’de alim olanı, Allah korur ve ummadığı yerden rızkını verir”(24) “Kıyamet gününde üç sınıf insan şefaat eder. Bunlar da Peygamberler, sonra alimler ve sonra da şehidlerdir.”(25) “İlim talebi her Müslüman erkeğe ve kadına farz kılınmıştır.”(26/9) “Ya âlim, ya öğrenci, ya dinleyici veya bunları seven olun. Yoksa helak olursunuz.”(27)   Risale-i Nur: “Allah'ın kâinattaki tasarruf ve hâkimiyeti ile herşeyi kendisine ibadet ve itaat etmektedir. Esmâ-i Hüsna'nın rahîmâne ve kerîmâne cilveleriyle ve "Yedi Sıfât-ı Sübûtiyye" olan "Hayat" , "İlim" , "Kudret" , "İrade" , "Sem'" , "Basar" ve "Kelâm" sıfatlarının celâlli ve cemâlli tecellileriyle kendini tanıttırır, bildirir.” (28/93) “Tasallut-u medeniyetin zamanında âlemin hükümranı, ilim ve marifettir.”(29/68) “Demek insan, bu âleme ilim ve dua vasıtasıyla tekemmül etmek için gelmiştir.”(30/211) "Elbette nev-i beşer, âhir vakitte ulûm ve fünuna dökülecektir. Bütün kuvvetini ilimden alacaktır. Hüküm ve kuvvet ise, ilmin eline geçecektir." (31/86) “Kur'ân-ı Hakîm, hakikî ilimleri havî bir kitab-ı mukaddestir.”(17/11) “Çünkü intizam ile iş görmek, ilim ile olur. Ölçü ile, tartı ile sanatkârâne yapan; elbette kuvvetli bir ilme istinâden yapar.”(32/54) "Bütün ilimlerin ve marifetlerin ve kemâlât-ı insaniyenin en büyüğü îmandır ve îmân-ı tahkikîden gelen tafsilli ve bürhanlı marifet-i kudsiyedir."(32/94)   Bendeniz “Mucize Hedefindeki Teknolojinin Dili” serisini anlatırken, bu konuda ihtisas ehli olmadığımı dile getirmeye çalışıyorum. Hadid suresinin 25. ayet-i “...Biz demiri de indirdik ki, onda çetin bir sertlik ve insanlar için faydalar vardır...” buyurmaktadır. 12.06.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2020 - Cuma

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ İLİMİN GÖREVİ NEDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ
 
İLİMİN GÖREVİ NEDİR
 
İlim ile ilgili hiçbir yorum yapmadan; ayet, hadis ve nurlardan nakil yapmak istiyorum.
 
Ayet-i Kerimeler:
“ Yaratan Rabbinin adıyla oku. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. O ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmediğini öğretti.”(18/1-3-4-5)
“ De ki: Ey Rabbim, ilmimi arttır!”(19/114)
“Kulları arasında Allah’tan en çok korkanlar alimlerdir.”(20/28)
“De ki, hiç bilenlerle bilmiyenler bir olur mu?”(21/9)
“Allah içinizden iman edenleri yüceltir; bunlardan kendilerine ilim verilmiş olanları ise, kat kat derecelerle yükseltir”(22/11)
 
Hadis-i Şerifler:
“Âlim, Allahü teâlânın güvendiği kimsedir.” (23)
“Din’de alim olanı, Allah korur ve ummadığı yerden rızkını verir”(24)
“Kıyamet gününde üç sınıf insan şefaat eder. Bunlar da Peygamberler, sonra alimler ve sonra da şehidlerdir.”(25)
“İlim talebi her Müslüman erkeğe ve kadına farz kılınmıştır.”(26/9)
“Ya âlim, ya öğrenci, ya dinleyici veya bunları seven olun. Yoksa helak olursunuz.”(27)
 
Risale-i Nur:
“Allah'ın kâinattaki tasarruf ve hâkimiyeti ile herşeyi kendisine ibadet ve itaat etmektedir.
Esmâ-i Hüsna'nın rahîmâne ve kerîmâne cilveleriyle ve "Yedi Sıfât-ı Sübûtiyye" olan "Hayat" , "İlim" , "Kudret" , "İrade" , "Sem'" , "Basar" ve "Kelâm" sıfatlarının celâlli ve cemâlli tecellileriyle kendini tanıttırır, bildirir.”
(28/93)
“Tasallut-u medeniyetin zamanında âlemin hükümranı, ilim ve marifettir.”(29/68)
“Demek insan, bu âleme ilim ve dua vasıtasıyla tekemmül etmek için gelmiştir.”(30/211)
"Elbette nev-i beşer, âhir vakitte ulûm ve fünuna dökülecektir. Bütün kuvvetini ilimden alacaktır. Hüküm ve kuvvet ise, ilmin eline geçecektir." (31/86)
“Kur'ân-ı Hakîm, hakikî ilimleri havî bir kitab-ı mukaddestir.”(17/11)
“Çünkü intizam ile iş görmek, ilim ile olur. Ölçü ile, tartı ile sanatkârâne yapan; elbette kuvvetli bir ilme istinâden yapar.”(32/54)
"Bütün ilimlerin ve marifetlerin ve kemâlât-ı insaniyenin en büyüğü îmandır ve îmân-ı tahkikîden gelen tafsilli ve bürhanlı marifet-i kudsiyedir."(32/94)
 
Bendeniz “Mucize Hedefindeki Teknolojinin Dili” serisini anlatırken, bu konuda ihtisas ehli olmadığımı dile getirmeye çalışıyorum.
Hadid suresinin 25. ayet-i “...Biz demiri de indirdik ki, onda çetin bir sertlik ve insanlar için faydalar vardır...” buyurmaktadır.

12.06.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.