Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET -16-

KESİN DAVET 16 HER İHTİYACIMIZ KARŞILANIYOR Allah CC, her duamıza cevap veriyor ve her isteğimizi yerine getiriyor. Biz yakarışlarımızı, yalvarışlarımızı duyup, karşılayacağını bildiğimiz için, ondan istemiyor muyuz? Bir şeye muhtaç olsak, ihtiyacımızı karşılayamayacak birisinden talep eder miyiz? Tabiki hayır. Onun için tekrar tekrar söylüyoruz ki, bu küçük kainat olan mükemmel insan ve onun vücudu toprağa karışıp, çürüyüp, yok olamaz. Her yıl hiç yoktan ve hesapta yokken, yüz milyon insanın doğduğunu bize gösteren yaratıcı Allah CC, doğduktan sonra bu dünyada mükemmelleşen, istidatları gelişen insanı dirilmemek üzere öldürmesi, yaratan diledikten sonra imkansızdır. ÖLÜM HAYAT VAZİFESİNDEN TERHİSTİR  Onun için ölüm hayat vazifesinden terhis olmaktır. Dünyanın sıkıntılı işlerine paydos etmektir. Eskiyen, kirli, usanç veren, sıkıntılarla iç içe olan dünya ortamından yer değiştirmektir. Kocalan, yaşlanan  ve hatta bazı hastalıklarla ayakta zor duran vücudun dönüşümüdür. Bir çekirdek toprakta çürüyor görünmesi, kendi gibi çekirdeklere menşe, kaynak olacak bir hayatın başlangıcıdır.  Ölümle bizim ruhumuz, kendisine uygun ve mükemmel bir cesede kavuşacak, o hayal edilmez mükemmel vücuda uygun bir ortama davet edilmekteyiz. O halde o ortam sonu olmayan ve ebedi olan bir hayatın başlangıcıdır. TESADÜF GAFLET VE KASTIN SEBEBİDİR  DÜZENSİZLİĞE VE BAŞIBOZUKLUĞA YOL AÇAR Bir mühendis yapmak istediği bir sanatı önce hayal eder. Sonra onun imal edilme imkanlarını araştırır. Sonra o yapmak istediği şey için bir proje hazırlar. Bu projeyi hesaplarla kontrol eder. Uyumsuzlukları ortadan kaldırmak için değişiklikler yapar  O değişikliklerin mümkün olup olmayacağını araştırır.  En sonunda bunun imalatını kararlaştırarak, gerekiyor ise kendisi imal eder Şayet bu yapmak istediği bir motor ise; bunun için bir ekonomik ömür tayin eder. O ömrü doldurmadan, onun yerini dolduracak alternatifini de düşünür. Bu motorun eskisinden daha basit ve daha kısa ömürlü olmasını planlaması elbette mümkün değildir.  Bu işlerin tesadüfen olması, başı boşluğa, düzensizliğe ve intizamsızlığa yol açmaktadır. O halde tesadüften bahsetmek bilgisizliğin, bir gaflet veya bir kastın ürünüdür. Hayat düşünce sınırlarında en mükemmel bir şeydir. Hayat sahibi en küçük bir sineğin veya çiçeğin koca bir kaya veya dağ ile mukayesesi bile mümkün değildir. Hayat nereye girerse orada çok büyük değer vardır. Nereden giderse orada o nispette bir kıymetsizlik ve hatta adeta o nesneden bir kaçış söz konusudur. Ruh vücudu terk edince cesedi ne yapıyoruz. O halde hayat nedir? Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 18.01.2020
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2020 - Cumartesi

KESİN DAVET -16-

KESİN DAVET 16

HER İHTİYACIMIZ KARŞILANIYOR

Allah CC, her duamıza cevap veriyor ve her isteğimizi yerine getiriyor. Biz yakarışlarımızı, yalvarışlarımızı duyup, karşılayacağını bildiğimiz için, ondan istemiyor muyuz?

Bir şeye muhtaç olsak, ihtiyacımızı karşılayamayacak birisinden talep eder miyiz?

Tabiki hayır.

Onun için tekrar tekrar söylüyoruz ki, bu küçük kainat olan mükemmel insan ve onun vücudu toprağa karışıp, çürüyüp, yok olamaz.

Her yıl hiç yoktan ve hesapta yokken, yüz milyon insanın doğduğunu bize gösteren yaratıcı Allah CC, doğduktan sonra bu dünyada mükemmelleşen,

istidatları gelişen insanı dirilmemek üzere öldürmesi,

yaratan diledikten sonra imkansızdır.


ÖLÜM HAYAT VAZİFESİNDEN TERHİSTİR


 Onun için ölüm hayat vazifesinden terhis olmaktır.
Dünyanın sıkıntılı işlerine paydos etmektir.

Eskiyen, kirli, usanç veren, sıkıntılarla iç içe olan dünya ortamından yer değiştirmektir.

Kocalan, yaşlanan  ve hatta bazı hastalıklarla ayakta zor duran vücudun dönüşümüdür.

Bir çekirdek toprakta çürüyor görünmesi, kendi gibi çekirdeklere menşe, kaynak olacak bir hayatın başlangıcıdır. 
Ölümle bizim ruhumuz, kendisine uygun ve mükemmel bir cesede kavuşacak, o hayal edilmez mükemmel vücuda uygun bir ortama davet edilmekteyiz.

O halde o ortam sonu olmayan ve ebedi olan bir hayatın başlangıcıdır.


TESADÜF GAFLET VE KASTIN SEBEBİDİR

 DÜZENSİZLİĞE VE BAŞIBOZUKLUĞA YOL AÇAR

Bir mühendis yapmak istediği bir sanatı önce hayal eder.

Sonra onun imal edilme imkanlarını araştırır.

Sonra o yapmak istediği şey için bir proje hazırlar.

Bu projeyi hesaplarla kontrol eder.

Uyumsuzlukları ortadan kaldırmak için değişiklikler yapar 

O değişikliklerin mümkün olup olmayacağını araştırır. 

En sonunda bunun imalatını kararlaştırarak,

gerekiyor ise kendisi imal eder

Şayet bu yapmak istediği bir motor ise; bunun için bir ekonomik ömür tayin eder.

O ömrü doldurmadan, onun yerini dolduracak alternatifini de düşünür.

Bu motorun eskisinden daha basit ve daha kısa ömürlü olmasını planlaması elbette mümkün değildir. 

Bu işlerin tesadüfen olması, başı boşluğa, düzensizliğe ve intizamsızlığa yol açmaktadır. O halde tesadüften bahsetmek bilgisizliğin, bir gaflet veya bir kastın ürünüdür.

Hayat düşünce sınırlarında en mükemmel bir şeydir.

Hayat sahibi en küçük bir sineğin veya çiçeğin koca bir kaya veya dağ ile mukayesesi bile mümkün değildir.

Hayat nereye girerse orada çok büyük değer vardır. Nereden giderse orada o nispette bir kıymetsizlik ve hatta adeta o nesneden bir kaçış söz konusudur.

Ruh vücudu terk edince cesedi ne yapıyoruz. O halde hayat nedir?

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

18.01.2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.