Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET 25

KESİN DAVET 25 BÖYLE MÜKEMMEL BİR CIHAZI SİGARA İLE KANSERE HAZIRLAYANLAR, BUNUN HESABINI NASIL VERECEKLERİNİ DÜŞÜNMEZLER Mİ? Karaciğer oluyor, ağırlığı 1500 gramı buluyor, kan pıhtılaşmasını önlüyor, kandaki vücut sıcaklığını ayarlıyor, zararlı ve toksit maddeleri dışarı atıyor, yağ ve şekerini düzenliyor. Diğer herbir organın, hârika fabrikaların yapamıyacağı bunun gibi çok büyük görevleri yüklendiğini araştırınız. İLK YARATILIŞ İKİNCİ YARATILIŞIN VAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR Peki anne rahminde meydana gelen mucizevi harika olayları görüyoruz. Bir damla sudan insanı yaratan Rabbimizin icraatını ve tasarrufunu görüyoruz. Dünya rahmine gelen, bir yılda gezen, iki yılda konuşan, yirmi yılda hayatın şartlarını şöyle böyle öğrenen, ölene kadar da tekamül eden insan ve vücudunun öldükten sonra, ebedi hayatta çok çok daha mükemmel bir şekilde yaratılacağını neden uzak görüyoruz? Çünkü ikinci yaratılış, ilk yaratılışımızdan daha kolaydır ve daha mükemmeldir. Hücrelerin çekirdeklerinde, organizmanın büyümesi, gelişmesi ve işlevlerini yerine getirebilmesi için gerekli bilginin, yani şifrenin depolandığı DNA (deoksiribonükleik asit) adı verilen yapı vardır. Bir DNA, 6.4-6.6 milyar DNA baz çiftinden oluşmakta olup, ancak bunun %1.5’u kodlanan dizilerden oluşmaktadır. DNA’da hücrenin faaliyetlerinin yürütülmesi ve düzenlemesi için gerekli genetik şifreyi taşıyan dizilere ‘gen’ denilmektedir. Yaklaşık olarak 20.000 protein kodlayan gen vardır. Yaklaşık 2 metrelik DNA, proteinler ile paketlenerek hücre çekirdeğine sığmakta ve ‘kromatin’ (DNA+protein) adını almaktadır. Vücudumuzdaki trilyonlarca küçük organ diye adlandırılan, minik organellerden meydana gelen, farklılıkları yanında, ortak olan yapısal özelliklere de sahip olan hücre, yaptıkları işe göre farklı özellikler gösterir. Vücutta insan hücrelerinden kat kat daha fazla, ancak hücrelerden de çok küçük bakteriler bulunur.  İnsan aklı bilimin bu okuyuşunu aklına kolay sığıştıramıyor. Mevcut yaratılışı anlamaktan aciz, ama ebedi yaratılışın özelliklerini bu aklına sığıştırmak istiyor. Buna imkan var mı?  Prof. Dr.  Cahit Kurbanoğlu 06.02.2020
Ekleme Tarihi: 06 Şubat 2020 - Perşembe

KESİN DAVET 25

KESİN DAVET 25

BÖYLE MÜKEMMEL BİR CIHAZI SİGARA İLE KANSERE HAZIRLAYANLAR,

BUNUN HESABINI NASIL VERECEKLERİNİ DÜŞÜNMEZLER Mİ?

Karaciğer oluyor, ağırlığı 1500 gramı buluyor, kan pıhtılaşmasını önlüyor, kandaki vücut sıcaklığını ayarlıyor, zararlı ve toksit maddeleri dışarı atıyor, yağ ve şekerini düzenliyor.

Diğer herbir organın, hârika fabrikaların yapamıyacağı bunun gibi çok büyük görevleri yüklendiğini araştırınız.

İLK YARATILIŞ İKİNCİ YARATILIŞIN VAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Peki anne rahminde meydana gelen mucizevi harika olayları görüyoruz.

Bir damla sudan insanı yaratan Rabbimizin icraatını ve tasarrufunu görüyoruz.

Dünya rahmine gelen,

bir yılda gezen,

iki yılda konuşan,

yirmi yılda hayatın şartlarını şöyle böyle öğrenen,

ölene kadar da tekamül eden insan ve vücudunun öldükten sonra,

ebedi hayatta çok çok daha mükemmel bir şekilde yaratılacağını neden uzak görüyoruz?

Çünkü ikinci yaratılış, ilk yaratılışımızdan daha kolaydır ve daha mükemmeldir.

Hücrelerin çekirdeklerinde, organizmanın büyümesi, gelişmesi ve işlevlerini yerine getirebilmesi için gerekli bilginin, yani şifrenin depolandığı DNA (deoksiribonükleik asit) adı verilen yapı vardır. Bir DNA, 6.4-6.6 milyar DNA baz çiftinden oluşmakta olup, ancak bunun %1.5’u kodlanan dizilerden oluşmaktadır.

DNA’da hücrenin faaliyetlerinin yürütülmesi ve düzenlemesi için gerekli genetik şifreyi taşıyan dizilere ‘gen’ denilmektedir. Yaklaşık olarak 20.000 protein kodlayan gen vardır.

Yaklaşık 2 metrelik DNA, proteinler ile paketlenerek hücre çekirdeğine sığmakta ve ‘kromatin’ (DNA+protein) adını almaktadır.

Vücudumuzdaki trilyonlarca küçük organ diye adlandırılan, minik organellerden meydana gelen, farklılıkları yanında, ortak olan yapısal özelliklere de sahip olan hücre, yaptıkları işe göre farklı özellikler gösterir.

Vücutta insan hücrelerinden kat kat daha fazla, ancak hücrelerden de çok küçük bakteriler bulunur. 

İnsan aklı bilimin bu okuyuşunu aklına kolay sığıştıramıyor. Mevcut yaratılışı anlamaktan aciz, ama ebedi yaratılışın özelliklerini bu aklına sığıştırmak istiyor. Buna imkan var mı? 

Prof. Dr.  Cahit Kurbanoğlu
06.02.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

27
Nisan
20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.