Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ FEHİM İFHAMDAN DAHA ESHELDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ İTFAİYECİLERİN KULLANDIĞI YANMAZ ELBİSE Bugün insanlık ateşe ne kadar ihtiyacı olduğu ortada iken, ateş ortamında çalışılacak imkanlar sağlayan maddelerin önemini görmezlikten gelebilir miyiz? Çünkü sıcaklığın yakma özelliği olduğu gibi, soğuğun da aynı şekilde yakma özelliği vardır. Her ikisi de teknolojinin olmazsa olmazlarıdır.   İşte bunlardan itfaiyecilerin giydiği, yangına dayanıklı yanmaz elbiseler, maden ergitme ve şekillendirme ocak ve atölyelerinde, kimya laboratuvarlarında  kullanılan, dondurmaya ve yanmaya karşı koruyucu elbiseler, hatta Dâvûd Aleyhisselâmın demiri şekillendirmede kullandığı yanmaz maddeler, mucize tarafından insanlığa hediye edilmiştir.    Yanmaz elbiseler ve yanmaz Amyant Bu ve benzeri maddeler otomotiv ve motor teknolojisinde de kullanılmaktadır. Sıcak ortamda çalışan makina elemanlarının montajında, sızdırmazlığı sağlamak İçin elemanlar arasında contalar kullanılmaktadır. Motorların yanma odasında yakıtın yanması sıcaklıklarda, ortamda 1500 C üzerindeki sıcaklıklar meydana gelmektedir. Motor hava veya su ile soğutularak, sıcaklık 300-100 C kadar düşürülerek sistemin sürekli çalışması sağlanırken, elemanların ara kesitlerinde yakıt, yağ ve gaz kaçaklarını önlemek için de yanmaz maddeler kullanılmaktadır. Aynı şekilde buhar kazanlarında buhar 100 C üzerinde bulunduğu düşünülürse birleştirilen parçalar arasında contalar veya conta görevini gören yapıştırıcılar kullanılarak verimi artıran elemanlar da  yanmaz maddelerdir.  İBRAHİM ALEYHİSSELÂMI ATEŞ YAKMADI En önemlisi de İbrahim Aleyhisselâmın mancnıklarla Firavun tarafından ateşe attırılmasında, o dağlar büyüklüğünde alevler içinde yanmaması, ki bu olay bizim Şanlıurfa ilimizde vuku bulmuş ve kalıntıları halen dünya ziyaretçilerine, turistlere açık olan, eşsiz bir mucize abidesi olarak gözümüz önünde bulunmakta ve iddiamızı ispat etmektedir. İbrahim Aleyhisselâm, bu mucize ile, yanmaz elbise ve amyanttan yapılan elbiseyi araştırmaya bizi teşvik etmiş olabilir. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 03.08.2020
Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2020 - Pazartesi

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ FEHİM İFHAMDAN DAHA ESHELDİR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ


İTFAİYECİLERİN KULLANDIĞI YANMAZ ELBİSE

Bugün insanlık ateşe ne kadar ihtiyacı olduğu ortada iken, ateş ortamında çalışılacak imkanlar sağlayan maddelerin önemini görmezlikten gelebilir miyiz?

Çünkü sıcaklığın yakma özelliği olduğu gibi, soğuğun da aynı şekilde yakma özelliği vardır. Her ikisi de teknolojinin olmazsa olmazlarıdır.
 
İşte bunlardan itfaiyecilerin giydiği, yangına dayanıklı yanmaz elbiseler,
maden ergitme ve şekillendirme ocak ve atölyelerinde,
kimya laboratuvarlarında  kullanılan,
dondurmaya ve yanmaya karşı koruyucu elbiseler,

hatta Dâvûd Aleyhisselâmın demiri şekillendirmede kullandığı yanmaz maddeler,

mucize tarafından insanlığa hediye edilmiştir.

 

Yanmaz elbiseler ve yanmaz Amyant

Bu ve benzeri maddeler otomotiv ve motor teknolojisinde de kullanılmaktadır. Sıcak ortamda çalışan makina elemanlarının montajında, sızdırmazlığı sağlamak İçin elemanlar arasında contalar kullanılmaktadır.

Motorların yanma odasında yakıtın yanması sıcaklıklarda, ortamda 1500 C üzerindeki sıcaklıklar meydana gelmektedir. Motor hava veya su ile soğutularak, sıcaklık 300-100 C kadar düşürülerek sistemin sürekli çalışması sağlanırken, elemanların ara kesitlerinde yakıt, yağ ve gaz kaçaklarını önlemek için de yanmaz maddeler kullanılmaktadır.

Aynı şekilde buhar kazanlarında buhar 100 C üzerinde bulunduğu düşünülürse birleştirilen parçalar arasında contalar veya conta görevini gören yapıştırıcılar kullanılarak verimi artıran elemanlar da  yanmaz maddelerdir. 

İBRAHİM ALEYHİSSELÂMI ATEŞ YAKMADI

En önemlisi de İbrahim Aleyhisselâmın mancnıklarla Firavun tarafından ateşe attırılmasında, o dağlar büyüklüğünde alevler içinde yanmaması,

ki bu olay bizim Şanlıurfa ilimizde vuku bulmuş ve

kalıntıları halen dünya ziyaretçilerine, turistlere açık olan,

eşsiz bir mucize abidesi olarak gözümüz önünde bulunmakta ve iddiamızı ispat etmektedir.

İbrahim Aleyhisselâm, bu mucize ile, yanmaz elbise ve amyanttan yapılan elbiseyi araştırmaya bizi teşvik etmiş olabilir.

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
03.08.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

27
Nisan
20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.