Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET (4)

KESİN DAVET 4 KİMDEN DAVET   Bu kesin bir davettir. Bunu reddetmeye kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur. Çünkü bu davet bizi yaratan, hayatımızı veren, havamızı veren, suyumuzu veren, ekmeğimizi veren Rabbimiz tarafından yapılan bir davettir. Bu davet haddizatında ruhların yaratılması ile başlayan bir davettir. Sabavet yani çocukluk, gençlik, ihtiyarlık, kabir, haşir yani öldükten sonra herkesin dirileceği meydandan, saadet-i ebediyeye kadar devam eden bir yolculuğa davettir. Ancak kabir davetinde, bir süre tamamlama söz konusu değildir.  Hayatın herhangi bir anında kabristan yolculuğu meydana gelebilir. O halde ecel insanı ne zaman yakalamakta ve kabre hangi durumlarda girilmektedir. Kabre girme zamanına, insanlar üç yolla bu yolculuğa yakalanmakta ve buna göre de üç farklı şekilde sevkiyat yapılmaktadır. Nedir bu yollar şimdi onları kısaca tanıyalım. Çünkü insan bilmediği ve elde edemediği çoğu meselelere iyi bakmaz ve hatta düşman olur.   KABRİSTAN YOLCULUĞUNU BİZ HANGİ DURUMLARDA YAŞARIZ   Birinci yol: O kabir, Allah’a (CC), Ahiret gününe, Allah’ın meleklerine ve peygamberlerine inanan ehl-i iman, iman sahipleri için bu dünyadan ve dünyadaki en güzel şeylerden daha güzel bir âlemin kapısıdır. 25.12.2019 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2019 - Çarşamba

KESİN DAVET (4)

KESİN DAVET 4

KİMDEN DAVET
 
Bu kesin bir davettir.
Bunu reddetmeye kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur.
Çünkü bu davet bizi yaratan, hayatımızı veren, havamızı veren, suyumuzu veren, ekmeğimizi veren Rabbimiz tarafından yapılan bir davettir.
Bu davet haddizatında ruhların yaratılması ile başlayan bir davettir.
Sabavet yani çocukluk, gençlik, ihtiyarlık, kabir, haşir yani öldükten sonra herkesin dirileceği meydandan, saadet-i ebediyeye kadar devam eden bir yolculuğa davettir.
Ancak kabir davetinde, bir süre tamamlama söz konusu değildir. 
Hayatın herhangi bir anında kabristan yolculuğu meydana gelebilir.
O halde ecel insanı ne zaman yakalamakta ve kabre hangi durumlarda girilmektedir.
Kabre girme zamanına, insanlar üç yolla bu yolculuğa yakalanmakta ve buna göre de üç farklı şekilde sevkiyat yapılmaktadır.
Nedir bu yollar şimdi onları kısaca tanıyalım. Çünkü insan bilmediği ve elde edemediği çoğu meselelere iyi bakmaz ve hatta düşman olur.
 
KABRİSTAN YOLCULUĞUNU BİZ HANGİ DURUMLARDA YAŞARIZ
 
Birinci yol:
O kabir, Allah’a (CC), Ahiret gününe, Allah’ın meleklerine ve peygamberlerine inanan ehl-i iman, iman sahipleri için bu dünyadan ve dünyadaki en güzel şeylerden daha güzel bir âlemin kapısıdır.

25.12.2019
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

27
Nisan
20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.