Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİLERİN DİLİ SÜLEYMAN ALEYHİSSELÂM UÇAK, TELEVİZYON, BİLGİSAYAR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİLERİN DİLİ   SÜLEYMAN ALEYHİSSELÂM UÇAK, TELEVİZYON, BİLGİSAYAR   Süleyman Peygamber havada gezerek yâni uçarak yol gitmiştir. Ayet buna şöyle işaret etmektedir.   “Rüzgârı da Süleyman’a boyun eğdirdik ki, sabahtan bir aylık, öğleden sonra da bir aylık yol giderdi.” (3/12)   Âyet Hz. Süleyman Aleyhisselâm iki aylık mesafeyi havada uçarak bir günde katetmiştir. İşte bunda işaret ediyor ki:... Bu mertebeye yetiş ve yanaş. Cenâb-ı Hak, şu âyetin lisanıyla mânen diyor:   «Ey insan! Bir abdim, hevâ-i nefsini terk ettiği için havaya bindirdim. Siz de nefsin tenbelliğini bırakıp bâzı âdetullah kanunlarımdan güzelce istifade etseniz, siz de binebilirsiniz...»(2/344)   Bu âyet, şimdiki halihazır tayyareden çok ileri nihayetlerinin noktalarını tayin ediyor.   UÇAN İNSAN VE UÇAK   Demek ki bizim insanlığımız Allah’ın CC adetullah kanunları dediğimiz bilim kanunlarını iyi okur, anlar ve uygulamaya koyarsa, Hz. Süleyman AS gibi veya ona yakın bir şekilde ulaşım sağlayabilir.   Bunun için bilimsel olarak çok çalışmalıyız. Böyle bir esere, dünyada yapılan bütün çalışmalara vakıf olup, diğer bilimlerle de ortaklaşa çalışmalar yaparak gerçekleşir.   Teknolojik gelişim uçak ve uzay sanayinde takip edilemeyecek kadar hızlı seyretmektedir. Bizim de Atak helikopterimiz ve insansız hava araçlarımız bu çalışmaların bir ürünüdür. Ancak mucize hedefine hızla yürümemiz gerekiyor. *  İslam bilim adamlarının bu alanda çalışmaları da gözümüze çarpmaktadır. 1609-1640 yıllarında yaşamış olan Hezarfen Ahmet Çelebi,   Galata Kulesinden Üsküdar‘a uçmuştur. Bunun dışında da ayakkabı tabanına yerleştirilen bir sistem belli bir yükseklikte ve belli bir süre uçuş sağlamaktadır. **  Belki de bu teknolojiye cevap verecek hava trafiği bulunmadığı zaman insansız araçlar gibi, araçsız uçacak insanlara ihtiyaç duyulacak. Bir ayakkabı tabanı aynı zamanda insana havada ulaşım sağlayacak bir vasıta olabilir.   KALABALIK ŞEHİRLERİN ULAŞIMINA ÇÖZÜM   Kalabalık şehirler artık bu taşıt trafiğini kaldırmaktan uzaklaşmaktadır. Raylı sistemlere şehir yerleşimi ve yeraltı tesisatları fazla imkan tanımamaktadır. Onun için de  Hz. Süleyman Peygamber ulaşımda ve toplu taşımacılıkta hava hattı ulaşımına işaret etmiş olduğunu düşünüyorum. Avrupa şehir içi ulaşımda bu yolu tercih etmektedir. ***                                    21.05.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2020 - Perşembe

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİLERİN DİLİ SÜLEYMAN ALEYHİSSELÂM UÇAK, TELEVİZYON, BİLGİSAYAR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİLERİN DİLİ
 
SÜLEYMAN ALEYHİSSELÂM
UÇAK, TELEVİZYON, BİLGİSAYAR
 
Süleyman Peygamber havada gezerek yâni uçarak yol gitmiştir.
Ayet buna şöyle işaret etmektedir.
 
“Rüzgârı da Süleyman’a boyun eğdirdik ki, sabahtan bir aylık, öğleden sonra da bir aylık yol giderdi.” (3/12)
 
Âyet Hz. Süleyman Aleyhisselâm iki aylık mesafeyi havada uçarak bir günde katetmiştir.
İşte bunda işaret ediyor ki:... Bu mertebeye yetiş ve yanaş.
Cenâb-ı Hak, şu âyetin lisanıyla mânen diyor:
 
«Ey insan! Bir abdim, hevâ-i nefsini terk ettiği için havaya bindirdim. Siz de nefsin tenbelliğini bırakıp bâzı âdetullah kanunlarımdan güzelce istifade etseniz, siz de binebilirsiniz...»(2/344)
 
Bu âyet, şimdiki halihazır tayyareden çok ileri nihayetlerinin noktalarını tayin ediyor.
 
UÇAN İNSAN VE UÇAK
 
Demek ki bizim insanlığımız Allah’ın CC adetullah kanunları dediğimiz bilim kanunlarını iyi okur, anlar ve uygulamaya koyarsa, Hz. Süleyman AS gibi veya ona yakın bir şekilde ulaşım sağlayabilir.
 
Bunun için bilimsel olarak çok çalışmalıyız. Böyle bir esere, dünyada yapılan bütün çalışmalara vakıf olup, diğer bilimlerle de ortaklaşa çalışmalar yaparak gerçekleşir.
 
Teknolojik gelişim uçak ve uzay sanayinde takip edilemeyecek kadar hızlı seyretmektedir. Bizim de Atak helikopterimiz ve insansız hava araçlarımız bu çalışmaların bir ürünüdür. Ancak mucize hedefine hızla yürümemiz gerekiyor.
*

İslam bilim adamlarının bu alanda çalışmaları da gözümüze çarpmaktadır. 1609-1640 yıllarında yaşamış olan Hezarfen Ahmet Çelebi,   Galata Kulesinden Üsküdar‘a uçmuştur. Bunun dışında da ayakkabı tabanına yerleştirilen bir sistem belli bir yükseklikte ve belli bir süre uçuş sağlamaktadır.
**

Belki de bu teknolojiye cevap verecek hava trafiği bulunmadığı zaman insansız araçlar gibi, araçsız uçacak insanlara ihtiyaç duyulacak. Bir ayakkabı tabanı aynı zamanda insana havada ulaşım sağlayacak bir vasıta olabilir.
 
KALABALIK ŞEHİRLERİN ULAŞIMINA ÇÖZÜM
 
Kalabalık şehirler artık bu taşıt trafiğini kaldırmaktan uzaklaşmaktadır. Raylı sistemlere şehir yerleşimi ve yeraltı tesisatları fazla imkan tanımamaktadır. Onun için de  Hz. Süleyman Peygamber ulaşımda ve toplu taşımacılıkta hava hattı ulaşımına işaret etmiş olduğunu düşünüyorum. Avrupa şehir içi ulaşımda bu yolu tercih etmektedir.
***

                                 
21.05.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.