Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET 22

KESİN DAVET 22 YARATMADA ÖLÜM DOĞUMDAN ÖNCE GELMEKTEDİR Anne rahminde dokuz aylık misafirliğin sonucu, doksan yıllık dünya hayatının başlangıcıdır. İnsanlar dokuz ay bu yolculuğu merakla, hazırlıklar yaparak ve sabırsızlıkla beklemektedir. Dünya rahminde 90 yıl misafir olan insan, ebedi hayatın başlangıcı olan ölüme ve kabre heyecan duyarak ve severek hazırlık yapmadan nasıl bekler. İşte bizim için öncelik elbetteki hiç tartışmasız çok daha mükemmel ve sonsuz olan, ahiret hayatı için yaratılmak olan ölümdür. Neden? ALLAH İÇİN HARCANAN ON DAKİKA CENNET KAZANDIRIR Denilse ki dünyada bir piyango çekilişi var . Şayet kazanılırsa ömür boyu dünya geçimini sağlayacak ve hayatı devam ettirecek büyüklüktedir.  Bunu kazanmanın şartı, sabahtan akşama kadar vucudunun kaldırabileceği en çok yükü, taşıyabildiği en uzak mesafeye kim taşırsa, o kazanacaktır. Bunu ne zaman kullanacaktır. Dünyada yaşadığı sürede, başına bir musibet, hastalık ve kaza gelmezse 60-70 yıl kullanacaktır. Unutmamak gerekir ki sınırlı bir hayattır. Bunun için neler yapılacağını herkes kendisi tahmin etsin. Denilse ki ey insan gel Allah için on dakika çalış, ebedî bir hayatın geçimini sağlayacak ve ebedî hayatı sürdürecek bir piyango kazanacaksın. Bu kârı insan kaçırmak ister mi? Böyle bir piyango bileti var mı? Elbette var. Bakınız bir sabah namázi, on dakikanızı ancak alır. Ancak insan bu namázi kılar da öğlen namazına kadar ölürse, bu bir vakit namaz insana ebedi cennet kazandırcaktır. Bu nasıl olur diyorsanız? Öğlen namazına çıkmaya kimin senedi var? O halde bir vakit namaz, insana görüldüğü gibi Cennet kazandırmaktadır. Menfaatini arayan ve çıkarlarını savunduğunu zanneden insan, bu fırsatı nasıl kaçırır? Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 30.01.2020
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2020 - Perşembe

KESİN DAVET 22

KESİN DAVET 22

YARATMADA ÖLÜM DOĞUMDAN ÖNCE GELMEKTEDİR

Anne rahminde dokuz aylık misafirliğin sonucu, doksan yıllık dünya hayatının başlangıcıdır. İnsanlar dokuz ay bu yolculuğu merakla, hazırlıklar yaparak ve sabırsızlıkla beklemektedir.

Dünya rahminde 90 yıl misafir olan insan, ebedi hayatın başlangıcı olan ölüme ve kabre heyecan duyarak ve severek hazırlık yapmadan nasıl bekler.

İşte bizim için öncelik elbetteki hiç tartışmasız çok daha mükemmel ve sonsuz olan, ahiret hayatı için yaratılmak olan ölümdür.

Neden?

ALLAH İÇİN HARCANAN ON DAKİKA CENNET KAZANDIRIR

Denilse ki dünyada bir piyango çekilişi var . Şayet kazanılırsa ömür boyu dünya geçimini sağlayacak ve hayatı devam ettirecek büyüklüktedir. 
Bunu kazanmanın şartı, sabahtan akşama kadar vucudunun kaldırabileceği en çok yükü, taşıyabildiği en uzak mesafeye kim taşırsa, o kazanacaktır.

Bunu ne zaman kullanacaktır. Dünyada yaşadığı sürede, başına bir musibet, hastalık ve kaza gelmezse 60-70 yıl kullanacaktır. Unutmamak gerekir ki sınırlı bir hayattır.

Bunun için neler yapılacağını herkes kendisi tahmin etsin.

Denilse ki ey insan gel Allah için on dakika çalış, ebedî bir hayatın geçimini sağlayacak ve ebedî hayatı sürdürecek bir piyango kazanacaksın. Bu kârı insan kaçırmak ister mi?

Böyle bir piyango bileti var mı?

Elbette var.

Bakınız bir sabah namázi, on dakikanızı ancak alır. Ancak insan bu namázi kılar da öğlen namazına kadar ölürse, bu bir vakit namaz insana ebedi cennet kazandırcaktır.

Bu nasıl olur diyorsanız?

Öğlen namazına çıkmaya kimin senedi var?

O halde bir vakit namaz, insana görüldüğü gibi Cennet kazandırmaktadır.

Menfaatini arayan ve çıkarlarını savunduğunu zanneden insan, bu fırsatı nasıl kaçırır?


Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
30.01.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.