Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

GELİNİZ ÖLDÜRÜNÜZ!!!

Ölüm... Öldürmek... Türk milleti... Tarih yazıldığı günden bu yana bu asil ve necip milleti öldürmek ve tarihin bilinmeyen karanlık kuyularına atmak için ne kadarda çok uğraşıldı, öyle değil mi?  Ne kadar çok ifsad komitesi... Ne kadar hain... Ne kadar satılmışlar... Ellerinden ne geldi ise ama tek... Ama komiteceler.. Gerek haçlı orduları ile  öbek öbek, dalga dalga geldilerse de hep hüsran ve elleri boş döndüler yâda gömüldüler. Zira bu ülkede DELİKANLILAR var. DELİKANLILARIN OLDUĞU YERDE ELİ KANLILARIN HÜKMÜ YOKTUR  Tarih 20 Haziran 1919  Yer Tokat/ Niksar Koca Osmanlı yerle yeksan olmuş. Cephede yedi düvele kök söktüren Asya'nın, cihangir orduların kahraman askerlerinin evlatlarını  ellerinden silahları alınmış esir edilmek isteniyor.  Anadoluda başlayan KURTULUŞ KIVILCIMI mitinglerinden bir tanesi de işte bu cevval ve kahraman insanların olduğu belde de TOKAT/NİKSAR da 20 Haziran 1919 da  Niksar Redd-i İlhak Cemiyeti tarafından yapılıyor. Niksar’ın içinden, köylerden, yaylalardan gelen binlerce insan Niksar Hükümet Konağı (bugünkü Belediye Binası) önünde toplanarak, İzmir’in işgali kınanarak zamanın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Wilson’a hitaben de telgraf çekiliyor. Niksar Redd-i İlhak Cemiyeti başkanı Mahir (Turhan) Efendi, Belediye başkanı Tahir Ağazade Fahri Efendi, Hacı Abdurrahman ( Erdem ) Efendi, Hacı Ahmet Niksari Efendi, Hacı Vehbi Efendi, Kaza Müftüsü Hızarcıoğlu Mustafa (Hızarcı) Fehmi Efendi, bu mitingin düzenlenmesinde önde gelen Niksarlı büyükleridir. İşte o asil milletin AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!!!  der cinsinden gönderdiği telgraf. “Hukukun hamisi olduğunu iddia eden Wilson’a ve diğer değerlere müracaat ediyoruz. Artık bizim feryatlarımıza kulak tıkamayınız, bizim tamamiyet-i mülkiyemize, mevcudiyet-i milliyemize tecavüzü ve bu tecavüzde devamı kastediyorsanız en kısa yol bizi öldürmektir. Geliniz öldürünüz. Biz Türk olarak en küçük vatan parçasının Türk kalmasını istiyoruz. Siz de buna söz vermiştiniz. Şimdi ise sözünüzde durmadığınızı görüyoruz. Anadolu’ya uzatılacak bir tecavüz bizi öldürmek için uzatılan bir adımdır. ... ....... Evet, Tokatlılar için vatanın bir karış toprağının dahi işgal altında olması ölüme eşdeğer bir acıdır. Dün öyleydi, bugün de öyle olduğunu Tokat'ın, Tokatlıların bir evlâdı olarak  çok iyi biliyorum.  Tokat, bir asır önce olduğu gibi bugün de Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor. Tokat’ın kahraman evlatları sivil, asker, polis ayrımı olmadan, mesele vatansa gerisi teferruattır diyerek canlarını ortaya koyuyor koymayada devam, edecektir. Evet; dün olduğu gibi bugün de bekâmıza kast etmek isteyenler... Hain çemberin içinde olan kemik yalayıcılar... Gelin... GÜCÜNÜZ YETİYOR İSE,  BİZİ ÖLDÜRÜN!!! Coşkuyla Gururla Aynı Heyecanla  CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN Nesibe TÜKEL
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2019 - Salı

GELİNİZ ÖLDÜRÜNÜZ!!!


