Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ

ALLAH’IN ADALET İLE HÜKMEDEN SULTANLARI VAR Bu vesile ile idare edenlerin adaletle idare etmelerini isteyen Allâh Teâlâ âyet-i kerîmede şöyle buyurur: “Nihâyet Allâh’ın izniyle onları hezîmete uğrattılar ve Dâvûd, Câlût’u öldürdü. Allâh O’na (Dâvûd’a) hükümdarlık ve hikmet (peygamberlik) verdi; dilediği ilimlerden O’na öğretti. Eğer Allâh, insanların bir kısmını diğer bir kısmıyla defetmeseydi, yeryüzü elbette fesâda uğrardı. Fakat Allâh, bütün âlemlere karşı lutuf ve kerem sâhibidir.” (7/251)  Dünya hayâtında cârî olan ilâhî nizâmın bilgimiz ve bilimimiz ölçüsünde, insan fıtratına uygun ve herşeyin bir îzâhı vardır. Şâyet Allâh Teâlâ insanlar arasında adâletle hükmedecek, hakkı ve hukuku gözetecek sultanlar var etmeseydi, insanların güçlüleri, zayıfları ezip mahvedeceğini  yukarıdaki ayet-i kerime açıkça söylemektedir. “Rabbin, göklerde ve yerde olan herkesi en iyi bilendir. Gerçekten Biz, peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Dâvûd’a da Zebûr’u verdik.” (16/55)  Hazreti Davut Aleyhisselam 40 yıl hükümdarlık yaptıktan sonra 100 yaşında vefat etmiştir. Yerine oğlu Hazreti Süleyman Aleyhisselâm geçmiştir. Hazreti Davut’un Aleyhisselâm kabri Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın güney batısında kendi adıyla anılan Davut şehrinde, Sion tepesinin üzerinde olduğu bilinmektedir.   Şimdi biz bu peygamberi bilime ve teknolojiye kazandırdıkları ile kazandırmak istediklerini dikkate alıp çalışmamız gerekiyor.  Demiri eline alıp eritme konusu çok önemli bir araştırma konusudur. Demir 1600  üzerinde eridiğini düşünürsek, bunun için de gerekli zamanı dikkate alırsak, bu mucizenin bize vermek istediği çok şeyler ortaya çıkar. Bugün normal fırınların ısıtmış olduğu yiyecekleri mikrodalga fırınla saniyelerde ısıtmamın mümkün olduğunu bilen bir toplum olarak, bu mucizenin bize söyledikleri için çalışmaya bir an evvel koyulmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılır. 02.07.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2020 - Perşembe

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİNİN DİLİ


ALLAH’IN ADALET İLE HÜKMEDEN SULTANLARI VAR

Bu vesile ile idare edenlerin adaletle idare etmelerini isteyen Allâh Teâlâ âyet-i kerîmede şöyle buyurur:

“Nihâyet Allâh’ın izniyle onları hezîmete uğrattılar ve Dâvûd, Câlût’u öldürdü.
Allâh O’na (Dâvûd’a) hükümdarlık ve hikmet (peygamberlik) verdi;
dilediği ilimlerden O’na öğretti. Eğer Allâh, insanların bir kısmını diğer bir kısmıyla defetmeseydi,
yeryüzü elbette fesâda uğrardı.
Fakat Allâh, bütün âlemlere karşı lutuf ve kerem sâhibidir.” (7/251) 

Dünya hayâtında cârî olan ilâhî nizâmın bilgimiz ve bilimimiz ölçüsünde, insan fıtratına uygun ve herşeyin bir îzâhı vardır.
Şâyet Allâh Teâlâ insanlar arasında adâletle hükmedecek, hakkı ve hukuku gözetecek sultanlar var etmeseydi,
insanların güçlüleri, zayıfları ezip mahvedeceğini  yukarıdaki ayet-i kerime açıkça söylemektedir.

“Rabbin, göklerde ve yerde olan herkesi en iyi bilendir. Gerçekten Biz, peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Dâvûd’a da Zebûr’u verdik.” (16/55) 

Hazreti Davut Aleyhisselam 40 yıl hükümdarlık yaptıktan sonra 100 yaşında vefat etmiştir.
Yerine oğlu Hazreti Süleyman Aleyhisselâm geçmiştir.
Hazreti Davut’un Aleyhisselâm kabri Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın güney batısında kendi adıyla anılan Davut şehrinde, Sion tepesinin üzerinde olduğu bilinmektedir.
 
Şimdi biz bu peygamberi bilime ve teknolojiye kazandırdıkları ile kazandırmak istediklerini dikkate alıp çalışmamız gerekiyor. 
Demiri eline alıp eritme konusu çok önemli bir araştırma konusudur. Demir 1600  üzerinde eridiğini düşünürsek, bunun için de gerekli zamanı dikkate alırsak, bu mucizenin bize vermek istediği çok şeyler ortaya çıkar.
Bugün normal fırınların ısıtmış olduğu yiyecekleri mikrodalga fırınla saniyelerde ısıtmamın mümkün olduğunu bilen bir toplum olarak, bu mucizenin bize söyledikleri için çalışmaya bir an evvel koyulmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılır.

02.07.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.