Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

BİZ GELDİK DEDECİĞİM

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel başkanı Asiye Mutlu hanımın düzenlediği geçen hafta tüm üyelerimiz ve aileleri ile: Mehmet Akif Ersoy'un Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. "Rabbim, bu millete bir daha istiklal marşını yazdırmasın" dediği ve her bir kıtası ile ruhumuzu şaha kaldıran Çanakkale'yi, dedelerimizi ve koca çınarın, OSMANLI nın ve  İMPARATORLUĞUN tohumlarının atıldığı Bursa'yı ve mübarek beldeleri  ziyaret ettik. 45 kişiden oluşan hanım grupların 3 günlük gezilerinde manevi ortamlara hep birlikte  şahitlik edildi. Kültür Gezilerinin devamını 30 Ağustos Zafer Haftası kapsamında, Keçiören Belediye Başkanlığımızın özellikle Destek Hizmetleri Müdürü Sayın Levent Koç beyin ve Sayın Başkanımız Turgut Altınok'un destekleri ile STK olarak böylesi anlamlı bir geziyi düzenlemenin heyecan ve gururunu bizlere yaşattıkları için bütün hanımlarım adına saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Çanakkale geçilmez diyen, canlarını feda eden ve bu Aziz vatanı bizlere Yurt olarak bırakan Ecdadımızın  ruhları şad olsun. Rabbim hepinizden razı olsun.  Çanakkale'den gezisinden sonra  keyfli bir akşam yemeğin ardından; dinlenilip Bursa'ya hazırlık yapıldı. Boğaz kız yurdunda kalınıp kahvaltının ardından yola çıkıldı.  Osman gazi Türbesi, Bursa Ulu Camii ve tarihi yerler gezildi. Manevi bir atmosferde Bursa Ulu camiinde ikindi namazlar kılınıp gezi noktalandı.. Manevi havayı teneffüs etmek için gezindiğimiz bu yerlerde, tarihe mal olmuş tarih yazmış  dedelerimizi ve  hayatlarını yad ettik.. Vatan, bayrak ve ilahi kelimetullah için canı, cananı, bütün ruhunu gelecek nesillere, evlatlarına ve onların çocuklarına; BİZLERE HEDİYE eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Üç günlük gezi ile ruhumuzu, gönlümüzü ve tarihe olan inancımızı bir kez daha canlı canlı bize yaşatan Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel başkanı Asiye MUTLU hanıma bu özverili çalışmalarından dolayı sonsuz ŞÜKRANLARIMIZI tüm dernek üyeleri adına iletiyoruz Yoktu ekmeği aşı. Yoktu toprağı taşı. Çanakkale'yi taşımıştı Sırtında  Mangal yürekli Bir On Başı .... Evet  BİZ GELDİK DEDECİĞİM. Seni göremedim isede seni dualar ile yad ediyorum. Rabbim seni peygamber efendimize (s.a.v) komşu eylesin. Amin... Nesibe TÜKEL
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2019 - Çarşamba

BİZ GELDİK DEDECİĞİM

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel başkanı Asiye Mutlu hanımın düzenlediği geçen hafta tüm üyelerimiz ve aileleri ile:

Mehmet Akif Ersoy'un

Sahipsiz vatanın batması haktır.
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

"Rabbim, bu millete bir daha istiklal marşını yazdırmasın"
dediği ve her bir kıtası ile ruhumuzu şaha kaldıran Çanakkale'yi, dedelerimizi ve koca çınarın, OSMANLI nın ve  İMPARATORLUĞUN tohumlarının atıldığı Bursa'yı ve mübarek beldeleri  ziyaret ettik.

45 kişiden oluşan hanım grupların 3 günlük gezilerinde manevi ortamlara hep birlikte  şahitlik edildi.

Kültür Gezilerinin devamını 30 Ağustos Zafer Haftası kapsamında,
Keçiören Belediye Başkanlığımızın özellikle Destek Hizmetleri Müdürü Sayın Levent Koç beyin ve Sayın Başkanımız Turgut Altınok'un destekleri ile STK olarak böylesi anlamlı bir geziyi düzenlemenin heyecan ve gururunu bizlere yaşattıkları için bütün hanımlarım adına saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.

Çanakkale geçilmez diyen, canlarını feda eden ve bu Aziz vatanı bizlere Yurt olarak bırakan Ecdadımızın  ruhları şad olsun. Rabbim hepinizden razı olsun. 

Çanakkale'den gezisinden sonra  keyfli bir akşam yemeğin ardından; dinlenilip Bursa'ya hazırlık yapıldı. Boğaz kız yurdunda kalınıp kahvaltının ardından yola çıkıldı. 

Osman gazi Türbesi, Bursa Ulu Camii ve tarihi yerler gezildi. Manevi bir atmosferde Bursa Ulu camiinde ikindi namazlar kılınıp gezi noktalandı..
Manevi havayı teneffüs etmek için gezindiğimiz bu yerlerde, tarihe mal olmuş tarih yazmış  dedelerimizi ve  hayatlarını yad ettik..

Vatan, bayrak ve ilahi kelimetullah için canı, cananı, bütün ruhunu gelecek nesillere, evlatlarına ve onların çocuklarına; BİZLERE HEDİYE eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Üç günlük gezi ile ruhumuzu, gönlümüzü ve tarihe olan inancımızı bir kez daha canlı canlı bize yaşatan Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel başkanı Asiye MUTLU hanıma bu özverili çalışmalarından dolayı sonsuz ŞÜKRANLARIMIZI tüm dernek üyeleri adına iletiyoruz

Yoktu ekmeği aşı.
Yoktu toprağı taşı.
Çanakkale'yi taşımıştı Sırtında 
Mangal yürekli Bir On Başı ....

Evet  BİZ GELDİK DEDECİĞİM.
Seni göremedim isede seni dualar ile yad ediyorum. Rabbim seni peygamber efendimize (s.a.v) komşu eylesin.
Amin...

Nesibe TÜKEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.