Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET 21

KESİN DAVET 21 BU VÜCUT EBEDİ HAYATA UYGUN DEĞİL   Kazanılacak veya kaybedlilecek ebedi hayatta insanın kazanacağı nimetleri, imkanları ve özellikleri bu aklımızla hayal etmek bile zor ve hattâ imkansızdır. Bugün teknolojinin sağlayabildiği imkanlara, orada insan bir taleple veya emirle sahip olmaktadır. Bu mazhariyetler, insan için dünyada kazanılması çok zor olan özelliklerdir. Çünkü dünyada insanin vücudu taştan demirden değil, etten kemikten yaratıldığı için daima dağılmaya ve çürümeye müsaittir. Ebedi hayata ait elbisenin özellikleri bu bilgi, akıl ve hayal gücümüzle tahmin edilemez. Bir kere dağılma, çürüme ve bozulma yoktur. Bu vücut orada yâni ebedi hayatta; hassasiyet, tad, koku, ışık, lezzet, sevgi, aşk, muhabbet vb konularda, algılaması mümkün olduğu kadar çok geniş kapasiteli, noksan ve eksiği olmayan mükemmel bir hal alacaktır.   DÜNYA VE AHİRET İÇİN YARATILIŞIN FARKI   Şimdi dünya için yaratılış mi yoksa ahiret için yaratılış mi daha zordur? Bir kere intizam ve muvazene sırrı ile yaratma konusunda Allah için zorluk söz konusu değildir. Nedir bu sır? Meselâ, hassas bir terazinin iki gözüne aynı büyüklükte birer ceviz koyulsa, bir kıl nasıl ki koyulduğu kefeyi aşağı indirip, diğerini yukarı çıkarır. Aynen öyle de; iki gözüne aynı büyüklükte iki güneş koyulsa, aynı kıl, aynı şekilde koyulduğu yeri aşağı ve diğerini yukarı çıkarır. İki olay arasında zorluk olmayacaktır. Demek ki dünyadaki yaratılış ile ebedi hayata uygun yaratılış karşılaştırılınca, yaratan Allah (CC) için aralarında bir fark yoktur. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 28.01.2020
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2020 - Salı

KESİN DAVET 21

KESİN DAVET 21

BU VÜCUT EBEDİ HAYATA UYGUN DEĞİL

 
Kazanılacak veya kaybedlilecek ebedi hayatta insanın kazanacağı nimetleri, imkanları ve özellikleri bu aklımızla hayal etmek bile zor ve hattâ imkansızdır.

Bugün teknolojinin sağlayabildiği imkanlara, orada insan bir taleple veya emirle sahip olmaktadır.

Bu mazhariyetler, insan için dünyada kazanılması çok zor olan özelliklerdir.

Çünkü dünyada insanin vücudu taştan demirden değil, etten kemikten yaratıldığı için daima dağılmaya ve çürümeye müsaittir.

Ebedi hayata ait elbisenin özellikleri bu bilgi, akıl ve hayal gücümüzle tahmin edilemez. Bir kere dağılma, çürüme ve bozulma yoktur.

Bu vücut orada yâni ebedi hayatta; hassasiyet, tad, koku, ışık, lezzet, sevgi, aşk, muhabbet vb konularda, algılaması mümkün olduğu kadar çok geniş kapasiteli, noksan ve eksiği olmayan mükemmel bir hal alacaktır.

 
DÜNYA VE AHİRET İÇİN YARATILIŞIN FARKI

 
Şimdi dünya için yaratılış mi yoksa ahiret için yaratılış mi daha zordur?

Bir kere intizam ve muvazene sırrı ile yaratma konusunda Allah için zorluk söz konusu değildir. Nedir bu sır?

Meselâ, hassas bir terazinin iki gözüne aynı büyüklükte birer ceviz koyulsa, bir kıl nasıl ki koyulduğu kefeyi aşağı indirip, diğerini yukarı çıkarır.

Aynen öyle de; iki gözüne aynı büyüklükte iki güneş koyulsa, aynı kıl, aynı şekilde koyulduğu yeri aşağı ve diğerini yukarı çıkarır.

İki olay arasında zorluk olmayacaktır.

Demek ki dünyadaki yaratılış ile ebedi hayata uygun yaratılış karşılaştırılınca, yaratan Allah (CC) için aralarında bir fark yoktur.


Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
28.01.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

27
Nisan
20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.