Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET 20

KESİN DAVET 20 HAYATIN SAHİBİNE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ   O hayat gemisi ne kadar kıymettar olduğunu ve ne kadar güzel faydalar verdiğini ve o sefine sahibi Zâtın ne kadar ikramı bol, Kerîm ve bol nimetler dağıtan Rahîm bir Zat olduğunu düşünerek huzur içerisinde şükretmek gerekmektedir. Yine düşünmek gerekmez mi? Burada kim vazifesini istikametle ve dost doğru yaparsa, o vakit sefinenin, geminin verdiği bütün sonuçlar, bir yönü ile insanın amel defterine geçip, insana ebedi  bir hayatı temin edip, insanı ebedî ihyâ etmekte ve hayatlandırmaktadır.” (6/250) İNSAN DÜNYA HAYATINA HAZIR DEĞİLDİR İnsan, sınırlı, küçük değerde ve kolay bir iş ve fiil ile; büyük, paha biçilmez, mükemmel ve muntazam bir iş ve fiilde hangisine daha çok önem öncelik sırası verir? Hiç tartışmasız önemli ve değerli olanın önceliği vardır. İmhal edilse, sonraki zamana bırakılsa da ihmal edilmez. Ana rahminde bulunan bir insan elbetteki çok mükemmeldir. Göbek kordonu ile annesi ile irtibatlıdır. Bu ortamda geçici olarak kalmaktadır. Dünya hayatına hazırlık ve intibak için orada talim görmektedir. Mazhar olacağı dünya hayatı ise unutulmamalıdır ki o da geçicidir. Zamanı ise belli olmamakla beraber normal seyrinde akarsa, dünya yaş ortalaması 60-70 yıldır. Dünya hayatına intibak için hazırlık devresini geçirdiği ana rahmindeki hayat, dünya hayatının normal şartlarda yüzde biri kadardır. Diğer taraftan ebedi, sonsuz hayatın başlangıcı olan âhiret hayatının, ana rahmi olan dünya hayatında, insan 15 senede hayatın şartlarını ancak öğrenebilmektedir. Sorumluluk hayatı olan kalan zamanda ise dünya çalışmaları yanında, aynı zamanda ebedi hayatı kazanmakla da yükümlüdür. Prof. Dr Cahit Kurbanoğlu  26.01.2020
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2020 - Pazar

KESİN DAVET 20

KESİN DAVET 20

HAYATIN SAHİBİNE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ
 

O hayat gemisi ne kadar kıymettar olduğunu ve ne kadar güzel faydalar verdiğini ve

o sefine sahibi Zâtın ne kadar ikramı bol, Kerîm ve

bol nimetler dağıtan Rahîm bir Zat olduğunu düşünerek huzur içerisinde şükretmek gerekmektedir.

Yine düşünmek gerekmez mi?

Burada kim vazifesini istikametle ve dost doğru yaparsa,

o vakit sefinenin, geminin verdiği bütün sonuçlar,

bir yönü ile insanın amel defterine geçip,

insana ebedi  bir hayatı temin edip,

insanı ebedî ihyâ etmekte ve hayatlandırmaktadır.” (6/250)


İNSAN DÜNYA HAYATINA HAZIR DEĞİLDİR


İnsan, sınırlı, küçük değerde ve kolay bir iş ve fiil ile; büyük, paha biçilmez, mükemmel ve muntazam bir iş ve fiilde hangisine daha çok önem öncelik sırası verir?

Hiç tartışmasız önemli ve değerli olanın önceliği vardır. İmhal edilse, sonraki zamana bırakılsa da ihmal edilmez.

Ana rahminde bulunan bir insan elbetteki çok mükemmeldir. Göbek kordonu ile annesi ile irtibatlıdır. Bu ortamda geçici olarak kalmaktadır. Dünya hayatına hazırlık ve intibak için orada talim görmektedir.

Mazhar olacağı dünya hayatı ise unutulmamalıdır ki o da geçicidir. Zamanı ise belli olmamakla beraber normal seyrinde akarsa, dünya yaş ortalaması 60-70 yıldır.

Dünya hayatına intibak için hazırlık devresini geçirdiği ana rahmindeki hayat, dünya hayatının normal şartlarda yüzde biri kadardır.

Diğer taraftan ebedi, sonsuz hayatın başlangıcı olan âhiret hayatının, ana rahmi olan dünya hayatında, insan 15 senede hayatın şartlarını ancak öğrenebilmektedir.

Sorumluluk hayatı olan kalan zamanda ise dünya çalışmaları yanında, aynı zamanda ebedi hayatı kazanmakla da yükümlüdür.

Prof. Dr Cahit Kurbanoğlu 

26.01.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.