Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİ KUR’AN VE PEYGAMBER MUCİZELERİ NE SÖYLÜYOR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİ KUR’AN VE PEYGAMBER MUCİZELERİ NE SÖYLÜYOR Biliyoruz ki Mukaddes kitabımız Kur’an’ı Kerim’de her şey var. Ancak bilim ışığında bunlar o Şimdi bu yazı serimizde Kur’an ve Peygamber mucizelerinin ilme tutmuş olduğu ışığı hala anlayamadığımızı tartışmaya açacağım.  Onların mucizeleri göreceğiz ki bizi bilimsel faaliyetler sürdükçe hayretler içerisinde bırakacaktır. Ne zaman yeni bir şey bulsak o zaman anlıyoruz ki herhangi bir peygamber bu buluşa peygamberliği döneminde işaret etmiş. Üstelik bu alanda çok ileri hedefleri de göstermiş.    İşte peygamberlerin hayatına baktığımız zaman onların, normal insanların yapamayacağı bir takım insan üstü faaliyette ve icraatlarda bulunduğunu görüyoruz.  Biz buna peygamber mucizesi diyoruz. Netice itibari ile de peygamberliğinin ispatına vasıta olarak kullandığını nazara alıyoruz.  Bunun başka türlü değerlendirmesine girmiyoruz. Peygamberlere verilen mucizeler, peygamberlerin peygamberliğini ümmetine kabul ettirmek için Allah CC  tarafından kendine verilen, diğer insanların yapamadığı bir olay olarak ortaya koyup inanıyoruz.  Allah’ın gücünü ve kudretini insanlara tanıttırıp, varlığını birliğini tasdik etme görevini üstlenirken, diğer taraftan da o mucize alanında ümmetini düşünmeye ve çalışmaya teşvik etmiştir.  Yâni bu mucizeler bu haliyle hem ruhumuz ve kalbimizi açıyor uyandırıyor, hem de aklımızı ve sistematik çalışarak bilime temel teşkil ediyor.  PEYGAMBER ÜMMETİNE MANEVİ VE MADDİ  ÖĞRETMEN  Hatta ve hatta peygamberlerin başına gelen bazı olaylar var ki onlarda düşünmeye ve değerlendirmeye değen olaylardır.  Yani Yunus Peygamberin denize düşmesi ve balık tarafından yutulması bizi bir takım düşüncelere ilham kaynağı olmuyor mu?  Eyüp Aleyhisselam çeşitli yara ve berelere maruz kalması bize tıp konusunda düşünmeye sevk edip ilam kapısı olmuyor mu? Bundan sonra her bir peygambere verilen mucizenin teknolojik yönden bir kapı açacağı üzerinde durmaya çalışılması gerekir.  Tabi biz burada netice itibari ile bu mucizeleri Yirminci Söz’de bize nakleden Bediüzzaman Hazretlerinin, Risale-i Nur kitaplarından istifade edeceğiz.  Çünkü gerçekten Risale-i Nurları okuyan bilim adamları, normal insanlardan farklı olarak özellikle mensup oldukları bilim alanları açısından çok daha fazla istifade etmektedir. Bu cihetle ve bu yönüyle bilgilerini dışarıya aktarma noktasında daha faydalı oldukları aşıkardır.  Risale-i Nurlar bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talımatı doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ınca basılmıştır. Artık geç kalmamız lazımdır.  Eğitim birimlerinde temel  kitaplar olarak yerini almalıdır.   12.05.2020 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2020 - Pazar

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİ KUR’AN VE PEYGAMBER MUCİZELERİ NE SÖYLÜYOR

MUCİZE HEDEFİNDEKİ TEKNOLOJİ

KUR’AN VE PEYGAMBER MUCİZELERİ NE SÖYLÜYOR

Biliyoruz ki Mukaddes kitabımız Kur’an’ı Kerim’de her şey var. Ancak bilim ışığında bunlar o Şimdi bu yazı serimizde Kur’an ve Peygamber mucizelerinin ilme tutmuş olduğu ışığı hala anlayamadığımızı tartışmaya açacağım. 

Onların mucizeleri göreceğiz ki bizi bilimsel faaliyetler sürdükçe hayretler içerisinde bırakacaktır.

Ne zaman yeni bir şey bulsak o zaman anlıyoruz ki herhangi bir peygamber bu buluşa peygamberliği döneminde işaret etmiş. Üstelik bu alanda çok ileri hedefleri de göstermiş. 

 İşte peygamberlerin hayatına baktığımız zaman onların, normal insanların yapamayacağı bir takım insan üstü faaliyette ve icraatlarda bulunduğunu görüyoruz. 

Biz buna peygamber mucizesi diyoruz. Netice itibari ile de peygamberliğinin ispatına vasıta olarak kullandığını nazara alıyoruz. 

Bunun başka türlü değerlendirmesine girmiyoruz. Peygamberlere verilen mucizeler, peygamberlerin peygamberliğini ümmetine kabul ettirmek için Allah CC  tarafından kendine verilen, diğer insanların yapamadığı bir olay olarak ortaya koyup inanıyoruz. 

Allah’ın gücünü ve kudretini insanlara tanıttırıp, varlığını birliğini tasdik etme görevini üstlenirken, diğer taraftan da o mucize alanında ümmetini düşünmeye ve çalışmaya teşvik etmiştir. 
Yâni bu mucizeler bu haliyle hem ruhumuz ve kalbimizi açıyor uyandırıyor, hem de aklımızı ve sistematik çalışarak bilime temel teşkil ediyor. 

PEYGAMBER ÜMMETİNE MANEVİ VE MADDİ 
ÖĞRETMEN 

Hatta ve hatta peygamberlerin başına gelen bazı olaylar var ki onlarda düşünmeye ve değerlendirmeye değen olaylardır. 

Yani Yunus Peygamberin denize düşmesi ve balık tarafından yutulması bizi bir takım düşüncelere ilham kaynağı olmuyor mu? 

Eyüp Aleyhisselam çeşitli yara ve berelere maruz kalması bize tıp konusunda düşünmeye sevk edip ilam kapısı olmuyor mu?
Bundan sonra her bir peygambere verilen mucizenin teknolojik yönden bir kapı açacağı üzerinde durmaya çalışılması gerekir. 

Tabi biz burada netice itibari ile bu mucizeleri Yirminci Söz’de bize nakleden Bediüzzaman Hazretlerinin, Risale-i Nur kitaplarından istifade edeceğiz. 

Çünkü gerçekten Risale-i Nurları okuyan bilim adamları, normal insanlardan farklı olarak özellikle mensup oldukları bilim alanları açısından çok daha fazla istifade etmektedir.

Bu cihetle ve bu yönüyle bilgilerini dışarıya aktarma noktasında daha faydalı oldukları aşıkardır. 
Risale-i Nurlar bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talımatı doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ınca basılmıştır. Artık geç kalmamız lazımdır.  Eğitim birimlerinde temel  kitaplar olarak yerini almalıdır.  

12.05.2020
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.