Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

İslâm Bilim Adamları

İSLAM BİLİM ADAMLARI    Bediüzzaman Said Nursi 18   Evrenin, Cenab-ı Allah’ı CC nasıl tanıttığını delilleriyle ortaya koyuyor. Esma-i Hüsna’yı tanıtıyor ve Sözler ve tabiki bilim adamı olarak konu aldığım Bediüzzaman Said Nursi’nin (ra) bütün Risale-i Nur Külliyatı, bu noktadan tevhid akidesini yâni Allah’ın varlığını ve birliğini itiraz kabul etmez bir şekilde, Allah’ın teşriî ve tekvini kanunlarına dayanarak ortaya koyuyor.   (Allah'ın kâinatta koymuş olduğu kanunlar, yer çekimi kuvveti vb. ile çekirdek-toprak-su-güneşle buluşursa yeşermesi gibi; bunlar tekvini  (kevni) kanunlardır. Allah'ın indirdiği, ibadetleri ve insanlar arasındaki münasebetleri düzenleyen dini hükümler, teşrii kanunlardır.)    Vahdaniyeti ayan beyan gösteriyor. Tevhid, nübüvvet, haşir, adaleti öyle akıl ve mantık çerçevesinde nazara veriyor ki, hiçbir şekilde itiraza kapı bırakmıyor.   Sözler Mecmuası Yirmi Beşinci Söz Kur’an’ın mucizeliğini anlatıyor. Kur’an neden mucize olduğunu kırk yönüyle ortaya koyuyor. Mucize yönlerini anlatırken diyor ki; Kur’an gözlü tabakasına diyor ki ben mucizeyim. Nasıl mı? Kur’an yazılış ölçüsünü veriyor. Hafız Osman hattı ile Medayin ayeti bir sahife ve İhlas suresi bir satır ölçü alınarak Kur’an yazılırsa, ki bu şekilde yazılmıştır. O durumda ortaya ne çıkıyor? Allah Lafzullah’ı alt alta tevafuk ettikleri görülmektedir.    Kur’an’da iki yerde Kıtmir kelimesi geçmekte ve bunlar da başka sahifelerde alt alta tevafuk etmektedir. İşte Kur’an gözü gören ve buna bakan birine diyor ki ben mucizeyim.   Kur’an kulaklı tabakasına da ben mucizeyim diyor. Nasıl mı? Yerinden yanı Yirmibeşinci Söz’den okuyunuz, nasıl olduğunu görünüz. Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 10.04.2023
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2023 - Pazartesi

İslâm Bilim Adamları

İSLAM BİLİM ADAMLARI 

 

Bediüzzaman Said Nursi 18

 

Evrenin, Cenab-ı Allah’ı CC nasıl tanıttığını delilleriyle ortaya koyuyor. Esma-i Hüsna’yı tanıtıyor ve Sözler ve tabiki bilim adamı olarak konu aldığım Bediüzzaman Said Nursi’nin (ra) bütün Risale-i Nur Külliyatı, bu noktadan tevhid akidesini yâni Allah’ın varlığını ve birliğini itiraz kabul etmez bir şekilde, Allah’ın teşriî ve tekvini kanunlarına dayanarak ortaya koyuyor.

 

(Allah'ın kâinatta koymuş olduğu kanunlar, yer çekimi kuvveti vb. ile çekirdek-toprak-su-güneşle buluşursa yeşermesi gibi; bunlar tekvini 

(kevni) kanunlardır. Allah'ın indirdiği, ibadetleri ve insanlar arasındaki münasebetleri düzenleyen dini hükümler, teşrii kanunlardır.) 

 

Vahdaniyeti ayan beyan gösteriyor. Tevhid, nübüvvet, haşir, adaleti öyle akıl ve mantık çerçevesinde nazara veriyor ki, hiçbir şekilde itiraza kapı bırakmıyor.

 

Sözler Mecmuası Yirmi Beşinci Söz Kur’an’ın mucizeliğini anlatıyor. Kur’an neden mucize olduğunu kırk yönüyle ortaya koyuyor. Mucize yönlerini anlatırken diyor ki; Kur’an gözlü tabakasına diyor ki ben mucizeyim. Nasıl mı? Kur’an yazılış ölçüsünü veriyor. Hafız Osman hattı ile Medayin ayeti bir sahife ve İhlas suresi bir satır ölçü alınarak Kur’an yazılırsa, ki bu şekilde yazılmıştır. O durumda ortaya ne çıkıyor? Allah Lafzullah’ı alt alta tevafuk ettikleri görülmektedir. 

 

Kur’an’da iki yerde Kıtmir kelimesi geçmekte ve bunlar da başka sahifelerde alt alta tevafuk etmektedir. İşte Kur’an gözü gören ve buna bakan birine diyor ki ben mucizeyim.

 

Kur’an kulaklı tabakasına da ben mucizeyim diyor. Nasıl mı? Yerinden yanı Yirmibeşinci Söz’den okuyunuz, nasıl olduğunu görünüz.

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

10.04.2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.