Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

BİZDE NE KINALI KUZULAR NEDE MEMEDLER BİTER

Askeriz... Askerî severiz.. Söz konusu vatan, bayrak, din oldu mu yaralı bir aslan gibiyizdir. Hele isimleri, hele isimleri bi de Ahmed, Memed, Hasan, Hüseyin oldumu daha da çok severiz. Haaaa, zannedilmesin ki ismi Ege, Efe,  olanları sevmeyiz. Vatan sana canım feda! diyen herkesi, ismi, cismi, cinsiyeti, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun bağrımıza basar EVLÂDIM (IZ) gibi severiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Dışarıdakileri zaten biliyoruz bilmesine de bunun yanına bir de  joker gibi kimliğini bir maskenin altına  saklayan şarlatanları tanıyamıyorduk. Rabbim nasip etti de hepsi uyudukları mazgal deliklerinden tek teeeek çıkarak BEN BUYUM!!! diyerek kimliklerini ifşa ediyorlar. Ne güzel,  artık bir çok yandaş ve yoldaş görünen sahtekârlarıda tanıma şerefine nail olduk. Konuyu dağıtmadan asıl meseleye dönelim. Vatanın aslan evlatları,  KINALI KUZULAR bizlerin sağ, salim ve selametle rahat bi şekilde hayatımızı devam ettirmemizi sağlarlar iken onlar ya şehit yâda gazilik mertebesi ile mertebelerin en güzeline nail oluyorlar. Onlar mertebelerin en güzeli ve en yücesine ulaşırlarken geride önce Allah'a sonrada sevdiklerine bıraktıkları, gözlerinden sakındıkları evlatlarının cephedeki abilerine, amcalarına, dayılarına gönderdikleri mektupları okuyunca  BİZDE NE KINALI KUZULAR  NEDE MEMEDLER BİTER diye düşünmeden edemiyorsunuz. ...........  'Benim adım Yusuf Cefer Erin, ben sizi çok seviyorum, ülkemizi koruyorsunuz, annemle size dua ediyoruz. Benim babam polis ama şehit oldu, üçüncü sınıfa gidiyorum. Ama siz şehit olmayın, savaşı kazanın, teröristleri bitirin, babamın intikamını alın' ........... Bir diğer mektub Muhammed Emre Özalp'ten. Muhammed mektubunda  'Ben size harçlığımı gönderiyorum, lütfen bu harçlığımla bir çocuğa hediye alın. Hediye alın ki çocuklar üzülmesin, çocuklar yetim kalmasın ve teröristlere deyin ki 'Bizim çocuklarımız vatanını ve bayrağını çok seviyor' diyor. Gönderdiği mektup içerisinde harçlığı 21 buçuk lira."  (A.g.g 21.10.2019) Bizim çocuklarımız dahi bu kadar mert, bu kadar yürekli iken hiç kimse bu milleti dize getiremeyecektir"   Şimdi siz söyleyin. BİZDE NE KINALI KUZULAR  NEDE MEMEDLER BİTER Mİ? Nesibe TÜKEL
Ekleme Tarihi: 23 Ekim 2019 - Çarşamba

BİZDE NE KINALI KUZULAR NEDE MEMEDLER BİTER

Askeriz...
Askerî severiz..
Söz konusu vatan, bayrak, din oldu mu yaralı bir aslan gibiyizdir.
Hele isimleri, hele isimleri bi de Ahmed, Memed, Hasan, Hüseyin oldumu daha da çok severiz. Haaaa, zannedilmesin ki ismi Ege, Efe,  olanları sevmeyiz.
Vatan sana canım feda! diyen herkesi, ismi, cismi, cinsiyeti, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun bağrımıza basar EVLÂDIM (IZ) gibi severiz.

Zor bir süreçten geçiyoruz.
Dışarıdakileri zaten biliyoruz bilmesine de bunun yanına bir de  joker gibi kimliğini bir maskenin altına  saklayan şarlatanları tanıyamıyorduk. Rabbim nasip etti de hepsi uyudukları mazgal deliklerinden tek teeeek çıkarak BEN BUYUM!!! diyerek kimliklerini ifşa ediyorlar.
Ne güzel,  artık bir çok yandaş ve yoldaş görünen sahtekârlarıda tanıma şerefine nail olduk.

Konuyu dağıtmadan asıl meseleye dönelim. Vatanın aslan evlatları,  KINALI KUZULAR bizlerin sağ, salim ve selametle rahat bi şekilde hayatımızı devam ettirmemizi sağlarlar iken onlar ya şehit yâda gazilik mertebesi ile mertebelerin en güzeline nail oluyorlar. Onlar mertebelerin en güzeli ve en yücesine ulaşırlarken geride önce Allah'a sonrada sevdiklerine bıraktıkları, gözlerinden sakındıkları evlatlarının cephedeki abilerine, amcalarına, dayılarına gönderdikleri mektupları okuyunca 
BİZDE NE KINALI KUZULAR 
NEDE MEMEDLER BİTER diye düşünmeden edemiyorsunuz.
...........
 'Benim adım Yusuf Cefer Erin, ben sizi çok seviyorum, ülkemizi koruyorsunuz, annemle size dua ediyoruz. Benim babam polis ama şehit oldu, üçüncü sınıfa gidiyorum. Ama siz şehit olmayın, savaşı kazanın, teröristleri bitirin, babamın intikamını alın'
...........

Bir diğer mektub Muhammed Emre Özalp'ten. Muhammed mektubunda
 'Ben size harçlığımı gönderiyorum, lütfen bu harçlığımla bir çocuğa hediye alın. Hediye alın ki çocuklar üzülmesin, çocuklar yetim kalmasın ve teröristlere deyin ki 'Bizim çocuklarımız vatanını ve bayrağını çok seviyor' diyor. Gönderdiği mektup içerisinde harçlığı 21 buçuk lira." 
(A.g.g 21.10.2019)

Bizim çocuklarımız dahi bu kadar mert, bu kadar yürekli iken hiç kimse bu milleti dize getiremeyecektir"  

Şimdi siz söyleyin.
BİZDE NE KINALI KUZULAR 
NEDE MEMEDLER BİTER Mİ?

Nesibe TÜKEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.