Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

TERÖR VE YANDAŞLARINA ANNE TOKATI

TERÖR VE YANDAŞLARINA ANNE TOKATI Anne... Terör... Terör yandaşlarına vurulan ANNE TOKATI.. Kadın... Anne.. Adı dahi yokken... İlahi bir emir ile, CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDADIR, saygı, muhabbet, sevgi ve hürmete layık ŞEFKAT ve MERHAMET KAHRAMANI ANNELER. Nerede ise 20 gün oldu olacak. HACİRE anne  ile başlayan, sonrasında da bir sel gibi akın akın PKK nın ve KANDİL 'in dağ kadrolarına terörist olarak kaçırılan evlatların annelerinin  direnişi, zirveden kopan bir kar tanesi gibi BÜYÜDÜ, BÜYÜDÜ, BÜYÜDÜ. ........ Oğlumu getirmeseler evim burasıdır, işim burasıdır. Sabah 5'e kadar burada oturacağım, getirmeseler ya Allah bana verecek yâda onlara verecek. ......... Dün akşam televizyonda izledim, onların çocukları nerede? Havuzlarda, denizlerde tatillerde benimki nerede?"   ......... Diyarbakır'da genç bırakmadınız. Ya cezaevinde, ya toprağın altında. Başlarım sizin Kürdistan davanıza, oğlumuzu geri verin"  ....... Annelik duygusu farklı bir duygu. Elbette, MERHAMET TİMSALİDİR  Elbette, ŞEFKAT KAHRAMANIDIR. Lâkin canından sakındığı  biricik evladını elinden aldınız mı, yavrusunu ağzına alan kurta saldıran  horoz gibidir. Canını vermekten bir an olsun geri durmaz.  Evladını dağa kaçıranlara ateş püskürürcesine düşman kapısını bile bekletir insana.  Yeter ki evladım kurtulsun diye. İşte onun adı ANNE dir. Annelik;  Sahiplenmek,  Korumak, Kollamaktır.   Tıpkı, DİYARBAKIR 'DAKİ ANNELER GİBİ. Nesibe TÜKEL
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2019 - Cuma

TERÖR VE YANDAŞLARINA ANNE TOKATI

TERÖR VE YANDAŞLARINA ANNE TOKATI

Anne...
Terör...
Terör yandaşlarına vurulan ANNE TOKATI..

Kadın...
Anne..
Adı dahi yokken...
İlahi bir emir ile,
CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDADIR,
saygı, muhabbet, sevgi ve hürmete layık
ŞEFKAT ve MERHAMET KAHRAMANI ANNELER.

Nerede ise 20 gün oldu olacak.
HACİRE anne  ile başlayan, sonrasında da bir sel gibi akın akın PKK nın ve KANDİL 'in dağ kadrolarına terörist olarak kaçırılan evlatların annelerinin  direnişi, zirveden kopan bir kar tanesi gibi BÜYÜDÜ, BÜYÜDÜ, BÜYÜDÜ.
........
Oğlumu getirmeseler evim burasıdır, işim burasıdır. Sabah 5'e kadar burada oturacağım, getirmeseler ya Allah bana verecek yâda onlara verecek.
.........
Dün akşam televizyonda izledim, onların çocukları nerede? Havuzlarda, denizlerde tatillerde benimki nerede?" 
 .........
Diyarbakır'da genç bırakmadınız. Ya cezaevinde, ya toprağın altında. Başlarım sizin Kürdistan davanıza, oğlumuzu geri verin" 
.......

Annelik duygusu farklı bir duygu.
Elbette, MERHAMET TİMSALİDİR 
Elbette, ŞEFKAT KAHRAMANIDIR.
Lâkin canından sakındığı  biricik evladını elinden aldınız mı, yavrusunu ağzına alan kurta saldıran  horoz gibidir. Canını vermekten bir an olsun geri durmaz. 

Evladını dağa kaçıranlara ateş püskürürcesine düşman kapısını bile bekletir insana. 
Yeter ki evladım kurtulsun diye.
İşte onun adı ANNE dir.

Annelik; 
Sahiplenmek, 
Korumak,
Kollamaktır.  
Tıpkı,

DİYARBAKIR 'DAKİ ANNELER GİBİ.

Nesibe TÜKEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.