Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ ELEKTRİK

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ  ELEKTRİK Bugün bütün teknoloji alanlarında en önemli unsur enerji kaynaklarıdır.  Evlerimizde aydınlanma, ısınma, serinleme, çamaşır ve bulaşık temizleme, yemek pişirme, su transferi, oksijen transferi vb. sanayi dallarında otomotiv, tarım, savunma, bilgisayar, maden, kimya, sağlık, inşaat, makina, eğitim alanında virüs tehlikesi altında sanal eğitimde kullanılması, elektrikli araçlardan cep telefonlarına kadar, uluslar arası hasta tedavisi ve operasyondan tutun, kütüphanelerin ceplerimize girmesine kadar, oldukça şümullü bir görev üstlenen mucize... İnsanlık henüz enerjiyi yaratamamıştır. Hiç düşünüyor muyuz? Şu an çok kullandığımız bu enerjinin kaynaklardan petrol, rahmani gazlar, biyogaz, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidroelektrik santraller, termik santraller ve nükleer santrallerde enerji üretimi için kullandığımız her ne ise nereden geliyor? Yani petrol nereden geliyor, üretenlerin malı mıdır? Güneş ve rüzgar nereden geliyor? Bütün bu enerji kaynakları elektrik enerjisine dönüştürülmek için kullanılmaktadır. Güneş dünyadan yaklaşık 150 milyon km uzakta ve  8 dakikada dünyaya ışık gönderiyor.  Başka görevi yok mu?  Isı gönderiyor, daha bilemediğimiz insanlık için faydalı bir çok şeyler gönderiyor.  Bir de elektrik gönderiyor.  Bu koca güneşi insanların emrine veren bizim yeteneğimiz bilgimiz mi,  yoksa mucize mi? Burada dikkatimizi toplamadan nasıl geçeceğiz?  Ateş böceğinin santrali mi var?  O elektriği nasıl üretiyor?  Ya ışık yayan balıklar vb.  Elektriğin bize mucize olarak gönderildiğine binler delilden bir kaç tanesidir.  İnsanın enerji kaynağı nereden geliyor? Karbonhidratlar, yağlar, proteinler yâni ekmek, meyve, sebze, su, hava vb. daha birçok hayatımızın devamında vazgeçilmez sayamayacağımız enerji kaynaklarını kim gönderiyor? Bunlar mucize değiller mi? Robot yaptım ve insanı devreden çıkardım diyen kendini beğenmiş? Robotun malzemesi nereden geliyor? Robotu icad ve imal eden beyinin kimin eseri? Beyini besleyen bir yığın maddelerden bir madde bulunamazsa ve rahmet hazinesinden gönderilmezse senin robotun, senin karnını doyurabilir mi? Soruyorum? Burada elektriğin mucize olduğunun üzerinde biraz daha durmak istiyorum. Onun için mahiyeti üzerinde birçok yorumların yapıldığı elektrik enerjisi bize mucize olarak geldiğini Kur’an-ı Kerim bildirmektedir. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 27.07.2020
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2020 - Pazartesi

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ ELEKTRİK

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ 


ELEKTRİK

Bugün bütün teknoloji alanlarında en önemli unsur enerji kaynaklarıdır. 

Evlerimizde aydınlanma, ısınma, serinleme, çamaşır ve bulaşık temizleme, yemek pişirme, su transferi, oksijen transferi vb.

sanayi dallarında otomotiv, tarım, savunma, bilgisayar, maden, kimya, sağlık, inşaat, makina,

eğitim alanında virüs tehlikesi altında sanal eğitimde kullanılması, elektrikli araçlardan cep telefonlarına kadar, uluslar arası hasta tedavisi ve operasyondan tutun, kütüphanelerin ceplerimize girmesine kadar,
oldukça şümullü bir görev üstlenen mucize...

İnsanlık henüz enerjiyi yaratamamıştır.

Hiç düşünüyor muyuz?

Şu an çok kullandığımız bu enerjinin kaynaklardan petrol, rahmani gazlar, biyogaz, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidroelektrik santraller, termik santraller ve nükleer santrallerde enerji üretimi için kullandığımız her ne ise nereden geliyor?

Yani petrol nereden geliyor, üretenlerin malı mıdır?

Güneş ve rüzgar nereden geliyor?

Bütün bu enerji kaynakları elektrik enerjisine dönüştürülmek için kullanılmaktadır.

Güneş dünyadan yaklaşık 150 milyon km uzakta ve 
8 dakikada dünyaya ışık gönderiyor. 
Başka görevi yok mu? 
Isı gönderiyor, daha bilemediğimiz insanlık için faydalı bir çok şeyler gönderiyor. 
Bir de elektrik gönderiyor. 
Bu koca güneşi insanların emrine veren bizim yeteneğimiz bilgimiz mi, 
yoksa mucize mi?

Burada dikkatimizi toplamadan nasıl geçeceğiz?

 Ateş böceğinin santrali mi var? 
O elektriği nasıl üretiyor? 
Ya ışık yayan balıklar vb. 
Elektriğin bize mucize olarak gönderildiğine binler delilden bir kaç tanesidir. 

İnsanın enerji kaynağı nereden geliyor?

Karbonhidratlar, yağlar, proteinler yâni ekmek, meyve, sebze, su, hava vb. daha birçok hayatımızın devamında vazgeçilmez sayamayacağımız enerji kaynaklarını kim gönderiyor?

Bunlar mucize değiller mi?

Robot yaptım ve insanı devreden çıkardım diyen kendini beğenmiş?

Robotun malzemesi nereden geliyor?

Robotu icad ve imal eden beyinin kimin eseri?

Beyini besleyen bir yığın maddelerden bir madde bulunamazsa ve rahmet hazinesinden gönderilmezse senin robotun, senin karnını doyurabilir mi? Soruyorum?

Burada elektriğin mucize olduğunun üzerinde biraz daha durmak istiyorum.

Onun için mahiyeti üzerinde birçok yorumların yapıldığı elektrik enerjisi bize mucize olarak geldiğini Kur’an-ı Kerim bildirmektedir.

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
27.07.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.