Ölüm...
Öldürmek...
Türk milleti...
Tarih yazıldığı günden bu yana bu asil ve necip milleti öldürmek ve tarihin bilinmeyen karanlık kuyularına atmak için ne kadarda çok uğraşıldı, öyle değil mi? 

Ne kadar çok ifsad komitesi...
Ne kadar hain...
Ne kadar satılmışlar...
Ellerinden ne geldi ise ama tek...
Ama komiteceler..
Gerek haçlı orduları ile  öbek öbek, dalga dalga geldilerse de hep hüsran ve elleri boş döndüler yâda gömüldüler.

Zira bu ülkede DELİKANLILAR var.
DELİKANLILARIN OLDUĞU YERDE
ELİ KANLILARIN HÜKMÜ YOKTUR 

Tarih 20 Haziran 1919 
Yer Tokat/ Niksar
Koca Osmanlı yerle yeksan olmuş.
Cephede yedi düvele kök söktüren Asya'nın, cihangir orduların kahraman askerlerinin evlatlarını  ellerinden silahları alınmış esir edilmek isteniyor. 

Anadoluda başlayan KURTULUŞ KIVILCIMI mitinglerinden bir tanesi de işte bu cevval ve kahraman insanların olduğu belde de TOKAT/NİKSAR da 20 Haziran 1919 da  Niksar Redd-i İlhak Cemiyeti tarafından yapılıyor.

Niksar’ın içinden, köylerden, yaylalardan gelen binlerce insan Niksar Hükümet Konağı (bugünkü Belediye Binası) önünde toplanarak, İzmir’in işgali kınanarak zamanın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Wilson’a hitaben de telgraf çekiliyor. Niksar Redd-i İlhak Cemiyeti başkanı Mahir (Turhan) Efendi, Belediye başkanı Tahir Ağazade Fahri Efendi, Hacı Abdurrahman ( Erdem ) Efendi, Hacı Ahmet Niksari Efendi, Hacı Vehbi Efendi, Kaza Müftüsü Hızarcıoğlu Mustafa (Hızarcı) Fehmi Efendi, bu mitingin düzenlenmesinde önde gelen Niksarlı büyükleridir.

İşte o asil milletin AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!!!  der cinsinden gönderdiği telgraf.

“Hukukun hamisi olduğunu iddia eden Wilson’a ve diğer değerlere müracaat ediyoruz. Artık bizim feryatlarımıza kulak tıkamayınız, bizim tamamiyet-i mülkiyemize, mevcudiyet-i milliyemize tecavüzü ve bu tecavüzde devamı kastediyorsanız en kısa yol bizi öldürmektir. Geliniz öldürünüz. Biz Türk olarak en küçük vatan parçasının Türk kalmasını istiyoruz. Siz de buna söz vermiştiniz. Şimdi ise sözünüzde durmadığınızı görüyoruz. Anadolu’ya uzatılacak bir tecavüz bizi öldürmek için uzatılan bir adımdır. ...
.......

Evet, Tokatlılar için vatanın bir karış toprağının dahi işgal altında olması ölüme eşdeğer bir acıdır. Dün öyleydi, bugün de öyle olduğunu Tokat'ın, Tokatlıların bir evlâdı olarak  çok iyi biliyorum. 

Tokat, bir asır önce olduğu gibi bugün de Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor. Tokat’ın kahraman evlatları sivil, asker, polis ayrımı olmadan, mesele vatansa gerisi teferruattır diyerek canlarını ortaya koyuyor koymayada devam, edecektir.

Evet; dün olduğu gibi bugün de bekâmıza kast etmek isteyenler...
Hain çemberin içinde olan kemik yalayıcılar...
Gelin...
GÜCÜNÜZ YETİYOR İSE, 
BİZİ ÖLDÜRÜN!!!

Coşkuyla Gururla Aynı Heyecanla 
CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Nesibe TÜKEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.