Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

KESİN DAVET (1)

KESİN DAVET 1 Daha önce başımdan geçenleri kaleme alarak, gelecek nesillere ve gençlere bir tecrübe kazandırmaya vesile olabilir miyim? Onların ufuklarının açılmasına fayda sağlar mı diye hayatımı kaleme almıştım. Zaman buldukça bir şeyler yazıyordum. Herkesin hayatında inanılması güç maceralar vardır ya işte benim hayatımda da böyle mübalağalı kesitler mevcuttu. Tam 2005 yılına kadarki kısmını özetlemeye çalışmıştım ki, yazımı yazmama ara vermem gerekti. Nedir bu sebep diye tabi ki merak edilmektedir. Bu yazıya teşebbüs etme cesaretini göstermemin sebebi ölümün kapımızı çalmasıdır. Hele bir de en sevimli çocuğunuza geliyor. Birçok hayaller kurup ta hiç aklınıza getirmek istemediğiniz bu gerçeği tadınca, şefkatiniz bütün hissiyatınızla sizi bu konu üzerine yönlendiriyor. Acaba bu yaşanan olayın iç yüzü nedir? Nasıl meydana gelmektedir? Buna karşı ne yapılmalıdır? 2005 yıllında henüz dört yaşına girmiş olan Taha Yusuf’umuzun gerçek aleme yolculuğu idi. İnsan zannediyor ki ölüm genelde yaşlanmış, ununu elemiş ve eleğini asmış insanlara geliyor. Oysa emanet olarak verilen Yusuf’umuzun  beklenmedik bir anda bize veda edeceği, hele de Makina Elemanları isimli bir kitabın basımı ile yoğun ilgilendiğim bir anda, bize veda etmesi benim planlarımın değişmesine sebep olmuştur. İşte onun için de bu KESİN DAVET’in mahiyetini biraz olsun tanımaya şahsım şiddetle ihtiyaç duydum ve bu yazıyı kaleme aldım. 18.12.2019 Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Ekleme Tarihi: 20 Aralık 2019 - Cuma

KESİN DAVET (1)

KESİN DAVET 1


Daha önce başımdan geçenleri kaleme alarak, gelecek nesillere ve gençlere bir tecrübe kazandırmaya vesile olabilir miyim? Onların ufuklarının açılmasına fayda sağlar mı diye hayatımı kaleme almıştım. Zaman buldukça bir şeyler yazıyordum.

Herkesin hayatında inanılması güç maceralar vardır ya işte benim hayatımda da böyle mübalağalı kesitler mevcuttu. Tam 2005 yılına kadarki kısmını özetlemeye çalışmıştım ki, yazımı yazmama ara vermem gerekti. Nedir bu sebep diye tabi ki merak edilmektedir.

Bu yazıya teşebbüs etme cesaretini göstermemin sebebi ölümün kapımızı çalmasıdır. Hele bir de en sevimli çocuğunuza geliyor. Birçok hayaller kurup ta hiç aklınıza getirmek istemediğiniz bu gerçeği tadınca, şefkatiniz bütün hissiyatınızla sizi bu konu üzerine yönlendiriyor.


Acaba bu yaşanan olayın iç yüzü nedir? Nasıl meydana gelmektedir? Buna karşı ne yapılmalıdır?


2005 yıllında henüz dört yaşına girmiş olan Taha Yusuf’umuzun gerçek aleme yolculuğu idi. İnsan zannediyor ki ölüm genelde yaşlanmış, ununu elemiş ve eleğini asmış insanlara geliyor. Oysa emanet olarak verilen Yusuf’umuzun  beklenmedik bir anda bize veda edeceği, hele de Makina Elemanları isimli bir kitabın basımı ile yoğun ilgilendiğim bir anda, bize veda etmesi benim planlarımın değişmesine sebep olmuştur.

İşte onun için de bu KESİN DAVET’in mahiyetini biraz olsun tanımaya şahsım şiddetle ihtiyaç duydum ve bu yazıyı kaleme aldım.

18.12.2019

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.