Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

İslâm Bilim Adamları

İSLAM BİLİM ADAMLARI  Bediüzzaman Said Nursi 42 Bunları öğrenmek için bu soruları bir kimse bu haliyle öğrenmeden bırakmayacak, kaynağından öğrenecektir. Dolayısıyla Yirmi Dokuzuncu Mektup, Ramazan Risalesini okuyacaktır. Orucun insan sağlığına faydalarını Japon Biyolog bilim adamı ispatlayarak, ortaya koyduğu çalışmasıyla 2016 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülmüştür. Oruç, vücud yağ kütlelerinde depolanan zararlı kimyasallardan arınmayı sağlayarak “detoks” etkisi gösterir, vücud için gerekli olan enerji glikoz depolarından temin edilir. Bu sayede ise yağ yakımı gerçekleşerek uzun süre vücudda bulunan zararlı kimyasallar dışarı atılır. Bilimsel araştırmalara göre üç gün boyunca oruç tutma bağışıklık sistemini yenilemekte, kanser, kalp, kolestrol, mide, sindirim sistemi, zihinsel, ruh, psikoloji, cild, kemik, kas, zararlı hücreler ve şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlıklara iyileştirici etki göstermektedir. Dokuz Nükte ile bilimsel olarak oruç öyle anlatılmaktadır ki; müslüman olmayanlar bile bu faydalar karşısında teslim olup oruç tutmaktadır. Yirmi Dokuzuncu Mektup, Dördüncü Risale olan Dördüncü Kısım Lâfzullahlar (Allah kelimeleri) anlatılmakta, Kur'ân'ın tamamında Lâfzullah 2806 defa, Bismillâh'takilerle beraber Rahmân kelimesi 159 defa, Rahîm kelimesi 220 defa, Gafûr kelimesi 61 defa,Rab kelimesi 846 defa, Hakîm kelimesi 86 defa, Alîm kelimesi 126 defa, Kadîr kelimesi 31 defa, Lâ ilâhe illâ Hû'daki (Allah’tan başka ilâh yoktur) Hû 26 defa zikredilmekte olduğunu ve kelimeler adedince de esrar (surlar) ile nükteler, aklımıza gelebilecek her türlü soruları cevaplandıracak şekilde anlatılmatadır. “Lâfz-ı Celâlin (Allah kelimesinin) mecmuundaki (bütünündeki) nükteler (ince anlamlı sözler) çoktur. Yalnız şimdilik bu nükte ile iktifâ ediyoruz (yetiniyoruz).” Mektubat 579. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 25.08.2023
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2023 - Cuma

İslâm Bilim Adamları

İSLAM BİLİM ADAMLARI 

Bediüzzaman Said Nursi 42

Bunları öğrenmek için bu soruları bir kimse bu haliyle öğrenmeden bırakmayacak, kaynağından öğrenecektir. Dolayısıyla Yirmi Dokuzuncu Mektup, Ramazan Risalesini okuyacaktır.

Orucun insan sağlığına faydalarını Japon Biyolog bilim adamı ispatlayarak, ortaya koyduğu çalışmasıyla 2016 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülmüştür. Oruç, vücud yağ kütlelerinde depolanan zararlı kimyasallardan arınmayı sağlayarak “detoks” etkisi gösterir, vücud için gerekli olan enerji glikoz depolarından temin edilir. Bu sayede ise yağ yakımı gerçekleşerek uzun süre vücudda bulunan zararlı kimyasallar dışarı atılır.

Bilimsel araştırmalara göre üç gün boyunca oruç tutma bağışıklık sistemini yenilemekte, kanser, kalp, kolestrol, mide, sindirim sistemi, zihinsel, ruh, psikoloji, cild, kemik, kas, zararlı hücreler ve şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlıklara iyileştirici etki göstermektedir.

Dokuz Nükte ile bilimsel olarak oruç öyle anlatılmaktadır ki; müslüman olmayanlar bile bu faydalar karşısında teslim olup oruç tutmaktadır.

Yirmi Dokuzuncu Mektup, Dördüncü Risale olan Dördüncü Kısım Lâfzullahlar (Allah kelimeleri) anlatılmakta, Kur'ân'ın tamamında Lâfzullah 2806 defa, Bismillâh'takilerle beraber Rahmân kelimesi 159 defa, Rahîm kelimesi 220 defa, Gafûr kelimesi 61 defa,Rab kelimesi 846 defa, Hakîm kelimesi 86 defa, Alîm kelimesi 126 defa, Kadîr kelimesi 31 defa, Lâ ilâhe illâ Hû'daki (Allah’tan başka ilâh yoktur) Hû 26 defa zikredilmekte olduğunu ve kelimeler adedince de esrar (surlar) ile nükteler, aklımıza gelebilecek her türlü soruları cevaplandıracak şekilde anlatılmatadır.

“Lâfz-ı Celâlin (Allah kelimesinin) mecmuundaki (bütünündeki) nükteler (ince anlamlı sözler) çoktur. Yalnız şimdilik bu nükte ile iktifâ ediyoruz (yetiniyoruz).” Mektubat 579.

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
25.08.2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.