Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

Kutlu Doğum

KUTLU DOĞUM 15   Çiçek böyledir, meyve böyledir, hayvanlar böyledir, insanlar böyledir, melekler böyledir, cinler böyledir. Değil atomlar, zerreler bile böyledir. Hiçbir zerre diğer zerrelere benzemediğini DNA-Bazlara baktığınız zaman görürsünüz.   Ben makine mühendisi olarak bir pimi imal edeceğim zaman madene ihtiyacım var, ocağa ihtiyacım var, projeciye ihtiyacım var, malzemeciye ihtiyacım var, mukavemetçiye ihtiyacım var, mühendise ihtiyacım var, imalatçıya ihtiyacım var, madenlerin bulunmuş olduğu yerleri bilmeme ihtiyacım var, iş makinalarına ihtiyacım var, ateşe ihtiyacım var vb.    Bakınız bir pim imalatı için nelere ihtiyacımız var ve teknolojik olarak nelerin mahkûmuyuz. Şayet bunlara hükmedemezsek, ya da bunları elde edemezsek pimi yapamayız.    Şimdi kainattaki her bir ağaç dalı, bir pimden daha mı az sanatlı. Peki bunun dal olabilmesi için nelere ihtiyacı var?    Neye ihtiyacı yok ki dünyaya ihtiyacı var, toprağa ihtiyacı var, havaya ihtiyacı var, suya ihtiyacı var, aya ihtiyacı var, güneşe ihtiyacı var, yağmura ihtiyacı var, oksijene ihtiyacı var, karbondioksite ihtiyacı var, karbona ihtiyacı var, elementlerin hepsine ihtiyacı var, saymakla bitmez.  İşte bir yaprağın meydana gelmesi için bu kadar bir sebebi insan hangi gücü ile ve kuvveti ile bir araya getirebilir?   İşte Cenabı Allah Samet’tir. Her şey ona muhtaçtır ama o hiçbir şeye muhtaç değildir.  Onun için 23 + 23 = 46 kromozomla bir hücreyi yaratıyor.   Bu hücre tek bir et parçası. Şayet ben bu hücreden meydana getirileceksem; benim deriye ihtiyacım var, kasa ihtiyacım var, kana ihtiyacım var, kemiğe ihtiyacım var, saça ihtiyacım var, dişe ihtiyacım var, ihtiyaçlarımı saymakla bitiremem.    Şimdi işin biraz daha görünür tarafına bakalım. İnsan olarak biz biliyoruz ki vişneden vişne suyu çıkaran fabrika, elma suyu çıkaramıyor.  Elma suyu için başka bir fabrika kurmak lazım.    Biz biliyoruz ki bakır işleyen fabrika demiri işleyemiyor.  O halde demir işlemek için başka bir fabrika kurmak lazımdır.    Şimdi düşünelim, bir insanda bu kadar farklı farklı elementleri dokuları hücreleri DNA’ları, DNA Bazları, atomları, artık aklınıza ne geliyorsa sayın hepsini; bir araya getirip bu insanı yaratabilmesi için bütün bu saydıklarımıza hâkim ve istediği anda hizmetinde kullanacak bir sanatkara ihtiyaç var ki o sanatkâr da Allah’tır.    Allah Samet’tir her şey ona muhtaçtır ama o hiçbir şeye muhtaç değildir.  O halde kâinatı yaratan yaratıcının elbette bir tercihi olur.  Takdir kendisine aittir.    Biz buradan nereye doğru gidiyoruz?   Eğer peygamber efendimiz yaratılmasaydı kâinat yaratılmazdı düşüncesini faş etmeye (açığa çıkarmaya) çalışacağız.    Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu   14.04.2024
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2024 - Pazar

Kutlu Doğum

KUTLU DOĞUM 15

 

Çiçek böyledir, meyve böyledir, hayvanlar böyledir, insanlar böyledir, melekler böyledir, cinler böyledir.

Değil atomlar, zerreler bile böyledir. Hiçbir zerre diğer zerrelere benzemediğini DNA-Bazlara baktığınız zaman görürsünüz.

 

Ben makine mühendisi olarak bir pimi imal edeceğim zaman madene ihtiyacım var, ocağa ihtiyacım var, projeciye ihtiyacım var, malzemeciye ihtiyacım var, mukavemetçiye ihtiyacım var, mühendise ihtiyacım var, imalatçıya ihtiyacım var, madenlerin bulunmuş olduğu yerleri bilmeme ihtiyacım var, iş makinalarına ihtiyacım var, ateşe ihtiyacım var vb. 

 

Bakınız bir pim imalatı için nelere ihtiyacımız var ve teknolojik olarak nelerin mahkûmuyuz. Şayet bunlara hükmedemezsek, ya da bunları elde edemezsek pimi yapamayız. 

 

Şimdi kainattaki her bir ağaç dalı, bir pimden daha mı az sanatlı. Peki bunun dal olabilmesi için nelere ihtiyacı var? 

 

Neye ihtiyacı yok ki dünyaya ihtiyacı var, toprağa ihtiyacı var, havaya ihtiyacı var, suya ihtiyacı var, aya ihtiyacı var, güneşe ihtiyacı var, yağmura ihtiyacı var, oksijene ihtiyacı var, karbondioksite ihtiyacı var, karbona ihtiyacı var, elementlerin hepsine ihtiyacı var, saymakla bitmez. 

İşte bir yaprağın meydana gelmesi için bu kadar bir sebebi insan hangi gücü ile ve kuvveti ile bir araya getirebilir?

 

İşte Cenabı Allah Samet’tir. Her şey ona muhtaçtır ama o hiçbir şeye muhtaç değildir. 

Onun için 23 + 23 = 46 kromozomla bir hücreyi yaratıyor.

 

Bu hücre tek bir et parçası. Şayet ben bu hücreden meydana getirileceksem; benim deriye ihtiyacım var, kasa ihtiyacım var, kana ihtiyacım var, kemiğe ihtiyacım var, saça ihtiyacım var, dişe ihtiyacım var, ihtiyaçlarımı saymakla bitiremem. 

 

Şimdi işin biraz daha görünür tarafına bakalım.

İnsan olarak biz biliyoruz ki vişneden vişne suyu çıkaran fabrika, elma suyu çıkaramıyor. 

Elma suyu için başka bir fabrika kurmak lazım. 

 

Biz biliyoruz ki bakır işleyen fabrika demiri işleyemiyor. 

O halde demir işlemek için başka bir fabrika kurmak lazımdır. 

 

Şimdi düşünelim, bir insanda bu kadar farklı farklı elementleri dokuları hücreleri DNA’ları, DNA Bazları, atomları, artık aklınıza ne geliyorsa sayın hepsini; bir araya getirip bu insanı yaratabilmesi için bütün bu saydıklarımıza hâkim ve istediği anda hizmetinde kullanacak bir sanatkara ihtiyaç var ki o sanatkâr da Allah’tır. 

 

Allah Samet’tir her şey ona muhtaçtır ama o hiçbir şeye muhtaç değildir. 

O halde kâinatı yaratan yaratıcının elbette bir tercihi olur. 

Takdir kendisine aittir. 

 

Biz buradan nereye doğru gidiyoruz?

 

Eğer peygamber efendimiz yaratılmasaydı kâinat yaratılmazdı düşüncesini faş etmeye (açığa çıkarmaya) çalışacağız.

 

 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

  14.04.2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

27
Nisan
20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.