Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

Türk Siyaset Tarihinde "Yeniden Refah Partisi"

     Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Cumhuriyet'in kurulduğu günün yıldönümü olan ve aynı zamanda Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın doğum günü 29 Ekim'de, 23 Kasım'da yeni bir parti kuracaklarını ilan etmişti. O günden sonra nasıl bir parti kurulacağı ve bu partinin isminin ne olacağı hep merak konusuydu. Gün geldi çattı ve 23 Kasım cuma günü Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde binlerce insanla beraber Cuma Namazı kılındıktan sonra Hacı Bayram Veli'nin türbesini ziyaret eden Dr. Fatih Erbakan, daha sonra cami avlusunda binlerce kişiye hitap ederek Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğunu açıkladı. Bu açıklama Türk siyasetinde ikinci Erbakan döneminin ayak seslerinin başlangıcıydı.      Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ilk mitingini İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretleri'nin tam dizinin dibinde Eyüp Sultan Meydanı'nda yaptı. Hem Ankara'da partisinin kurulduğunu açıkladığı konuşmasında hem de İstanbul'daki mitingde on binlerce insana seslenirken takındığı üslup ve tarz takdire şayandı. Artık Türk siyasetinde yeni bir sayfanın açıldığı gözlemleniyordu. Dr. Fatih Erbakan'ın kırmadan, dökmeden, hakaret etmeden siyaset yapılabileceğinin güzel bir örneğini sergilediği görüldü. Özellikle konuşmasında "Yeniden Refah Partisi olarak bizler kavga etmek, çatışmak, cezalandırmak, yıkmak için gelmiyoruz. Bizler bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri de görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için, yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz” dediği yapıcı konuşması Türk siyaseti için son derece olumlu bir gelişme oldu. Dr. Fatih Erbakan'ın bu yapıcı ve kucaklayıcı konuşması bize rahmetli babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anımsattı.      Artık Türk siyasetine yeni bir parti daha katıldı. Bu parti diğer siyasi partilerden çok daha farklı. Çünkü bu parti Türk siyasetinde ikinci Erbakan dönemininde başlangıcı oldu. Türk siyaset tarihinde çok önemli bu gelişmeye tanık olduğumuz bu günlerde, zaman her şeyi daha net gösterecek, ancak eğer bu üslup ve bu güçle siyasi hayata devam edilirse Yeniden Refah Partisi'ni zaman içerisinde iktidarda görmek hiç de hayal olmayacaktır.      Konuşulan dil önemlidir. Dr. Fatih Erbakan'ın konuştuğu dilin ve takındığı üslubunun aynısını hem iktidar hem de muhalefet partilerinden de beklediğimiz aşikardır. Eğer iktidar ve muhalefet liderleri de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı gibi yapıcı ve olumlu olurlarsa Türk siyaseti olumlu anlamda sınıf atlayacaktır.      Gönül rahatlığı ile Yeniden Refah Partisi'ne ve Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'a Türk siyasi hayatlarında başarıların devamını diliyorum. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 25 Kasım 2018 - Pazar

Türk Siyaset Tarihinde "Yeniden Refah Partisi"

     Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Cumhuriyet'in kurulduğu günün yıldönümü olan ve aynı zamanda Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın doğum günü 29 Ekim'de, 23 Kasım'da yeni bir parti kuracaklarını ilan etmişti. O günden sonra nasıl bir parti kurulacağı ve bu partinin isminin ne olacağı hep merak konusuydu. Gün geldi çattı ve 23 Kasım cuma günü Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde binlerce insanla beraber Cuma Namazı kılındıktan sonra Hacı Bayram Veli'nin türbesini ziyaret eden Dr. Fatih Erbakan, daha sonra cami avlusunda binlerce kişiye hitap ederek Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğunu açıkladı. Bu açıklama Türk siyasetinde ikinci Erbakan döneminin ayak seslerinin başlangıcıydı.

     Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ilk mitingini İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretleri'nin tam dizinin dibinde Eyüp Sultan Meydanı'nda yaptı. Hem Ankara'da partisinin kurulduğunu açıkladığı konuşmasında hem de İstanbul'daki mitingde on binlerce insana seslenirken takındığı üslup ve tarz takdire şayandı. Artık Türk siyasetinde yeni bir sayfanın açıldığı gözlemleniyordu. Dr. Fatih Erbakan'ın kırmadan, dökmeden, hakaret etmeden siyaset yapılabileceğinin güzel bir örneğini sergilediği görüldü. Özellikle konuşmasında "Yeniden Refah Partisi olarak bizler kavga etmek, çatışmak, cezalandırmak, yıkmak için gelmiyoruz. Bizler bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri de görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için, yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz” dediği yapıcı konuşması Türk siyaseti için son derece olumlu bir gelişme oldu. Dr. Fatih Erbakan'ın bu yapıcı ve kucaklayıcı konuşması bize rahmetli babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anımsattı.

     Artık Türk siyasetine yeni bir parti daha katıldı. Bu parti diğer siyasi partilerden çok daha farklı. Çünkü bu parti Türk siyasetinde ikinci Erbakan dönemininde başlangıcı oldu. Türk siyaset tarihinde çok önemli bu gelişmeye tanık olduğumuz bu günlerde, zaman her şeyi daha net gösterecek, ancak eğer bu üslup ve bu güçle siyasi hayata devam edilirse Yeniden Refah Partisi'ni zaman içerisinde iktidarda görmek hiç de hayal olmayacaktır.

     Konuşulan dil önemlidir. Dr. Fatih Erbakan'ın konuştuğu dilin ve takındığı üslubunun aynısını hem iktidar hem de muhalefet partilerinden de beklediğimiz aşikardır. Eğer iktidar ve muhalefet liderleri de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı gibi yapıcı ve olumlu olurlarsa Türk siyaseti olumlu anlamda sınıf atlayacaktır.

     Gönül rahatlığı ile Yeniden Refah Partisi'ne ve Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'a Türk siyasi hayatlarında başarıların devamını diliyorum.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.