Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET (8)

KESİN DAVET 8 KANUNLARA NASIL GÜVENİYORUZ   Bilimde kanun, teorem , aksiyom ve postulatların hükümleri ortadadır. Bir iddiaya iki kişi parmak basar ve bunu deneyle, gözlemle ispatlarsa bu kanun olmaktadır. Bu meselede ölüm hakikatı ile ilgili olarak, hem ehl-i ihtisas ve hem araştırıcı, hem de o konuda itibar edilir, sayılamayacak kadar çok kişiler bir gerçeğe parmak basarlarsa, bu kanundan daha kuvvetli olmaz mı? Aklen ve mantıken düşünelim; yer çekim kanununa tereddüt etmeden inanıyor, teknolojiye sırtımızı dayıyoruz.  Menfi, negatif düşünce ile adama sormazlar mı bu kanunu veya benzer kanunları göstersene? Biz kanunlara inanarak teknoloji üretiyoruz, binalar ve köprüler inşa ediyoruz. İlaç fabrikaları ve nükleer santraller inşa ediyoruz. Aya ve gezegenlere füze ve roketlerle seyahatler ediyoruz. Savunma sanayinde silah ve roketler kullanıyoruz. Kanunların güvenirliğinden hiç şüphe etmiyoruz. Aksi takdirde otomobile, uçağa ve gemiye binemezdik. Binalarda, sitelerde, gökdelenlerde huzur içinde oturamazdık. Doktorlarımıza, eczahanelerimize inanamazdık. Savunma sanayimize itimat edip rahat uyuyamazdık.  O halde öldükten sonra uzun bir yolculuk ve sonsuz bir hayat var olduğunu, iman ve imanın gereği amel edenlerin ebedi bir saadete mazhar olacağını, iman edip de amel etmeyenler ile inkar edenlerin de cezaya çarptırılacağını haber veren ve bildirenlerden peygamberlerin bütün söylediklerinin doğruluğunu ümmeti onaylamış ve aksini iddia etmemişlerdir. Adem AS, Nuh AS, Süleyman AS, Davut AS, Musa AS, İsa AS. ve Hz Muhammed  ASV aynı noktaya parmak basmışlar ki öldükten sonra sonsuz bir hayat vardır.  Bizim en son ve mukaddes kitabımız Kur’an’ı Kerim’de isimleri geçen bütün peygamberler aynı konuya ihtilafsız parmak basmışlar. Bunun yanında bu konuda ilim, bilim ve tedris yapmış araştırma ehli, hal ehli olan milyonlarla insanlar da öldükten sonra dirilip, ebedi hayata mazhar olacağımızı, hesaba çekileceğimizi, amelimize göre de Cennet ve Cehennem insanları beklediğini haber vermektedirler. Bunlar Allah’ın koyduğu kanun okuyucularından daha kuvvetli kaynaklar olduğu halde, yüz yirmidört milyonun yollarının ve delillerinin hükümlerini insan nasıl umursamaz, dikkate almaz? Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu  02.01.2020
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2020 - Perşembe

KESİN DAVET (8)

KESİN DAVET 8

KANUNLARA NASIL GÜVENİYORUZ
 
Bilimde kanun, teorem , aksiyom ve postulatların hükümleri ortadadır. Bir iddiaya iki kişi parmak basar ve bunu deneyle, gözlemle ispatlarsa bu kanun olmaktadır.
Bu meselede ölüm hakikatı ile ilgili olarak, hem ehl-i ihtisas ve hem araştırıcı, hem de o konuda itibar edilir, sayılamayacak kadar çok kişiler bir gerçeğe parmak basarlarsa, bu kanundan daha kuvvetli olmaz mı?
Aklen ve mantıken düşünelim; yer çekim kanununa tereddüt etmeden inanıyor, teknolojiye sırtımızı dayıyoruz. 
Menfi, negatif düşünce ile adama sormazlar mı bu kanunu veya benzer kanunları göstersene?
Biz kanunlara inanarak teknoloji üretiyoruz, binalar ve köprüler inşa ediyoruz. İlaç fabrikaları ve nükleer santraller inşa ediyoruz. Aya ve gezegenlere füze ve roketlerle seyahatler ediyoruz. Savunma sanayinde silah ve roketler kullanıyoruz. Kanunların güvenirliğinden hiç şüphe etmiyoruz.
Aksi takdirde otomobile, uçağa ve gemiye binemezdik. Binalarda, sitelerde, gökdelenlerde huzur içinde oturamazdık. Doktorlarımıza, eczahanelerimize inanamazdık. Savunma sanayimize itimat edip rahat uyuyamazdık.
 O halde öldükten sonra uzun bir yolculuk ve sonsuz bir hayat var olduğunu, iman ve imanın gereği amel edenlerin ebedi bir saadete mazhar olacağını, iman edip de amel etmeyenler ile inkar edenlerin de cezaya çarptırılacağını haber veren ve bildirenlerden peygamberlerin bütün söylediklerinin doğruluğunu ümmeti onaylamış ve aksini iddia etmemişlerdir.
Adem AS, Nuh AS, Süleyman AS, Davut AS, Musa AS, İsa AS. ve Hz Muhammed  ASV aynı noktaya parmak basmışlar ki öldükten sonra sonsuz bir hayat vardır. 
Bizim en son ve mukaddes kitabımız Kur’an’ı Kerim’de isimleri geçen bütün peygamberler aynı konuya ihtilafsız parmak basmışlar.
Bunun yanında bu konuda ilim, bilim ve tedris yapmış araştırma ehli, hal ehli olan milyonlarla insanlar da öldükten sonra dirilip, ebedi hayata mazhar olacağımızı, hesaba çekileceğimizi, amelimize göre de Cennet ve Cehennem insanları beklediğini haber vermektedirler. Bunlar Allah’ın koyduğu kanun okuyucularından daha kuvvetli kaynaklar olduğu halde, yüz yirmidört milyonun yollarının ve delillerinin hükümlerini insan nasıl umursamaz, dikkate almaz?

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 
02.01.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.