Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu
 

İslâm Bilim Adamları

İSLAM BİLİM ADAMLARI    Bediüzzaman Said Nursi 13   Başka bir şey daha nakledeyim Merhum Bayram Yüksel Ağabeyimizden: “Bir gün Arapça İşarat’ül İ’caz ’dan sabah namazından sonra ders yapıyorduk. Üstadımız izahatta bulunuyordu, biz dinliyorduk. Bir ara öyle oldu ki; Üstadımızın ağzından çıkan her kelimeyi anlıyordum. Bu farklı halet-i ruhiyemin farkındaydım. Bana bir duygu geldi ve dedim ki:” Ben oldum.”  Artık istifade yönüyle başka bir ders halkasındaydım. Ders bittikten sonra Üstadımız sordu ki; “Anladınız mı?” Ben bön bön Üstadımıza bakmaya başladım. Düşünüyordum ki bana ne oldu? Biraz önce her şeyi anlıyordum. Tabi Üstadımıza cevap veremedim.  O zaman üstadımız benim başıma vurarak:” Keçeli keçeli, fevkalade anladın. Şayet anlamış olsaydın oldum derdin.” diyerek iltifatta bulunmuştur.    Bir başka konu da yazılışı ile ilgili bir hatıra nakledeceğim. O zaman Isparta Orman Bölge Müdür Mavini ile Barla civarını geziyoruz. Akkeçili Köyünde bir memurun, babasından hatırasını aktaracağım. Şamlı Hafız Tevfik Ağabeyden Kur’an dersi alıyorlarmış. O da Üstadımızın eserlerini telif esnasında katiplik yapmakta, yazmaktadır. Bir gün Üstadımız;  - “Hafız Tevfik gel! Yazacaklarımız var.”  Hafız Ağabey demiş ki: - “Artık işimiz var, ben titremeye başladım. Neden? Çünkü yarım saatte yazdığımızı 5-6 saatte tashih edemiyordum.”  Bu hatıranın başka yönü var. Ancak ben kendimde nakletme cesareti göremediğim gibi, ispat da edecek durumda olamadığım için onu burada nakletmedim.   Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu 11.01.2023
Ekleme Tarihi: 11 Ocak 2023 - Çarşamba

İslâm Bilim Adamları

İSLAM BİLİM ADAMLARI 

 

Bediüzzaman Said Nursi 13

 

Başka bir şey daha nakledeyim Merhum Bayram Yüksel Ağabeyimizden: “Bir gün Arapça İşarat’ül İ’caz ’dan sabah namazından sonra ders yapıyorduk. Üstadımız izahatta bulunuyordu, biz dinliyorduk. Bir ara öyle oldu ki; Üstadımızın ağzından çıkan her kelimeyi anlıyordum. Bu farklı halet-i ruhiyemin farkındaydım. Bana bir duygu geldi ve dedim ki:” Ben oldum.” 

Artık istifade yönüyle başka bir ders halkasındaydım. Ders bittikten sonra Üstadımız sordu ki; “Anladınız mı?”

Ben bön bön Üstadımıza bakmaya başladım. Düşünüyordum ki bana ne oldu? Biraz önce her şeyi anlıyordum. Tabi Üstadımıza cevap veremedim. 

O zaman üstadımız benim başıma vurarak:” Keçeli keçeli, fevkalade anladın. Şayet anlamış olsaydın oldum derdin.” diyerek iltifatta bulunmuştur.  

 Bir başka konu da yazılışı ile ilgili bir hatıra nakledeceğim. O zaman Isparta Orman Bölge Müdür Mavini ile Barla civarını geziyoruz. Akkeçili Köyünde bir memurun, babasından hatırasını aktaracağım.

Şamlı Hafız Tevfik Ağabeyden Kur’an dersi alıyorlarmış. O da Üstadımızın eserlerini telif esnasında katiplik yapmakta, yazmaktadır. Bir gün Üstadımız; 

- “Hafız Tevfik gel! Yazacaklarımız var.” 

Hafız Ağabey demiş ki:

- “Artık işimiz var, ben titremeye başladım. Neden? Çünkü yarım saatte yazdığımızı 5-6 saatte tashih edemiyordum.”

 Bu hatıranın başka yönü var. Ancak ben kendimde nakletme cesareti göremediğim gibi, ispat da edecek durumda olamadığım için onu burada nakletmedim.

 

Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu

11.01.2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

20
Nisan
14
Nisan
11
Nisan
08
Nisan
06
Nisan
03
Nisan
29
Mart
22
Aralık
17
Aralık
12
Aralık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.